Рибка,ти б знала як я люблю креветки,а моя половина іх на дух не переносить
та шо, купляю втіхаря,і ім не відходя від каси
салат з креветками я зроблю(дякую що нагадала),
але тільки з домашнім майонезом!
Магазинний немає нічого спільного з продуктами харчування!
ми робимо давно смачний майонез з продуктів!
якщо когось зацікавить, напишу
Рибка за мною салат з креветок
Відповідь від: 18 Травня 2010, 19:56:27
Medved,про рибний пиріг тобі розкаже моя половина,вона часто його готує
Рибні пироги ми готуємо давно,перепробували на початках багато варіантів,і з рисом,і з зеленою цибулею,пробували різні сорти риби.
Зупинились на варіанті риба,цибуля(багато сирої,мілко різаної),тісто,все,із спецій-сіль і чорний перець,решта добавок тільки портить смак на нашу думку.
В начинку дуже пасує горбуша і хек,непогана морожена сельодка(але кістки будуть відчутні).Не рекомендую ні пангасіус,ні скумбрію.Скумбрія-чудова й недорога риба,вона часто на нашому столі,але це маринована,солена,запечена під грилем,або запечена в фользі з лимоном.
Ось один з останніх рибних пирогів,нехай не лякає дріжжове тісто,якщо буде потреба,поясню всі нюанси і тісто вам підкориться.
Тісто
Сухі дріжджі (1.5 ч.ложки), борошно (400г,) сіль (2 / 3 ч.ложки), масло вершкове (80г), яйце (1 шт,- 2 / 3 в тісто, 1 / 3 залишити на змащення пирога), вода (200 мл).
Ідеальний варіант для замісу в хлібопічці.
При ручному замісі дріжджі розвести в 100 мл води (100мл залишити на подальший заміс), додати 2 ст.ложкі борошна (взяти із загальної кількості, передбаченого в рецепті). Залишити підійти на 20 хвилин в теплому месте.З"єднати дріжджовий розчин з іншими інградієнтами, замісити не дуже туге тесто.Дать підійти в теплому місці.
Начинка
Горбуша (800г, я використовувала цілу тушку, зняла шкіру і витягла кістки, порізала на великі шматки). Цибуля (2 шт., Дрібно порізати).
Формування
Підійшло, тісто розділити на 2 частини, розкатати за розміром форми (я використовувала круглу форму 25 см). Одну частину викласти у форму, присипати половиною цибулі, покласти на нього рибу, посолити, поперчити, присипати цибулею, накрити другою частиною тіста, дуже ретельно защипати краї.Залишити для підходу на 20 хвилин.Змастити яйцем, присипати кунжутом.
Випікати при 175 град.1 годину.
Після випічки тримати під рушником пиріг 20 хвилин.