Життя прожити - не поле перейти.Так каже народна мудрість.Людина здатна здолати будь-які труднощі,які випадають на її долю.Та коли втрачає здоров"я-сил на боротьбу стає все менше і менше...Залишається віра, надія- на Бога і на людей...На їх поміч.Кожного дня ми стаємо свідками того,коли звідусіль лунають прохання про допомогу-врятувати життя та здоров"я.Адже самі знаємо,що його збереження стає дедалі важчим...
Я хочу написати історію життя 38-річної калушанки Оксани Ломиш.Знаю її з дитинства,як просто хорошу людину.Ми давно не бачилися,та коли зустрілися випадково,я її не впізнала.Зізнаюся чесно-переді мною стояла жінка років...Не важливо,та те що я почула від неї,змусило звернутися до усіх небайдужих.
У 1984 році,коли Оксані було 10 років,у неї виявили цукровий діабет,зараз уже важко судити чому так сталося.Та факт залишається фактом.З тих пір,протягом 27-ми років,двічі на день жінка робить уколи інсуліну.За цей час недуга понесла за собою чимало проблем:часткова втрата зору,порушення роботи усіх органів.За цей період Оксана перенесла 6 операцій для відновлення зору,останній раз-6 років тому.З часом відчула болі в серці,а далі...Наприкінці грудня минулого року у жінки відмовили нирки.Як зізнається сама Оксана,вона думала що вже все перенесла...Та на таку кару і муки,які її очікували-не сподівалася.З 22 грудня минулого року жінці призначили гемодіаліз.Через день,протягом 4-ох годин Оксана рятує своє життя на лікарняному ліжку.Після таких процедур,жінка почувається дуже погано.Сил терпіти такі муки уже немає.Залишається одне-заміна нирки.До цього дійшли на сімейній раді.Мама погодилася віддати Оксані свою нирку.Здали усі необхідні аналізи,які дали позитивний результат.Знайшли в Україні клініку.А там-вартість операції 240 тисяч гривень.А грошей немає,і сил терпіти такі муки теж.Адже навіть харчування повноцінне жінці заборонено.Не більше 600 грамів рідини в добу.Сюди входять і овочі, і фрукти, і рідкі страви.Таким чином родина жінки знову перед вибором : або Оксана терпить муки і очікує свого останнього часу,або потрібно шукати кошти для пересадки нирки...У жінки залишилися тільки перестарілі батьки, а в самої Оксани група інвалідності "один А".Ані сім"ї, ані дітей у Оксани немає.Залишилися лише небайдужі до чужого горя люди...
Хто хоче допомогти Оксані здійснити її мрію-жити,не залишайтеся осторонь...
Реквізити для перерахування коштів :
Одержувач ПАТ КБ ПРИВАТБАНК
рахунок 29244825509100 в ПАТ КБ ПРИВАТБАНК
МФО 305299
Код ЄДРПОУ 14360570
Призначення платежу: кошти на операцію
Для зарахування на картку 4405885017184257 для Ломиш Оксани Антонівни,ідентифікаційний код 2717606128
Це гривневий рахунок.Номер картки для перерахування у євро: 6762462053269657.
Номер мобільного Оксани 050 971 32 46.
- Виписка з амбулаторної картки видана калуською ЦРЛ 03.01.2012 р. Діагноз: Цукровий діабет 1 типу, важка форма, хронічна хвороба нирок 4 ступеня корегована гемодіалізом, Діабетична нефропатія, артеріальна гіпертензія, анемія важка форма.
- Виписка з історії хвороби Івано-Франківської обласної лікарні від 23.12.2011 про лікування хронічнох ниркової недостатності замісною нирковою терапією
Виписка з діагнозом: цукровий діабет, хронічна хвороба нирок 4 стадія, діабетична нефропатія