Сьогодні розмовляла з обома завідуючими...
Один, більше відповідає за адміністративну роботу грубо кажучи..інший замедичну частину..
Відвоювати київські позиції не вдалось
Віку виписали і направили до Західно-українського дитячого спеціалізованого центру в Львові. У направлені, щоб вже ніхто нікуди не футболив, написали "Погоджено з обласним дитячим онкологом Кізимою З.П," виявляється з такою припискою діти мають шанс на життя.
Мушу зазначити, що попередній коментарі щодо Львову були дещо некоректними...Львів справді відправив ВІку з мамою до Києва, але з надією на те, що там знайдуть спеціаліста, який зможе прооперувати пухлину, бо такого сам ЛЬвів немав
І оскільки аналіз біопсії - досить серйозна операційна процедура, то дійшли висновку, що краще вже буде зробити все відразу в Києві.
В Києві такого спеціаліста також не має, щоб міг оперувати пухлину, тому лікування дитини буде проходити у Львові, оскільки Київ переповнений дітками, тими що є і тими, що чекають на свою чергу з інших областей, де діагностики чи лікування онкозахворювань взагалі немає
.
Наразі мова йде про коректну хіміотерапію, яка б зупинила ріст пухлини (а відповідно поширення ракових клітин на інші органи) і після проходження такого лікування знову стане питання про видалення пухлини.
Лікарі сподіваються, що до того моменту вона зменшиться в розмірах, хоча на мою думку, саме вони допустили те, що вона розрослась в розмірах до тих масштабів що неоперабельні або принаймні не на Україні.
Одним словом, лікарі сподіваються, що вона зменшиться і тоді вони подумають як її видалити, а ми сподіваємось, що поки вони зупинятимуть ракові клітини, ми знайдемо клініку за кордоном, що візьметься за лікування Віки, і почнемо збирати їй кошти.
Тетяна (tendens) буде дізнаватися про можливості в Німмечині, в тому числі зв'яжеться з волонтером фонду "Серця дітей" (німецький , який свого часу оплатив одну з хіміотерапій Толику Головатому, а також племінниці Тетяни)
Я спробую надіслати аналізи та дослідження до Ізраїлю.
Якщо буде згода хоч якоїсь клініки, будемо знати точну суму лікування і взагалі можливості лікування хвороби вже на цій стадії..
Щодо хвороби, діагноз ще не встановлено, оскільки результати біопсії будуть лише за тиждень. До цих пір, Віка не отримуватиме лікування, а лише знаходитиметься під наглядом лікарів.
Щодо лікування та результатів аналізів.
Як тільки результати будуть готові, лікарі зрозуміють природу цієї пухлини, її вид та локалізацію. Відповідно до того призначатимуть лікування. Усі ці документи, електронкою направлять до лікарні у Львові, а я за дорученням і з дозволу мами заберу їх у Києві з мокрими печатками.
Таким чином Віка зможе отримувати лікування в Львові, протокол якого розпишуть київські лікарі, а ми З Тетяною, зможемо шукати альтернативу для дитини за кордоном.
Щодо переводу до Львову: Купила мамі білети на завтра на 91 поїзд, оскільки дитина в такому стані, що велике скупчення людей для неї не несе додаткової безпеки м'яко кажучи, а грубо кажучи - несе загрозу для життя, я прийняла рішення на місці взяти для них повністю купе.
ЦЕ дешевше ніж СВ і досить безпечно ніж їхати з сторонніми людьми. Це зекономило біля 400 гривень ( СВ один квиток 520 грн., купейний 3 квитки по 180 грн. і один дитячий зі знижкою. Я витратила 630 грн. якщо не помиляюсь, завтра скажу точніше) ще на завтра лікар дописав призначення і Віка буде отримувати обезболювальне.
О 21 годині, мій родич ( чоловік форумчанки lelusha) і я завеземо Віку з мамою на потяг, а о 6.32 в неділю у Львові їх зустріне Мар'ян Зубик (що допомагав свого часу Тетяні Олійник (тітці Толика Головатого )) відвезе їх до місця призначення і прослідкує, щоб їх оформили.
Попередньо Мар'ян допоміг дізнатися через знайому телефони приймального відділення та ПІБ лікаря, що чергуватиме, коли привезуть в лікарню ВІку, тому завтра після 21 години я зможу також попередньо узгодити їх приїзд телефоном з лікарем, що буде на зміні. Поки що це все.
Триматиму Вас в курсі.