о.Мороз -православний священник з Калуша...За Радянського Союзу в наш1й Греко-Католицьк1й церкв1 була православна...З яких час1в,я не знаю...Але коли п1шла боротьба,за укра1нц1в 1 Укра1ну(це ще до проголошення Незалежност1,але точно не знаю роки,тому вибачаюсь,якщо це не в1рно),то о.Мороза з церкви просто вигнали.На ск1льки пригадую,то це не так просто було...Потм о.Мороз перейшов в костьол,а вже пот1м прихожани з1брали грош1 1 почали будувати церкву...Моя перша зустр1ч з о.Морозом була в садочку...В1н туди прийшов перед початком року,благословити...ви не уявляете,як д1ти на ньому вис1ли,в прямому зм1ст1...на руках,на кол1нах...В1н приходив 1 до нас додому,до мами мое1...але ще пригадую,як при1хала на Паску в Калуш,жила з чолов1ком в Криму 1 п1шли ми з мамою святити,а мама вже хворенька тод1 була,померла вона...От сто1мо ми,а в1н мимо проходить 1 з ус1ма не просто в1таеться,а по йменн1,питае про с1м ю,про д1тей.Мимо нас пройшов,з мамою прив1тався 1 питае:*Це донька?Не пригадую 11...*
Благословив мене...
Знаете,я не проти церков,навпаки...але це так явно показало мен1 духовн1сть о.Мороза,його зац1кавлен1сть паствою 1 т.д.
Написала я це тут,бо вигнали чому?Що таке православна церква?Кому вона п1двластна?
Думаю знаете...