Почну тему весняних пікніків з простійшого рецепту моєї улюбленої риби - сьомги.
Сьомга запечена з гарніром зі спаржі.Філе сьомги натерти спеціями, змастити з усіх сторін вершковим сиром ( в ідеалі філадельфія, але можна замінити також будь-яким іншим ніжним вершковим сиром), загорнути у фольгу та запікату на решітці над вугіллям близько 20 хв.
Спаржу почистити від твердих кінчиків, посолити, поперчити та перемішати з соусом (сир дор блю +сметана), загорнути в фольгу і також запікати на решітці близько 20 хв. Спаржу можна замінити брокколі, але попередньо відваривши її 3-5 хв.
Колись підгледла рецепт в неті, і з тих пір часто готую
.
Також для запікання на решітці добре підходить горбуша. Її попередньо необхідно розрізати на порційні стейки, посолити, поперчити, додати сік лимону, потерту цибулю та майонез. В маринаді тримаємо 1 добу. Потім запікаємо на решітці (без фольги) близько 25-30 хв (головне не пересушити). Дуже смачна і гарно йде на природі. Хороший варіант у випадку, коли неможливо знайти сьмогу по доступній ціні.
Ну а шашлик з осетрини, то взагалі фантастика (як для мене), смачнішої страви на вогні не існує
Але на жаль у нас осетрину по прийнятній ціні, ще й свіжу, знайти проблематично((