Ніколи не думав, що писатиму тут про релігійний фільм.
Чесно скажу, і думаю багато хто це підтвердить, що я не є аж надто релігійним.
Але чи то Різдвяна атмосфера, чи то дійсно гарно знятий фільм так подіяли на мене і я просто не можу не написати.
Фільм Іоан XXIII Папа миру / JOHN XXIII The Pope of Peace (2002) TVRip
Фільм про простого сільського хлопчика з дуже бідної родини, що став простим сільським священником, а пізніше одним з найбільш відомих пап. Хоча побув він на престолі зовсім недовго, але своїм служінням дав приклад на багато десятиліть наперед, запосаткувавши рух об'єднання всіх християнських церков.
Дуже знаковими є його слова: "Не буває війни в ім'я добра!" , "Мені не подобається жодна війна, ні холодна, ні гаряча, ні тепленька!", "Тепер коли через ядерну зброю ми вмить можемо знищити все людство, не можна думати, що завдяки ядерній зброї можна досягти миру".
Останню цитату я трохи перефразував. Папа Іван XXIII говорив ці мудрі слова ще у 60-ті роки, а у XXI столітті людина, що називає себе патріархом всія Русі (тобто і нашим з вами) заявляє, що ядерна зброя Росії стоїть на сторожі миру.
В кого мы верим — в атомную бомбу или в Бога? И вообще что лучше — тотальная гибель или жизнь с таким патриархом, который желает гибели всему живому на Земле? Такими абсурдными, казалось бы, вопросами задаюсь, узнав о том, что глава РПЦ Патриарх Кирилл (Гундяев) назвал ядерное оружие — «реальным воплощением Божьего промысла».
Фільм так собі, а от папа Іван - супер!