Різне > Людська поведінка

Релігія-це вічна суперечка! Питання ж тільки в тому чи ти ЗЛИЙ, або ти ДОБРИЙ!!!

<< < (33/37) > >>

doktor-maks:

--- Цитата: DVania від 29 Березня 2009, 20:28:04 ---ВИ напевно за мене перед Богом не станете
--- Кінець цитати ---
Тут я з Вами повністю згідний. Ми маємо предстояти перед Ним не тільки на Суді, але й кожен день

--- Цитата: DVania від 29 Березня 2009, 20:28:04 ---чи я "зовнішній"для Бога
--- Кінець цитати ---
Тут не перекручуйте - я казав "зовнішній по відношенню до Церкви Христової"

--- Цитата: DVania від 29 Березня 2009, 20:28:04 ---кожна з церков,а їх не мало і сектантських і не сектанських,називає себе Церквою Христовою і кожна має якісь аргументи
--- Кінець цитати ---
Церква Христова - там, де вірні причащаються Тіла і Крові Ісуса Христа. Всі решта "церкви" - суть християнські громади. Деякі громади взагалі нехристиянські - харизмати, мормони, хоча й називають себе "церквами"

--- Цитата: DVania від 29 Березня 2009, 20:28:04 ---дозвольте Богові Самому вибрати Собі Свою церкву
--- Кінець цитати ---
А ось це зухвала єресь. У Христа одна Наречена

--- Цитата: DVania від 29 Березня 2009, 20:28:04 ---не Бог належить нам,а ми Богові.
--- Кінець цитати ---
А ось це по-православному

DVania:
Власне я якраз на цьому би і хотів наголосити,чи я зовнішній Богу,це мене хвилює.Його любов'ю і Його відношенням до мене я дорожу.
Відповідь від: 29 Березня 2009, 21:15:10І коли Ви пишете у відповідь про право Господа Собі Самому вибирати церкву,що це єресь то мені здається ,що якраз заперечувати це право і є єресь.Чи Ви знаєте хто уповноважений вказувати Богу?Так дійсно пише що у Христа одна наречена,але чому ви вирішили,що це Католицька Церква(а бачу,що Ви католик)Ваша церква стільки проти Бога зробила,що їй ще довго очищатися.Натомість вона себе проголосила Церквою Христовою.На якій підставі,чому Ви думаєте що в Біблії пише про вашу церкву,там взагалі нема ні католиків ні православних,По чому ж пізнати?по ділах.По Божих ділах, і думаю тут тільки причастя недостатньо, а якщо написати тут про діла католицької церкви?Думаю Ви знаєте про що я,та і інші знають.Коли я бачу протиріччя між вченням людей(церкви) і Божим я виберу Боже.Хай це будуть поважні і побожні і навіть праведні,але це люди.А мені,нам, Господь дав Своє  Слово.Якщо ж ми будемо вчення людське ставити вище,то чим ми кращі Свідків,які взагалі собі свою біблію надрукували.
Відповідь від: 29 Березня 2009, 22:01:51А і ще одне,там де я пишу що ми належимо Богу,а не він нам.Ви пишете,що це по православному,а якщо це по православному то це погано?Ви думаєте якось по іншому?

doktor-maks:
1) Такого виразу як "зовнішній до Бога" я не знаю. "Зовнішніх судить Бог" - так сказав апостол Павло. Але те було сказано про зовнішніх до Церкви

2) Є тільки одна Церква Христова - її утворюють православні і католики. Мабуть ще англікани, але це тільки Богу відомо. Всі решта протестантів (і ті, хто називає себе протестантами) позбавили себе Церкви, бо відкинули Святе Передання. Вони є просто біблейними християнами. Протестантизм роздробив себе на купу деномінацій та сект (>20000)

3) У Католицької Церкви були помилки (інквізиція, індульгенції і т.д.), чим і скористався Лютер. Я своїм немічним розумом, як простий мирянин, можу тільки сказати, що помилки були обумовлені догматикою. Додаток "філіокве" до Символу Віри принизив роль Святого Духа в Католицькій Церкві. Це можна відстежити порівнюючи формули Таїнств у католиків та православних

--- Цитата: DVania від 29 Березня 2009, 23:01:51 ---Коли я бачу протиріччя між вченням людей(церкви) і Божим
--- Кінець цитати ---
Невігластво. Церква - спадкоємниця Христа. Певні люди від Церкви - ще не вся Церква. Церква є Святою (хоча її утворюють в більшості недосконалі люди), бо Вона покликана приводити людей до святості (в православному вченні - до обожнення). Згадайте послання апостола Павла. Чи були члени помісних церков всі безгрішними? Деякі навіть упивались до Причастя

--- Цитата: DVania від 29 Березня 2009, 23:01:51 ---Якщо ж ми будемо вчення людське ставити вище
--- Кінець цитати ---
Вчення Церкви - не людське. Вона береже апостольські правила і науку, якої їх вчив Христос. Чи Ви думаєте що все вчення Христа викладено в чотирьох Євангеліях? Які були написані через десяток років після Вознесіння. Апостоли зберегли це вчення у своєму переданні, яким і користується Церква Христова. І саме ця Церква дала Вам в руки Біблію

DVania:
Терміну зовнішній до Бога і я не знаю,а написав щоби дати зрозуміти що важливіщим для мене є бути з Богом ніж з церквою(оскільки розчарувався в церкві).То Ви вважаєте  якщо людина не належить до Католицької чи Православної церкви,але живе дотримуючись Божих заповідей,гірша,і її віра нічого не варта.А людина яка ходить до церкви,причащається ,сповідається ,але бреше ,краде і т.д.краща бо вона належить формально до Церкви.Це так?чи я не правильно Вас зрозумів?Церква має приводити людей до Христа,Ви пишете що вона складається в основному з недосконалих людей,всі ми не досконалі,але чи ті недосконалі взагалі хочуть удосконалюватись?Для прикладу  в Калуші досить таки великі церкви кількісно,але чи можемо ми  вечором при потребі вийти спокійно на вулицю,або залишити двері незамкненими?Чи  виконала церква тут в цьому місті свою місію,а в інших.Наші християни добре знають скільки має бути страв на столі під час свят,але рідко подають руку в біді.Чому церква не вчить не підтримувати поганство,різні там івана купала,ворожіння,гадання?А якщо вчить то чому не слухають?Чому не заохочує читати Слово Боже і люди кажуть що без ксьондза там нічого не розуміють.Хіба не сказав Господь "дам закона в серця ваші і будете як ті,що знають.."цитую по пам'яті.Таких чому в мене ого го скільки.Давайте не називати себе віруючими ,а когось ні.Хай віруючими нас назвуть інші,а головне Бог.

yurko:
Гарно, толково і переконливо! +1

(коментар арелігійний. Суто за риторику)

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Перейти до повної версії