Є у нас гарна тема - "мої улюблені вислови". Але не хотілось би її перетворювати у "курилку". Тому пропоную певні вислови обговорювати тут. Наприклад, мене цікавить як форумці розуміють такий вислів
:"Жить надо так что бы голуби садились тебе на плечи". Потеревенимо?
Відповідь від: 31 Травня 2012, 12:08:54
Перше, що прийшло мені на думку - "як?! бути бездіяльним пам"ятником?!"
Але, прокрутивши у голові кілька разів цю фразу зробила висновок, що вона має всі шанси бути моєю улюбленою.
Відповідь від: 31 Травня 2012, 12:10:37
По-перше, ніхто, думаю не сперечатиметься з тим, що тварини(птахів також до них відношу) тонко відчувають душу людини. Чи то вони бачать ауру(може я і зморозила дурницю), чи то реагують на вібрації добра\агресії і т.д. Тому до злої, збудженої людини вони не сядуть на плечі, боятимуться.
По-друге, навіть до доброї людини пташечка не зможе сісти на плечі, якщо та постійно поспішає кудись, постійно метушиться...Звичайно без руху і метушні не прожити у нашому світі(ми з цим уже зрослись, бо інакше не вижити і не набути нічого), але...Треба уміти знаходити\чи заходити у кімнату тиші(по прикладу, який навів недавно ДВаня
).
По-третє, голуб у християнстві є значним символом. У вигляді голуба на Ісуса Христа зійшов Святий Дух. Голуб сприймається як Дух Божий, як Ангел Хранитель...З цього погляду фраза набуває значення - живи так, щоб своїми поганими поступками не відлякати свого Ангела і не образити Духа Святого, який перебуває у тобі(чи на тобі). Тобто, у людини на плечі повинен перебувати його Ангел-Охоронець. А то на пусте місце сяде нечесть(кажуть же, що святе місце пустим не буває)...
А у кого ще які є думки і сприйняття з цього приводу? Цікаво було б почитати.
Відповідь від: 31 Травня 2012, 12:23:45
Ніхто не хоче мене підтримати у полеміці
. А у мене за цей час виникла ще мисля
Перше, що прийшло мені на думку - "як?! бути бездіяльним пам"ятником?!"
Тут була моя помилка у слові "бездіяльним". А треба було акцент зробити на пам"ятник
. Тобто, жити треба так, щоб тобі було за що поставити пам"ятник(на який потім сядуть голуби), думаю всі ми хочемо залишити після себе якийсь вагомий слід. Але комусь це вдається, а комусь ні.
А перед виходом з дому ще напишу про те приємне відчуття, яке виникало кожен раз, коли я спостерігала як у Київському парку на Європейській площі старенький дідусь сидів в оточенні сотні голубів. Вони сідали йому на плечі, голову, коліна...А коли наближався хтось чужий - стрімко розлітались по дахам. А потім по свисту дідуся знов повертались на плечі їх улюбленця і його гостя...