Аж сьогодні подивився фільм "Тарас Бульба" .
Ну що сказати. Дуже змішані почуття. Якщо коротко то скажу так: фільм трохи недороблений.
Все про що писали критики - на жаль правда.
І та "русская зємля" (не спорю шо Гоголь так написав, але показувати то підряд і аж 3 чи 4 рази то просто несмак і перебір. Навіть якби вони казали "Слава Україні!" то мені від того більше б не сподобалося), а ще "товаріщі!", за пів хвилини знов "ТОВАРІЩІ!". Було враження що ти на партійних зборах. Звісно фільм знятий по повісті Гоголя, але чогось америкоси не знімали "Трою" точно так як Гомер описав, бо якби так зняли то би мало хто то дивитися хотів і толку би не було. Твір є основою для сценарію і тільки, дальше треба працювати, щоб піпл хавав. І та музична тема Корнелюка яку грали чи треба чи нетреба, і переходи між сценами (враження що зняли добре, а монтажер затупив).
Про музику в кіно. Згадую "Список Шиндлера". Знаю шо то Спілберг, але він не бог, а просто режисер. Зате він знає як то має виглядати, а не ліпить бабу з пластиліну. Коли у його фільмі звучала музика Брамса (ну йому до Корнелюка далеко, але...) то сльози так і пирскали з очей і аж голова боліла після фільму, а музика все звучала і звучала у вухах. А тут вона як шило з мішка , ні як пук під час концерту. Я не спец, але коли замість того, щоб співчувати героям фільму починаєш звертати увагу на якусь нав'язливу мелодію - то є недоробка!
Сподобалося що. Робота каскадерів. Але вся робота пішла на марно
То не з того боку знімали, бо масовка виглядала постійно мізерною, то не вчасно змінювали кадр, то недопрацювали з кров'ю, яка чогось витікала як з мішка. розумію що так воно і було, але так не мало бути.
Остап ступка виділявся з натовпу гірше ніж Боярський
таке враження, що він хотів заробити Оскара за найбільш симпатичного актора масовки. Не знаю чого, але вилазив і вилазив з кадра. Якби я не знав хто то , то б запитав у тих хто поруч "а шо то за чувак, з таким дитячим поглядом? Всі злосні, а у нього очі добрі-добрі"
Навіть Рибка, що не дивилася, бо не любить "кіна про війну" і то коли проходила попри встигла то помітити. Каже "якийсь у нього рот не такий як у всіх".
Полячку гарну вибрали і Андрія красивого. Тут + однозначно. І любов гарно зіграли. Але знов мімо каси, все якось так поклеїли ніби не поїзд не встигає глядач і на перемотці дивиться час від часу, щоб встигнути.
Та й взагалі є враженя що не кіно дивишся, а книжку читаєш. от закінчилася глава і замість того щоб знов заглибитися в цікаве чтиво мусиш перегорнути зо 3 сторінки з малюнками.
Ну і про націоналістичні уколи. Мене якось не задівала "Русская зємля" а смішно було за самих росіян. Чим вони так тішаться? Нашими козаками?!
Та флаг вам в руки. Раз ми не хочемо, то хоч хтось за нас потішиться.
Якби фільм зняла Україна, сказав би що супер і що такого ще не знімали. А для російського кінопрому - відверто слабувато. Хоча у них же тоже криза.
Ага. Фільм дивився російською. Сумніваюся, що український переклад його прикрасив. Тому співчуваю тим хто дивився з перекладом. Таки маразм перекладати російські фільми. Ну хіба щоб спробувати підтягнути невдалу гру акторів, але то не той випадок..