Ну ти мабуть бігцем читав мої тиради.
Визнаю, що іноді (чи то пак переважно) занадто розгорнуто виражаю свою думку і важко намацати де сіль.
Тому, раз уже є один місандестудний, я спробую пояснити ще раз.
Ключова фраза
Людині ж яка знає, що Бог не у церкві а у її серці (і тут я зовсім не маю на думці лише християн, а будь-яку конструктивну релігію), живе прекрасним і повним життям
У нас дійсно поширений стереотип, що віруючі - це релігійні фанатики. Я ж цього не говорив! Тобто не казав, що релігійні фанатики нездатні вбити.
Є люди які не чинять злочинів через страх Божий, є - через правильне виховання (іноді релігійне), а є що просто мають певні чітко визначені життєві принципи.
Але є люди, які не мають таких принципів і постійно знаходяться у пошуках якихось "вищих істин", "звязків з космосом", "третього ока", "ще чогось типу того, але з християнським уклоном".
Не вірю, що ти ніколи таких не зустрічав.
Так от такі люди, вони психічно здорові, але схильні до само навіювання і попадання під вплив, бо вони вже шукають того впливу.
І коли такі попадають до Сандея - то просто втрачають гроші і майно (часто не лише своє), а подивившись такий фільм - лізуть до церкви, розбивши вікно, аби щось вкрасти і т.д.
Маєш якусь статистику, що віруючі скоюють менше злочинів? чи це тільки припущення? Глибоко віруючих одиниці
Сатанисти - теж глибоко віруючі, але вони не мають Бога у серці, а ти може і не вважаєш себе віруючим глибоко, але Його маєш.
А як ти ми то називаємо, чи Богом чи моральними принципами, якщо не вдаватися у теологію практично не так важливо.
І ще.
Я бачу ні Лалія ні Ромашкін не дивилися спростування до того фільму, на яке я давав посилання.
А ви подивіться, і зверніть увагу на ті моменти де говориться про революцію, натовп і бидло.
Не релігія насправді цікавила автора, а погріти руки на дешевій сенсації, не пошук істини, а пошук слави і самореклами.
Відповідь від: 16 Грудня 2008, 20:19:13
Раз він викликав такі бурхливі емоції і роздуми в yurko, значить вартує уваги подивитись. похвально
Нажаль ТАКІ емоції викликав не фільм, а те, що ти ніяк мене не могла зрозуміти
А фільм так собі.
І більше зачіпає коли ніхто тобі про нього нічого не розказував. А так думаю будеш досить здивована але і трохи розчарована.