Напевно вас погано поінформували в Управлінні праці та соціального захисту населення, у мене дитина - інвалід,але на 29.11.2011 ( 23:55) на моєму рахунку немає жодної копійки з державної допомоги на дітей інвалідів. . Хотілося би більш конкретно взнати про кошти які виділяються на лікування дітей - інвалідів. До кого потрібно звертатися.
Очевидно, на це були чисто технічні причини. Я перевіряв – станом на 30 листопада питання повністю закрите. А за роз’ясненнями щодо виділення коштів на лікування звертайтесь в управління праці та соціального захисту населення.
Відповідь від: 05 Грудня 2011, 21:19:38
3 грудня в Україні відзначають Міжнародний день - інвалідів .Хотілося б знати, як цей день проходив для інвалідів і дітей - інвалідів в Калуші. Чи проводилися якісь заходи, якщо проводилися то чому про це не було ніякої інформації.
Я наголошував на сесії, що ми єдине місто в Івано-Франківькій області, яке підтримує і фінансує дітей-інвалідів і Добродія калуська створена саме для них. Думаю, що про дітей інвалідів треба думати не лише в офіціний день, а протягом року, щодня. До речі в басейні діти-інваліди у нас займаються безкоштовно
Відповідь від: 05 Грудня 2011, 21:23:13
В Палаці культури Мінерал був проведений конкурс "Міс Красуня" для дітей зі зниженим слухом , проведено ряд заходів у бібліоткеках міста. Учнівський парламент провів акцію "Подаруй дитині посмішку" де зібрав м'які іграшки для інвалідів. Також Міськрайона організація товариства сліпих спільно з Управлінням культури проводить захід 08 грудня.
Відповідь від: 05 Грудня 2011, 21:26:44
Хотілося б послухати Наталю Йосипівну (якщо не помиляюсь), особливо щодо її методів набору кадрів...
Набір кадрів у структури Калуського міського виконавчого комітету відбувається загальноприйнятими методами – відповідно до Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування».
До цих пір не пам’ятаю жодних скарг чи судових позовів на законність проведення конкурсів.. Щодо іншого, повторюсь, не маю морального права наполягати на неформальному спілкуванні підлеглих. Вони мають серйозні навантаження в робочий час і прийомні години, коли зобов’язані вислухати та відповісти на скарги мешканців.
Відповідь від: 05 Грудня 2011, 21:27:48
Половина громадян з цим рішенням не погодиться. Якщо ви так хочете допомагати релігійним громадам і це передбачено програмою розвитку місцевого самоврядування то я думаю і зі мною напевно погодяться більшість громадян, треба допомагати усім УПЦКП, УПЦКМ, УГКЦ, і іншим, а не тільки церкві Святого Архистратига Михаїла. Уроки про релігію краще проводити в школі куди можна запрошувати священників з різних конфесій, щоб вони пояснили дітям в чому різниця між іхніми релігіями (сумніваюсь що недільні школи відвідує багато дітей, а якщо відвідує то вони повинні бути у кожній церкві).Таборування молоді і дітей - щось я нічого не чула про ці табори. Маєте якусь інформацію поділіться, можливо я би також відвела свою дитину. Що до допомоги малозабезпеченим громадянам, то на мою думку цим повинні займатися відповідні державні органи, а якщо церква хоче допомагати то повинна брати кошти з пожертв громадян,які в цю церкву ходять,проводити якісь благодійні акції (в Німеччині наприклад всі хто відвудує церкву приносять з собою хто їжу, хто одяг і.т.д, а потім це все роздають малазабезпеченим людям,думаю наші церкви могли б також започаткувати такі акції), а не брати кошти з бюджету міста А то вийде що церква Святого Архистратига Михаїла така добра всім допомагає за наші кошти, а решта церков погані бо нічого не роблять. І ще мене цікавить, а хто буде перевіряти правильне використання цих коштів. Тож Ігоре Спепановичу, якщо ви хочете надавати кошти саме церкві Святого Архистратига Михаїла, то давайте їх з своєї кишені, а якщо хочете допомагати всім церквам тоді виділяйте кошти з бюджету. А ще краще провести опитування мешканців міста по такому питанню, у нас же вільне віросповідання і не всі відвідують церкву Святого Архистратига Михаїла
В основному Ви праві, але навесні цього року за ініціативою фракції «Батьківщина» міська рада більшістю голосів внесла зміни до програми розвитку місцевого самоврядування на 2011 рік щодо виділення коштів релігійним організаціям (незалежно від конфесії). Це дало право звертатися релігійним громадам за наданням їм коштів, але, як я уже казав, виключно на соціальні програми. На сьогоднішній день звернулися дві церкви – Архистратига Михаїла і загірська. Відповідно були прийняті два рішення.
Зауважу ще й таке: перед прийняттям рішення ці питання детально вивчаються і обговорюються на рівні депутатської комісії з питань гуманітарної роботи. А щодо звітності використання бюджетних коштів – то це першочергова умова їх надання.
Відповідь від: 05 Грудня 2011, 21:28:35
Пане мер закінчується 2011 рік дайте будьласка відповідь коли буде виплачено заборгована зарплата працівникам комунальному господарству міськсвітло ? І чи буде взагалі виплачена не по документах, а реальними грошима ?
Комунальні підприємства, в тому числі й «Міськсвітло», перебувають на госпрозрахунку. Основну відповідальність за невиплачену зарплату несуть директори. Отже питання, яке Ви поставили, в першу чергу – до керівника цього підприємства. Водночас сподіваюсь, що прийняте рішення на сімнадцятій сесії про збільшення статутного капіталу КП «Місьсвітло» на 4 млн. грн. покращить ситуацію.
Відповідь від: 05 Грудня 2011, 21:29:41
Де можна почерпнути інформацію, що виставляється на аукціон, і що необхідно для участі в аукціоні?
Якщо це стосується земельних ділянок, то інформацію можна отримати у земельному відділі міської ради (вул.Шептицького, 2).
Відповідь від: 05 Грудня 2011, 21:30:26
Хочу нагадати, що цього року з аукціону не було продано жодної земельної ділянки
Відповідь від: 05 Грудня 2011, 21:32:49
Коли буде продовжуватись реконструкція парку ім. І. Я Франка і який вигляд мав би набути парк після реконструкції?
На сьогоднішній день у парку зроблено великий обсяг робіт: облаштовано амфітеатр, модернізовано освітлення, встановлено скейтбайкпарк, зрештою – споруджено Льодовий палац. Звичайно, вдосконаленню меж немає. Тому ми будемо намагатись поступово перетворювати наш парк у популярне місце відпочинку калушан.
Відповідь від: 05 Грудня 2011, 21:34:40
Чи планується в місті реконструкція ''гуманітарки'', так як я бачу що по суті до нормального вигляду серед міських ринків в Калуші не приведена лише вона. Я маю на увазі чому б не створити там криті торгові ряди з відповідними умовами для торгівлі, так як це зроблено на вул. Стуса, вул. Дзвонарська?
Як я уже казав, у нашому місті ринки, крім муніципального, у приватній власності. Відповідно, їх облаштуванням мають займатись підприємці. С свого боку ми вживаємо деякі заходи, зокрема – на останньому засіданні виконавчого комітету слухалось питання про стан благоустрою ринків та дотримання ними санітарних норм. На жаль, міська влада тут вправі давати тільки рекомендації.
Відповідь від: 05 Грудня 2011, 21:35:15
Раніше в масмедіа згадувалося про те що в Калуші китайці збираються відновити виробництво калійних добрив, як наразі просувається справа з цим питанням?
Про китайців я вже відповідав.