Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

17 років 4 місяці 20 днів

Автор Тема: Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)  (Прочитано 85131 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Sunny

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +181/-0
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 583
  • Останні відвідини:
    31 Травня 2019, 13:52:21

Готуємо їсти
« Прочитано #60 : 05 Січня 2011, 12:21:25 »

Хто готує грибну юшку на Свят-вечір - маю цікавий варіант лапші до неї. Так готують мої родичі на Закарпатті. Приготувати прісне тісто (як на вареники), порізати смужками на тонкий вермішель (тісто не підсушувати) і відразу посмажити на олії до набуття кольору (я люблю - аж до світло-коричневого). Тісто накладаємо у тарілку і заливаємо гарячою юшкою. Смачного! Я люблю їсти, коли тісто ще не розмокло. Приготувати треба рівно стільки, щоб з'їсти за вечерю.
Записаний

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    24 Травня 2023, 20:00:52

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #61 : 07 Січня 2011, 19:18:31 »

Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #62 : 24 Січня 2011, 21:17:37 »

Готувала сьогодні піцу, мені сподобалась, Юрко каже що добра, але не любить дріжджове тісто.
готувала за цим рецептом  :good
http://kuking.net/4_3267.htm
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #63 : 25 Січня 2011, 12:37:25 »

ось фото моєї піци



Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Sunny

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +181/-0
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 583
  • Останні відвідини:
    31 Травня 2019, 13:52:21

Готуємо їсти
« Прочитано #64 : 25 Січня 2011, 12:59:42 »

готую тісто без масла: 1 склянка води, 3 склянки борошна, 2 ст. ложки оливкової олії + 2 ч. ложки сухих дріжджів. замішую у хлібопічці, але можна і вручну
Записаний

Люся

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +408/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1149
  • Останні відвідини:
    01 Березня 2019, 15:47:14

    Звідки: Хотінь
Готуємо їсти
« Прочитано #65 : 25 Січня 2011, 14:43:56 »

Мені довелося колись попрацювати в піцерії в Італії. Скажу, що рецепт тіста від Санні якраз такий, як має бути. І розкатувати його треба до напівпрозорості. Тоді тісто не буде заважати відчути смак. І ще, Рибко, справжня італійська піцца не потребує так багато продуктів на квадратний сантиметр. У тебе пиріг получився. Давай, я тебе запрошу на свою піццу... ;) Тобі сподобається :)
Записаний
"Готовность индивидуума в любой момент превратиться в вооруженную оппозицию определяет степень его социальной полноценности. Чего можно ожидать от нации, когда в мужчинах воспитывают комплекс вины за естественное желание потрогать парабеллум? Ничего, кроме покорности тупого стада." Г.Водичка

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #66 : 08 Лютого 2011, 11:33:47 »

Рис з овочами (Різотто). Рис + кукурудза +горошок +тушена цибулька +шампінйони +масло + курка + броколі. Можна змінювати інгредієнти. Мені розказала про Різотто Тенді  :bouquet:, то я тепер роблю його в різних варіантах. Перед подачею можна посипати голандським сиром. Роботи майже нема, що в випадку коли хворий чи немає часу - ідеальний варіант.
Записаний

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #67 : 14 Березня 2011, 16:28:07 »

Робили "Курячу ковбаску" за рецептом lubany_b http://lubany-b.livejournal.com/154143.html#cutid1
Смачна, але в нас вийшла трішки суха і розпадалась.  Зробила з неї курячий паштет - додала до ковбаски майонез.  ;) Бутерброди  :good
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #68 : 22 Квітня 2011, 11:15:14 »

Порилась в інеті і дійшла висновку, що найдовше маринується в такому маринаді. (на мінералку всього 4 годин достатньо)

Шашлык из свинины с луком
Сегодня у нас на столе шашлык из свинины. А мариновать мы его будем с луком и специями. У этого шашлыка получается довольно таки интересный вкус. Советую каждому попробовать.
Для приготовления шашлыка из свинины с луком нам потребуется:

* 1,5 кг. мяса свинины
* 1,5 кг. репчатого лука
* 3 ст. ложки растительного масла
* черный молотый перец
* красный молотый перец
* черный перец горошком
* лавровый лист
* соль

Мариновать этот шашлык следует за день до приготовления. Мясо режем на порционные куски. Лук нарезаем кольцами.
В кастрюлю слоями укладываем мясо и лук. Каждый слой мяса следует поперчить по вкусу и положить черный перец горошком и лавровый лист. В конце полить растительным маслом. Теперь ставим мариноваться (минимум 14 часов) под гнет. Время от времени шашлык следует перемешивать.
Перед приготовлением шашлыка, мясо следует посолить. Готовим на углях до образования румяной корочки.


Відповідь від: 22 Квітня 2011, 10:49:13
Свинина маринованая в минеральной воде
Как-то делал шашлык из свинины маринованой в минеральной воде. Откуда у меня этот рецепт шалыка не помню, но получился очень вкуснй шашлык. Для его приготовления нам потребуется:

* 2 кг. свиного мяса (шея, отбивная)
* минеральная вода
* 4 репчатых лучин
* черный молотый перец
* молотый кориандр
* соль

Мясо свинины нарезаем на порционные куски, лук режем полукольцами. Свинину перчим и посыпаем молотым кориандром. Дальше укладываем мясо вместе с луком в кастрюлю и заливаем минеральной водой, чтобы минералка покрыла мясо. Ставим наше мясо под гнет и оставляем на 4 часа. Затем солим по вкусу, нанизываем на шапмура и жарим на углях.


Відповідь від: 22 Квітня 2011, 10:49:46
Можеш частину замаринувати в мінералці, а решту в іншому маринаді. :)
Відповідь від: 22 Квітня 2011, 10:51:49
Ось ще рецептик + рекомендації щодо тривалого зберігання м'яса
ШАШЛЫК В ПИВНОМ МАРИНАДЕ – СЕКРЕТЫ ПРИГОТОВЛЕНИЯ.

Итак, наш фамильный рецепт «правильного» ШАШЛЫКА, попробовав который вы уже больше никогда не сможете кушать ту «кислятину», маринованную в уксусе! Бр-р-р...

Берем СВЕЖЕЕ (обязательно НЕ мороженое!) мясо, режем кусочками размером в 2 раза толще спичечного коробка в эмалированную кастрюлю, заливаем ЧЕРНЫМ ПИВОМ (это ВАЖНО! Лучше всего идет «Оболонь-Оксамитове») – так, чтобы пиво покрывало мясо, когда его слегка придавить гнетом. Сдобряем все это СПЕЦИЯМИ для шашлыка (не из пакетиков! – там соль и вкусовые добавки!!), перчиком, тщательно перемешиваем – и оставляем мариноваться примерно на ОДИН час.
*** Мороженое мясо тоже можно – но это уже «чуть-чуть не то»: вы потеряете естественный запах и вкус мяса.
Если необходимо сохранить мясо свежим сутки-двое – просто положите его в холодильное отделение и включите холодильник на пониженную температуру. Мясо от этого станет только вкуснее! Но только НЕ замораживайте его!!!
Знатоки-охотники даже рекомендуют перед готовкой выдержать дичь около СУТОК при комнатной температуре – для ферментации!

Рецепт для тривалого маринування


Шашлык "Кавказский"

Ингредиенты:
мясо свинина (шейная часть),
лук репчатый (0,5 кг на 1 кг мяса),
кинза (2 пучка на 1-2 кг мяса),
базилик (1 пучок - 1-2 кг мяса),
петрушка (1 пучок на 1-2 кг мяса),
смесь специй для шашлыка (желательно развесной),
соль по вкусу.


Способ приготовления:
Нарезать мясо крупными кусками. Каждый кусочек мяса разложить на разделочной доске и присолить, выдержать 15 минут. Затем перевернуть каждый кусочек и процедуру просолки повторить.
Нарезать мелко лук, зелень. После процесса просолки всё смешать, добавить специй и перемешать в большой посуде, переминая всё(колхозным способом). Выдержать не менее 12 часов, при этом не добавляя ни одного грамма жидкости (вино, уксус, лимонный сок и т.д.). Жарить в мангале на углях, желательно, фруктовых деревьев (вишня, абрикоса, персик).
Записаний

ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1102
  • Останні відвідини:
    12 Лютого 2020, 21:00:36

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #69 : 26 Серпня 2011, 12:06:27 »

Прочитала рецепт у журналі і вирішила спробувати такі "вушка" з "слойоного" (як пишеться це слово по-людськи :unknow) тіста з начинкою. Підійдуть до борщику, бульйончику, просто до другого замість хліба, можна і до чаю ;)
П.С. Дуже просто і швидко ;)
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #70 : 27 Серпня 2011, 21:31:15 »

Останнім часом захоплюсь рецептами цього чоловіка, ось страва яку я вже готувала кілька разів, дуже смачно і просто у приготуванні. :)
http://www.djurenko.com/cooking/gulyas.html#more-6148
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #71 : 23 Жовтня 2011, 16:09:54 »

Букет роз из колбасы и теста


Этот необычный букет роз готовится из обычного слоёного бездрожжевого теста, которое можно запросто купить в магазине.

А ещё нам потребуется очень тонко нарезанная варёная колбаса.

Итак, для создания этой красоты раскатаем в очень тонкий пласт 250 г слоёного бездрожжевого теста и нарежем его длинными полосками.

Колбасу лучше брать нарезанную в магазине или самим нарезать, толщиной 2 мм.

Кусочки колбасы перерезать вдоль, чтобы получились полукруги.

На каждую полоску теста выкладывайте несколько кусочков колбасы, а затем осторожно сворачивайте рулетиком.

Каждый рулетик защипайте с одной стороны, а со второй - расправьте лепестки.

Нагрейте духовку до 180 градусов. Противень смажьте раст. маслом.

Выложите розочки на противень защипанной стороной вниз и поставьте выпекаться на 10 - 15 минут.


Цікаво.  :good
Записаний

yuraslim

  • Постійний користувач
  • ***
  • Карма +40/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 209
  • Будьте добрішими :-)
  • Останні відвідини:
    25 Грудня 2016, 18:22:22

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #72 : 24 Жовтня 2011, 22:16:18 »

доречі
http://www.say7.info/
гарний сайт
дружина часто звідти рецепти бере і готує всяку смакоту  :drink :drink :drink
Записаний

Tandylight

  • Глобальний модератор
  • *
  • Карма +1051/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3130
  • Останні відвідини:
    08 Травня 2019, 21:01:31

    Звідки: Київ
Готуємо їсти
« Прочитано #73 : 07 Грудня 2011, 08:51:46 »

Креативно :)

Записаний

KATRIN

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +353/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 932
  • Працюю...
  • Останні відвідини:
    10 Квітня 2017, 19:45:33

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #74 : 28 Грудня 2011, 21:10:24 »


 Планую на свята запекти качку.Зараз дуже бегато рецептів в інтернеті, та я буду робити за маминим .Але є одне але.Качку буду купувати домашню.Оскільки я не знатиму її віку :=) відповідно не знатиму яке зам"яке у неї м"ясо,то хочу аби наші форумчанки- :frend господиньки поділилися перевіреним рецептом маринаду.Який краще пом"якшує м"ясо,скільки часу потрібно маринувати,і чи потрібно качку спершу пекти в рукаві,а потім уже без нього ? Александре  :) може ти мені чимось допоможеш?  :frend
Відповідь від: 28 Грудня 2011, 21:09:24
 Після Нового року рецепти не надсилайте :P :D ;)
Записаний
Я - вітер шалений і вільний, з душею самотньої пташки...Нестримний і часом всесильний- із подихом болю і ласки...Я - сонце чарівне і ніжне.З промінням сумним, та прекрасним.Я - сонце, нехай може грішне.Та вічно п'янке і незгасне...

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    24 Травня 2023, 20:00:52

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #75 : 28 Грудня 2011, 21:46:52 »

KATRIN :) як будеш вибирати качку домашню, звертай увагу на колір жиру, майже у всіх породах жир зі старостю качки жовтіє :)
не бери  сильно насищену-жовту, таку вже майже помаранчеву :)
класіка качки - це кисло солодка нотка :)
зроби сухий маринад з суміші перців, розбав суміш бальзаміко, якшо нема :)заміни яблучним оцтом, натри добре качу і в холодильник на ніч
запікай в рукаві, коли вже буде майже готова, акуратно розріж зверху плівку,
зроби соус мед і гірчиця 1\1, пензликом змасти качку, добав жару і ще запікай хв.20 до румяної скоринки ;)
а.. забув, ії можна нафарширувати яклуками наприклад (після готовки яблука не їсти) :)
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #76 : 28 Грудня 2011, 22:22:12 »

У нас знову буде індик на НР 8)
Фаршируватиму печінкою курячою.
Мариную травами, та натираю апельсином. Смакота робила минулого року.
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #77 : 05 Січня 2012, 17:24:10 »

Новорічний індик :)
цього року як ніколи получився смачнющий  :)
ось фото перед відправкою в духовку.
[smg id=2359]
нажаль, після не встигли сфотографувати, так на нього накинулись :=)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #78 : 05 Січня 2012, 17:32:23 »

Ти по тому ж рецептику Любані робила?
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #79 : 05 Січня 2012, 17:49:20 »

ні, по іншому, тобто я три рецепти прочитала, і зробила з кожного по трошки.
Спочатку робила маринад, 2 апельсини, 1 лимон, куркума, суміш меленого перцю, соєвий соус, італійські трави, імбир.
натерла його цим всім, стояв десь 3 години в прохолодному місці, завитий у пакет.
печінку якою маринувала, не молола, а різала на чотири куски, такі досить великі. Додала до неї сухарі, суміш перцю, терту цибулю, ті ж італіські трави і трошки соку апельсина.
Індик пікся 3 години на середньому вогні у гусятнці з закритою кришкою, два рази доливала воду, і ще скроплювала апельсином.
Вийшов румяний і соковитий, і на диво не тріснув, хоч був сильно нафарширований.
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.