А знаєш чого
А ти знаєш як я люблю це питання - ЧОГО ?
А дійсно , чого воно так зле ? Могло ж бути якось краще . Адже у СРСР був достатньо великий індустріальний потенціал, ну крім жувачок і джинсів . Тобто коли СРСР розвалювався кожна республіка отримала досить серйозну частину того надбання , але у всіх все стрімко пішло вниз . Росія лиш тепер, через 30 років почала виходити з того штопора , а Україну все ще закручує.
Відповідь на це питання я , як завжди, починаю шукати в нас самих . Так от коли СРСР розвалився ми всі перейшли з соціалістичної формації в капіталістичну , і наші знання , наша освіта , наша ментальність не була спрямована на виживання в капіталізмі . Якщо фізика , хімія , матиматика у всіх однакова , то про таке як бізнес адміністрування , комунікації , адаптація , хеджировання ризиків , ми навіть не уявляли . Ви нагадайте як в 90х нас всі обманювали , буквально всі , держава , влада , банки з банкірами , екстрасенси , різного роду "спеціалісти" міжнародного рівня , які міняли наші багатсва на скляні буси . А все тому , що їх того вчили . Всякі Сороси , Карнеги і т.д. Помятаєте цю книжку -Как приобретать друзей и оказывать влияние на людей. Їх того вчили , а в СРСР того не треба було . Якщо в фундаментальних науках ми були з капіталізмом на рівних , то в плані маніпулювання , підпорядкування , переконання , використання різного роду загально людських принципів , для досягнення бізнес мети , ми пасли задніх. Нас виховували як чесних "строітелєй камунізма" , які щиро вірили в те що написано в газеті і сказано по телевізору , то чиста правда . Нас , соціалістичних лохів, спочатку обікрала наша ж новостворена держава , забравши у наших батьків усі збереження , потім обікрала влада , коли пацани приватизували все що належало всім , потім появились заморські крутелики і почали все скуповувати за буси .
Так що ми самі винні в тому , що у нас таке складне життя получилось . Не було у нас знань аби достойно вступити в капіталістичну формацію . А життя проходить ...
Як я люблю казати - Хто на що сі вчив