Для себе я давно вирішив. У світських темах не згадувати Бога надаремно, а говорити тільки про моральні і етичні принципи Царства без посилань на Біблію
Оце цілком вірно.
Підтримую в цьому питанні
Romanу. У своїх розділа намагаюсь культурно розяснити людям щоб про релію згадували саме у відведеному розділі.
Для розяснення ситуації наголошу, що вважаю себе віруючою людиною, до церкви ходжу рідко, але молюсь кожного дня. Разом з тим, цитати і прямі посилання на повчання із Святої Книги чомусь виклакають у мене спротив.
Для себ я це пояснюю тим, що в більшості до такого прибігають не віруючі традиційних християнських церков, а віруючі протестантських напрямків і т.п. Останні у свої намагяннях довести слово Боже до інших трохи перегинають палку і це виглядає якось навязливо.
Я привик слухати Біблійні повчання з вуст священника, а не будь кого хто просто читав Святу Книгу.
А ще вбиває коли Біблія цитується російською. Раз живете на Україні, ходити до української церкви то потрудіться будь-ласка викласти україномовний варіант Святого Письма.