А є у Італії водії, які коли бачать що загорівся жовтий замість сповілюнюватися додають газу?
І чи є у Італії звичка пригальмовувати на нерегульованих перехрестях?
Відповідь від: 16 Жовтня 2014, 11:54:57
Признаюся чесно, сам був рагулем.
Їду на тракторі, швидкість десь до 30 км (бо то трактор) але самі розумієте, що і загальмувати ним з повним причепом не дуже просто.
Доїжджаю до перехрестя з рівнозначними дорогами з таким знаком
З правого боку і прямо видимість метрів на 200, а з лівого кущики, паркан, ну короче невидно майже нічого.
Я собі як фраєр валю, правий поворот включив ну і пригальмовую лиш аби вписатися. При чому з виїздом на зустрічну, бо інакше з причепом не повернеш, там же не Україна, вони дороги вузенькі роблять.
Їде зі мною поляк. Водійський стаж у нього був вдвічі більший по часу і в 10 разів по досвіду.
Він так на мене глядь і питає:
- А ти чого не зупинявся на перехресті?
Я кажу, мовляв по правилах мене має пропустити той шо зліва, а прямо і праворуч і так нікого не було.
Він тоді каже:
- Ну добре, а як все одно хтось виїде звідти зліва, тобі від того легше буде, як він тебе з трактора виб'є? Всяке може бути. Може дитина на ровері виїхати. Що будеш робити як чийогось малого переїдеш???
Все!
Мені вистачило на все свідоме життя.
Він мене не сварив, не обзивав, навіть не вчив, просто якось так мудро і з досвідом то сказав, що я просто все уявив і зрозумів.
Він ще якось так додав, що мовляв правила правилами, але у нас, в Польщі....всі пригальмовують.
Може б того Бартломея сюди привести, аби з гаїшником всіх зупиняли і він пояснював