Оскільки я до політики небайдужий - вирішив таки піти.
Найперше мені не сподобалося, що у Юності а не на майдані. Але оскільки ще не стартувала кампанія офіційно, то мабуть лише так і можна поки.
Початок.
Сподобалося як рвучко він з'явився на сцені. Не сподобалося і то дуже те, що Арсеній Петрович або сам затупив, або знов послухав своїх технологів. Він з перших слів почав намагатися говорити мовою народу (діалектом). Чи то аби показати який він західняк, чи то аби бики його мали краще розуміти. Не знаю інтенцій але вийшло дуже коряво. Бо по перше є вже радіо і телебачення і люди вже його там бачили і чули, а тому то знов був ніби інший Яценюк. Навіщо? Ті дивіденди, що їх можна було тим заробити не варті того, що є небезпека зі старту спровокувати непонятку. Не знаю як сприйняли то бабці-дідусі, але мені вухо різало страшенно, бо який він західняк не є, а виріс він не в Калуші, а навіть якби виріс, то все одно мова з часу його дитинства змінилася. Ну і не розмовляє ж він так ніколи, то нащо "опускатися до нашого рівня".
Арсеній відразу після вітання розпочав викладати тези своєї програми.
Сподобалося. Ну мабуть лише те, що говорив більш впевнено ніж у своїх рекламах.
Не сподобалося. Він доволі голосно кричав. Мабуть після обіду у "Майдані", а "якість" тамтешньої "кухні" вже багатьом відома, йому стало то в шлунку і від спазмів вуха закладало. Бідненький
.
Дуже часто він заганявся (плутав роди і закінчення кінцевих слів у фразах). Алекількість тих загонів не була критично великою. Було видно що Арсеній поспішав і виступав трохи "для галочки". А найбільше то біло помітно якраз тоді, коли він навпаки хотів сподобатися. Невже ніхто не може пояснити йому, що бути собою - найкращий спосіб сподобатися.
Програма всім відома, тому зупинятися не буду. Всі кандидати говорять гарні і правильні речі.
Задавали питання з залу.
Сподобалося. Ніяких заготовок і т.п. Випадкові люди, випадкові питання інколи задані так, що важко вловити, що саме хотіли запитати. Вислухував, підсумовував і здебільшого мудро і гарно відповідав. Але...
Не сподобалося. Були питання, які виводили його з рівноваги іноді навіть саме питання було зовсім безобідне, але якимось боком Яценюка воно чіпляло за живе і він знов починав кричати і жартувати не на "5" а на "-4".
Одним з таких питань було питання про графу "національність". Задане воно було чітко, без найменшого натяку. А от Арсеній закипів і почав кричати шо він не єврей. Жінка знову повторила питання і тоді аж він сказав, що вже був паспорт з такою графою і він більше такого не хоче.
А іншим таким питанням було питання про ОУН-УПА . Далі крики. З прелюдією, що мовляв і у Криму і на Донбасі він говорить те саме і що комуняки так само плюндрували східну Україну, як через 20 років західну. А люди просто воювали з агресором і то була громадянська війна. Ой буду слухати на всі вуха, аби він так на сході колись виступив. В пориві пристрасті він, до злодіянь комуністичної влади перераховуючи тричі сказав те саме різними словами. То було приблизно так: палили церкви, вивозили священників убивали релігійних діячів, ну і ще раз якось священників інакше назвав.
А. Забув. Першим запитанням була ремарка із залу (без мікрофона) "як нам подолати москалів?". Зал вибухнув сміхом, а Яценюк віджартувався і зїхав, хоча доволі добре.
Але козирним було питання одного "чувака-юльківця" який запитав, чого ви кажете неправду про голосування БЮТівців із регіоналами за зміни до конституції, коли насправді то була НУНС і Регіони. Короче виникла неувязочка у тому чи було то "не тоди, а перший раз" і "не важно, який раз", але після того Яценюк вже не вперше сказав, що Юлька і Янукович то то саме, лиш різної статі, на що чоловік, що ставив питання запитав "А ви з Ющенком хіба не то саме?". Арсеній знов почав закипати, але миттєво оволодів собою і сказав, що на відміну від Ющенка йому 35 років і він лисий. А далі ще голосніше додав, "бо я знаю що я маю робити!".
В кінці він сказав що спішить у Тернопіль і можливо ще приїде до нас.
Висновок.
Не переконав
Але тим хто і так за нього вболівав виступ сподобався. Але здоровомислячі таки мабуть не повірили у впевненість оратора в його перемозі у другому турі. Але як кажуть, нашому кролю, тай лиса зїсти!
Відповідь від: 28 Вересня 2009, 21:43:50
Я потягнув паузу