А про штафування пішоходів... Як це ви уявляєте? Ну свисне мені Міліціонер, я дам драпака, він буде за мною бігти? А якщо я й не дам драпака, а скажу просто що не маю біля себе грошей і документів, він мене одного поведе із за цього у відділок, шоб стягнути 60грн? Шось важко це уявити.
Знаєте, пригадався один випадок з мого дитинства. Був я в класі четвертому, десь в році 1975-76 в Польщі, у місті Варшава. Десь на одній з центральних вулиць ми захотіли перейти дорогу. Що таке світлофор ми вже тоді догадувались, але не знали з чим його їдять. Отже ми, як і навчені калуським досвідом, подивились на ліво на право, переконались що все безпечно, вирушили на другу сторону дороги, не звертаючи уваги на якесь там світло у світлофорі.
Десь на половині нашого маршруту через дорогу, звіткись виїхав поліцейський на коні з свиском у зубах. Підїхавши до нас, без слів, без попереджень, почав бити нас по плечах гумовою палицею. На наші словесні поясненя, що ми мол не поляки, а туристи, пан поліцейський з словами -
" пану гума не зашкодіт" , ще раз проїхався гумою по комусь з пішоходів.
Знаєте наука ця запамяталась чудово. До закінчення терміну нашої поїздки, переходячи дорогу, хоч звертали на поляків, як і коли вони переходять та робили то саме.
Але через стільки років в мене вкорінилась звичка -
в якості якого б з учасників дорожнього руху ти не був, правила потрібно поважати.