Я спочатку думав, що це молоді дерева білої акації. Коли побачив фіолетові квіти в травні зрозумів, що це не біла акація, а якась інша сіробуромалинова. Пізніше я зрозумів, що ці зарості акацій не ростуть особливо вгору, а більше розповзаються кущами і до мене дойшло, що це ніяка не акація і треба гуглити. Не з першого разу, але таки вдалося з'ясувати назву рослини - аморфа (бо нетипова оцвітина), інвазивна і медодайна рослина з родини Бобових.
І найцікавіше, вже не про аморфу. Біла акація це ніяка не акація. Виявляється, акації взагалі не ростуть в Україні, ніде. Акації це виключно тропічні рослини. А в Україні ростуть РОБІНІЇ. Запам'ятайте!
Я розумію, це непринципово і всім глибоко начхати на вірні назви. В більшості осики це тополі (бо високі як тополі тому тополі); верби і берези часто плутають (не звертають увагу навіть на кору); стокротки (маргаритки) це завжди ромашки (ще ніхто не сказав мені правильно, навіть сперечаються, у всіх ромашки). Пліснява на хлібі, аспергілус на стіні, кандидоз на шкірі і боровик в лісі переважно ніхто не об'єднує в царство грибів (як лише уявити, що шапковий гриб і молочниця це все ті ж гриби тільки в якогось виду плодові тіла гігантські і їстівні, а в іншого виду ніт) і т.д і т.п. Позиція люду щодо ослячої впертості непросвітлюватись зрозуміла. Але форумці для мене трішки не той пересічний люд. Тому, якщо вже знаєш правильну назву то чому б не казати правильно?