Різне > Віра, релігія, філософія, світогляд

Чи потрібні людині посередники між нею і Богом крім Ісуса Христа?

<< < (22/49) > >>

newroman:
И что явился Кифе.

В первых поставляет свидетеля, достовернейшего из всех. Хотя Евангелие говорит, что Господь явился прежде Марии (Мк.16:9), но из мужей первому явился Петру, как лучшему из учеников. Ибо тому, кто первый исповедал Его Христом, следовало первому видеть и Воскресение; является ему прежде прочих и по причине отречения его, дабы показать ему, что он не отвергнут.

Потом двенадцати (τοις δώδεκα).

Матфий сопричислен вместо Иуды после вознесения Господня. Как же Павел говорит: потом двенадцати? Отвечаем: вероятно, Он явился Матфию после Вознесения, как явился и Павлу, призванному после Вознесения. Посему он и не указал времени, но выразился неопределенно. Некоторые же говорят, что здесь ошибка писца; или: Господь, вперед зная и презирая, что Матфий будет сопричислен к одиннадцати, явился и ему, чтобы он и в сем отношении не был ниже прочих апостолов. Нечто подобное выражает и Иоанн, когда говорит: Фома, один из двенадцати (Ин.20:24). Ибо всякий скорее скажет, что Он сопричислил к прочим апостолам Матфия по предвидению, чем Иуду после его предательства и самоубийства.

Тлумач. блаженного Феофілакта (ХІст.)

Сонечко+:

--- Цитата: Сонечко+ від 16 Січня 2013, 22:34:34 ---Є інші тлумачення цих 11-12:
--- Кінець цитати ---

--- Цитувати (вибране) ---А чи не можемо ми припустити, що опис смерті Іуди - вставка, написана не Матвієм??? Абсурд ??? Можливо. Тоді прийдеться пояснити, чому у Матвія написано, що Іуда повісився відразу після зради :
"І, зв’язавши Його, повели, та й Понтію Пилату намісникові віддали.
3 Тоді Юда, що видав Його, як побачив, що Його засудили, розкаявся, і вернув тридцять срібняків первосвященикам і старшим,4 та й сказав: Я згрішив, невинну кров видавши. Вони ж відказали: А нам що до того? Дивись собі сам...5 І, кинувши в храм срібняки, відійшов, а потому пішов, та й повісився..."
а Павло написав, що він ще за ті гроші і поле встиг купити (то можливо на момент з’явлення Ісуса ще був в числі 12-тьох), але потім загинув, впавши звідкись додолу, де від удару його тіло розірвалось:
"Належало збутись Писанню тому, що устами Давидовими Дух Святий був прорік про Юду, який показав дорогу для тих, хто Ісуса схопив,
17 бо він був зарахований з нами, і жереб служіння оцього прийняв.
18 І він поле набув за заплату злочинства, а впавши сторчма, він тріснув надвоє, і все нутро його вилилось..." Дії 1:16-18

Для тих, хто незгідний з другим варіантом,- питання:
- Як пояснити невідповідність з:
а).Куди Іуда подів гроші?
б).Коли і як він загинув?
--- Кінець цитати ---
Деколи і мені здається, що хтось чи дописав чи перекрутив Євангеліє від Матвія. Мені все одно куди Іуда дів гроші, але я тому звернула на це увагу, що знов якась наче невідповідність: у Матвія пише, що він одразу після зради віддав їх у храм первосвященикам, а Павло пише, що він за них купив собі поле.

newroman:
Та все добре. Ті тридцять срібняків за які купили землю первосвященники були Іудиними грошима, а отже і земля Іудина. Хоч купили і інші цю землю, але гроші були Іуди, і виходить, що Іуда купив ту землю. Первосвященники не приняли тих грошей назад, а щоб кудись їх діти купили землю.
 Апостол Павло іронічно висловлюється про Іуду маючи на увазі наслідки страшного злодіяння останнього.
Відповідь від: 16 Січня 2013, 23:06:35Вивчаючи св. Письмо треба розуміти, що не у всіх місцях Нов. Зав. витримується хронологія подій, але  апостол в тому чи іншому місці хоче звернути увагу та акцентувати на чомусь іншому.

doktor-maks:
"А первосвященики, як взяли срібняки, то сказали: Цього не годиться покласти до сховку церковного, це ж бо заплата за кров. А порадившись, купили на них поле ганчарське, щоб мандрівників ховати ".
Матвія 27, 6-7.
Відповідь від: 16 Січня 2013, 23:21:23
--- Цитата: Сонечко+ від 16 Січня 2013, 22:45:51 ---а впавши сторчма, він тріснув надвоє, і все нутро його вилилось...
--- Кінець цитати ---
повисів і впав

yurko:
Радий, що тема не заглохла.
Бо після цих слів

--- Цитата: Сонечко+ від 16 Січня 2013, 19:09:53 ---У мене є знайомий який майже все перчислене робить(крім воскресіння тіла) з іменем і вірою в Христа. Але він не священник.
--- Кінець цитати ---
було таке побоювання  :=)

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Перейти до повної версії