Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

17 років 4 місяці 20 днів

Автор Тема: Риба та морепродукти  (Прочитано 45010 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Lisa

  • Постійний користувач
  • ***
  • Карма +84/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 231
  • Останні відвідини:
    15 Березня 2009, 17:21:08

Риба та морепродукти
« : 12 Жовтня 2007, 15:58:47 »

Найприємніша тема для мене :) Хоча українцям більше властиво інші продукти вживати, але є немало також суто національних рибних страв. Ну і + делікатеси заморські багатьом до смаку ;)

О а я сьогодні готувала (!!!!!!!) рибку жарену (форель). Купила в магазині три філе форелі уже почишені і гарні, :-[ взяла посолила, поперчила, макнула в муку, в яйце і на сковорідку! Поки вона жарилась порізала цибульку огірочки, помідори, листки салату та валеряни все це заправила сіллю, оцетом та олією. А якшо я в салатик добавляю ше моркву то заправляю його вже майонезом...
« Останнє редагування: 05 Квітня 2012, 10:11:43 від advokat »
Записаний
"Всем правит случай. Знать бы еще кто правит случаем" - Станислав Ежи Леу

walkman

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +182/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 768
  • Останні відвідини:
    10 Січня 2014, 14:55:26

    Звідки: C:\Ukraine\Kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #1 : 22 Листопада 2007, 20:25:30 »

Фу..рибу воопще не люблю.Незнаю чому,а от брат і мама дуже полюбляють!!!
З морепродуктів люблю креветок(т-ки недавно попробував :) ) і раків... мммм :-D
Записаний

Не издевайтесь да неиздёваны будете !!!!  ...

Lisa

  • Постійний користувач
  • ***
  • Карма +84/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 231
  • Останні відвідини:
    15 Березня 2009, 17:21:08

Готуємо їсти
« Прочитано #2 : 22 Листопада 2007, 20:41:04 »

Оооо морепродукти, просто обожнюю, майже все: криветки,раки, мідії, невеличкі восьміножки( не знаю як правильно називаються). А ще пробувала спеціально приготовлену сиру рибу(тунець, риба-меч і лосось) це щось з чимось. Правда з ними треба бути дуже уважними щоб не отравитись...
Записаний
"Всем правит случай. Знать бы еще кто правит случаем" - Станислав Ежи Леу

WikTor

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +161/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 931
  • Останні відвідини:
    27 Лютого 2016, 15:01:32

    Звідки: Одеса - Калуш, Калуш - Одеса
Готуємо їсти
« Прочитано #3 : 13 Березня 2008, 14:38:59 »

Обожаю Рыбу в любом виде! Ел бы каждый день по три раза!
Записаний

npopok

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +111/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 734
  • Останні відвідини:
    16 Березня 2012, 00:01:05

    Звідки: З Слобідки!
Готуємо їсти
« Прочитано #4 : 13 Березня 2008, 19:12:24 »

А я найбільше люблю сушену рибу... і копчену. Смажену ще їм, а от уху не можу їсти.
Взагалі люблю багато страв, але їм все що дадуть (крім ухи і рассольника)
Записаний
"...it's better to burn out than to fade away"

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #5 : 14 Березня 2008, 13:40:46 »

зараз великий Піст, ану розказуйте, хто що їсть у піст? :unknow
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

WikTor

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +161/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 931
  • Останні відвідини:
    27 Лютого 2016, 15:01:32

    Звідки: Одеса - Калуш, Калуш - Одеса
Готуємо їсти
« Прочитано #6 : 14 Березня 2008, 13:42:38 »

зараз великий Піст, ану розказуйте, хто що їсть у піст? :unknow
Рыбку! Уже несколько дней подряд!  :D и это правда ;)

А вообще если серьёно, то никакой разницы в употреблении пищи нет, что до поста что во время! Хотя очень хотелось бы попробывать попостить!
Записаний

Ірчик

  • Початківець
  • *
  • Карма +9/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 47
  • Останні відвідини:
    29 Червня 2011, 22:02:29

    Звідки: Kalush
Страви з риби та морепродуктів
« Прочитано #7 : 19 Червня 2008, 17:54:13 »

Хочу поділись ще вкусним рецептом. Прочитала його в газеті: Риба по-севастопольськи. Береться морська риба (філе краще), можна рибку путасу. Розморозити її, нарізати кусочками такими, як звичайно ріжемо для жарки. На протвінь влити дві ложки олії, викласти цю рибу, на неї крупно порізати крабові палочки, тоді потерти твердого сиру і зверху майонезом. (Солити рибку не треба (від майонезу буде солена). В любому випадку на столі можна підсолити.) Ставимо в духовку на 30 хв. приблизно. І все. Смачно і швидко. (На 500 гр риби - 200 гр. крабових палочок.) Спробуйте  :good
Записаний
"Бог тримає весь світ в своїх руках"

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #8 : 28 Жовтня 2008, 15:00:56 »

Вдосконалила своє вміння у приготуванні іспанського національного блюда  Паелья :)

 Для приготування знадобляться:
- рис довгий - 1,5 -2 ст
- свинний стейк (бажано з ошийка) - 200 г
- філе курки -200 г
- ковбаски мисливські - 300 г
- креветки звичайні очищені - 300 г
- креветки тигрові - 200 г
- перець болгарський - 1 шт
- часник - 3 зубочки
- цибуля кримська - 1шт
- мідії - 200 г
- 2 помідори або ст ложка томатної пасти (мені більше з томатною пастою подобається)
- оливки
- оливкова олія
- біле сухе вино
- борошно
- сіль, перець червоний, чорний, спеції на смак


 необхідна сковорода wog (з високими краями)Свинину порізати кубіками і обсмажити в олії (солити вже обсмажену). Викласти в посудину будь-яку. В тій же сковороді і на тій же оліі обсмажити куряче філе, преде тим обкатавши його в суміші з муки, солі і чорного перцю. Обсмажену курятину так само викласти в будь-яку посудину. Там же обсмажити очищені звичайні креветки, викласти їх. В останню чергу в тій сковороді обсмажуємо ковбаски мисливські з кримською цибулею та перцем болгарським, в кінці додаємо томатну пасту або потерті на терці помідори. Коли ковбаски підрумянились, закидуєм в сковороду все те,що обсмажувалось раніше, рис відварений майже до готовності у підсоленій воді, мідії, відварені протягом 15 хв у вині сухому та добре все перемішуємо, додаємо спеції (я додаю карі), заливоємо 150 г вина і накриваємо кришкою. Доводимо до готовності протягом 15 хв. Готову паелью зверху прикрашаємо обсмаженими на вершковому маслі тигровими креветками та оливками (оливки бажано з кісточкою). Накриваємо знову кришкою, зверху вологим рушником ще і залишаємо так на 10 хв. Страва готова! Я ще додавала до паельї морські гребінці (так самояк і мідії, зварені в вині) та щупальця восьминога(обсмажені трошки на вершковому маслі), але це на любителя;)

Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #9 : 29 Жовтня 2008, 09:04:12 »

Звучить дуже апетитно, напевно так воно і є. :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #10 : 29 Жовтня 2008, 09:06:49 »

Звичайно цю страву часто не позволиш. Тим більше з теперішньою дорожнечею:( Але, коли хочеться побалувати рідних, можна ось так приємно їх здивувати :)
Записаний

Ne-TA

  • Старожил
  • ****
  • Карма +218/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 359
  • Життя-не ті дні,що пройшли,а ті,що запам'ятались
  • Останні відвідини:
    24 Грудня 2012, 18:18:30

    Звідки: Лесі Українки
Готуємо їсти
« Прочитано #11 : 21 Березня 2010, 00:03:49 »

Якщо вас спонукала криза, не біда.
Можна викрутитись таким чином  :P


Стакан томатного соку і стакан рослинного масла змішайте і нагрівайте в каструлі  з товстим дном Як тільки суміш закипить, тонкою цівкою, не припиняючись помішувати, всипте манну крупу. Продовжуйте розмішувати до тих пір, поки оранжева маса не загусне і не почне спокійно відставати від стінок каструльки. Окремо пропустите через м'ясорубку філе оселедця і одну очищену ріпову цибулину. Якщо оселедець в маслі, то попереднє все масло слід злити. Потім меленого оселедця розмішайте з масою з манки.  Можна посипати подрібненим кропом. «Ікрі», що вийшла, слід постояти в холодильнику декілька годин. Щоб манка встигла просочитися рибним ароматом. Оскільки томатний сік вже продається зазвичай соленим, і оселедець також достатньо солений, то додавати сіль додатково мабуть не треба.
« Останнє редагування: 21 Березня 2010, 00:09:04 від Ne-TA »
Записаний
Не статками багатими, а в сльозах каяття,
Ми все частіше втратами вимірюєм життя.
       

Medved

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +168/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 657
  • Останні відвідини:
    28 Вересня 2016, 09:02:31

    Звідки: Kalush City
Готуємо їсти
« Прочитано #12 : 18 Травня 2010, 17:20:28 »

 Деколи і я люблю понудьгувати на кухні. Якось надибав такий сайт цікавий http://koolinar.ru і відразу додав його в закладки.
Нещодавно пробував зробити таке  - http://koolinar.ru/recipe/view/51125. Замість форелі давав філе скумбрії . Вийшло не дуже, бо не маю практики по тістах і получилось трохи засухе. Хоча їсти мож було  :=)
Записаний
"Счастье для всех, даром, и пусть никто не уйдет обиженный!"

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    24 Травня 2023, 20:00:52

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #13 : 18 Травня 2010, 20:24:12 »

Рибка,ти б знала як я люблю креветки,а моя половина іх на дух не переносить :(
та шо, купляю втіхаря,і ім не відходя від каси :=)
салат з креветками я зроблю(дякую що нагадала),
але тільки з домашнім майонезом!
Магазинний немає нічого спільного з продуктами харчування!
ми робимо давно смачний майонез з продуктів!
якщо когось зацікавить, напишу
Рибка за мною салат з креветок :)
Відповідь від: 18 Травня 2010, 19:56:27
Medved,про рибний пиріг тобі розкаже моя половина,вона часто його готує  :)

Рибні пироги ми готуємо давно,перепробували на початках багато варіантів,і з рисом,і з зеленою цибулею,пробували різні сорти риби.
Зупинились на варіанті риба,цибуля(багато сирої,мілко різаної),тісто,все,із спецій-сіль і чорний перець,решта добавок тільки портить смак на нашу думку.
В начинку дуже пасує горбуша і хек,непогана морожена сельодка(але кістки будуть відчутні).Не рекомендую ні пангасіус,ні скумбрію.Скумбрія-чудова й недорога риба,вона часто на нашому столі,але це маринована,солена,запечена під грилем,або запечена в фользі з лимоном.

Ось один з останніх рибних пирогів,нехай не лякає дріжжове тісто,якщо буде потреба,поясню всі нюанси і тісто вам підкориться.

Тісто
Сухі дріжджі (1.5 ч.ложки), борошно (400г,) сіль (2 / 3 ч.ложки), масло вершкове (80г), яйце (1 шт,- 2 / 3 в тісто, 1 / 3 залишити на змащення пирога), вода (200 мл).
Ідеальний варіант для замісу в хлібопічці.
При ручному замісі дріжджі розвести в 100 мл води (100мл залишити на подальший заміс), додати 2 ст.ложкі борошна (взяти із загальної кількості, передбаченого в рецепті). Залишити підійти на 20 хвилин в теплому месте.З"єднати дріжджовий розчин з іншими інградієнтами, замісити не дуже туге тесто.Дать підійти в теплому місці.
Начинка
Горбуша (800г, я використовувала цілу тушку, зняла шкіру і витягла кістки, порізала на великі шматки). Цибуля (2 шт., Дрібно порізати).
Формування
Підійшло, тісто розділити на 2 частини, розкатати за розміром форми (я використовувала круглу форму 25 см). Одну частину викласти у форму, присипати половиною цибулі, покласти на нього рибу, посолити, поперчити, присипати  цибулею, накрити другою частиною тіста, дуже ретельно защипати краї.Залишити для підходу на 20 хвилин.Змастити  яйцем, присипати кунжутом.
Випікати при 175 град.1 годину.
Після випічки тримати під рушником пиріг 20 хвилин.
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    24 Травня 2023, 20:00:52

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #14 : 19 Грудня 2010, 13:19:59 »

дуже смачний рецепт приготування скумбрії, хто зробить - не пожаліє :)
http://kuking.net/my/viewtopic.php?t=42872&postdays=0&postorder=asc&start=0
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #15 : 19 Грудня 2010, 13:28:39 »

О, класно треба буде спробувати, :) рецепт дуже доступний :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1102
  • Останні відвідини:
    12 Лютого 2020, 21:00:36

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #16 : 20 Грудня 2010, 17:25:13 »

дуже смачний рецепт приготування скумбрії, хто зробить - не пожаліє
А ми вдома також робимо скумбрію-натерти іі цілу різними спеціями-травками,завернути в фольгу і запікати). ІІ звісно треба помити і т.д., але голову не відрізаємо-викидаємо потім.
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #17 : 27 Грудня 2010, 23:38:46 »

І я маринувала рибку, мій Юрко так тащився. Alexander, дякую за рецепт тобі і твоїй дружині :bouquet: :bouquet: :bouquet:

Ось Рибка з скумбрією :-D
[smg id=862]

Маринована скумбрія :good
[smg id=863]
[smg id=864]
« Останнє редагування: 28 Грудня 2010, 11:55:54 від Рибка »
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #18 : 30 Грудня 2010, 16:56:27 »

І я маринувала рибку, мій Юрко так тащився. Alexander, дякую за рецепт тобі і твоїй дружині
І я  вчора приготувала скумбрію за цим рецептиком. Досить смачно і хороша альтернатива копченій, яка не знати що за хімікати напхана. +1  :)
Записаний

DVania

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +963/-2
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 4231
  • Останні відвідини:
    14 Вересня 2016, 23:52:58

Готуємо їсти
« Прочитано #19 : 04 Грудня 2011, 21:14:03 »

  ;)
Записаний