Різне > Людська поведінка

Релігія-це вічна суперечка! Питання ж тільки в тому чи ти ЗЛИЙ, або ти ДОБРИЙ!!!

<< < (5/37) > >>

newroman:
Не знаю, що ви собі там видумали про мене, але Спаси вас Господи !, як кажуть у православних, або Спаси Бог по руськи, це сучасне Спасибо. Ми всі можемо бути духовними і хто зна якими, сидячи вдома за компом, ще й якщо є література, інет. Насправді в реальності ми трохи не такі, то я про себе.

Чому такий категоричний ? Бо Свята Православна Церква несе в собі істинне вчення та істинні знання, починаючи від Апостолів Христових. І не змінила із часів 7-ми Вселенських соборів ні одного догмату, правила, ні однієї букви чи тлумачення на відміну від інших конфесій.
Святі Отці були категорчні і всі вчителі Церкви христової строго дотримувалися правил ( Василій Великий, Григорій Богослов, Іоан Золотоустий та ін.).
І завдяки такій строгості у Православній Церкві збереглося у первісному вигляді всі вчення древньої Церкви і Апостольські правила.
Я, який також є християнином православним стараюсь робити так як вчить Православна Церква.
І нічого особистого, ніякої ворожості.
Те, що конфесії ворогують між собою є людським фактором, і людською слабістю.

Juli:

--- Цитата: Svit від 07 Лютого 2008, 21:19:18 ---Та єдино правильним є тлумачення Святої Апостольської Церкви (католицької, православної), а все решта єресь і гордість житейська.
--- Кінець цитати ---

На чому ви базуєтесь, коли так пишите?

Juli:
Як ви думаєте, за 7віків світ змінився? Чи потрібні сучасній людині, щоб праведно жити в сучасному світі і бути в ньому успішним, якісь сучасні, нові знання і розуміння Слова Божого? Чи їй досить того, що було 7віків тому?

Juli:
Откр.21:5 И сказал Сидящий на
престоле: се, творю все новое. И
говорит мне: напиши; ибо слова
сии истинны и верны.

Написано: «Се…», тобто сьогодні. Якщо Бог кожен день творить нове, то чи не так мають робити і Його діти? Я до того, що прогрес має бути в усьому!

newroman:

--- Цитувати (вибране) ---Та єдино правильним є тлумачення Святої Апостольської Церкви (католицької, православної), а все решта єресь і гордість житейська.
На чому ви базуєтесь, коли так пишите?
--- Кінець цитати ---
Я вже писав, що за словами апостола Церква, є стовп і утвердження істини.
"Я передав їм слово Твоє", так Христос звертається до Отця. Тоб то істинне вчення Ісус передав апостолам, а ті навчили істиному вченню учнів своїх: єпископів, пресвітерів..., а ті простих людей. Так Церква до сьогодні несе в собі істинне вчення. І тільки Свята Церква може тлумачити Св. Писання бо воно було дано їй і написано для неї і тих хто в ній.

--- Цитувати (вибране) ---Откр.21:5 И сказал Сидящий на
престоле: се, творю все новое. И
говорит мне: напиши; ибо слова
сии истинны и верны.

Написано: «Се…», тобто сьогодні. Якщо Бог кожен день творить нове, то чи не так мають робити і Його діти? Я до того, що прогрес має бути в усьому!
--- Кінець цитати ---

До вашого відома Джулі, Бог знаходиться поза часом, і у Бога немає вчора, сьогодні чи завтра, тому не можна так тлумачити цей вірш.
Істина про творіння всього нового настільки важлива, що Іоану наказується записати її для втішення всього страждущого на землі людства.(Тлумачення Біблії ІІІ том.)

На рахунок прогресу, то ми всі бачимо до чого призводить прогрес сьогодні. А сучасний прогрес у церкві можна назвати одним словом - секуляризація, тобто входження в сферу духовного мирського, суєтного.
Тоб то піджимання церкви під слабкості і похоті людські.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Перейти до повної версії