Все ж вчителі є різні, є такби патріоти свого предмету... а є такі , що на уроці з сином розмовлюять по 5-15хвилин і ти не можеш шось сказати їй... Вдійсності багато-що залежить від вчителя... я закінчую зараз 11 клас, навчалась в 10 школі і в гімназії... так сталось що наприклад математику в мене викладало 6 різних вчителів і ше одна вчителька, з якою я займалась додатково... ну 7 вчителів... я не є геній, але вчусь як можу... і хочу сказати, що подача матеріалу, ставлення до свого предмету, дітей у всіх різні... одна вчителька приходила , стисло викладала все і тікала, в неї не можна було ні спитати шось, ні розказати що ти з тим не погоджуєшся.....інша ж навпаки, підходиш там цікавишся тим то й тим, а вона так тішиться що когось заінтересувала, там принесе якись збірник, методичку, чи ти не зрозумієш пояснить і так приємно і спілкуватись і взагалі від уроків такі задоволення... так що дуже багато залежить від вчителя, але все ж якщо людина не хочу вчитись, то її нічого не заставить іхіба аж коли припре хтось чи шось...
Але щодо хабарництва...ну воно ясно що існує, вдійсності батьки посилено скуповвують бали, але все ж є різні вчителі, от нещодавно ми 10хвилин заспокоювали вчительку яку визвали посеред уроку на коридор і пропонували взятку.... є такі вчителі що для них проста думка про таке образлива, але все ж є і інші... говорю сито з свого прикладу, іноземна мова, були в мене гарні оцінки там 9 і вище, ну за перший семестр 11, а потім вчителька дізналась що в моя мама продає дитячий одяг і от на зборах каже шо йде на христини і їй шось потрібно, але просто так, ну мама сказала що хабарів не дає, другий семестр при такому ж ставленні в мене до предмета оцінки в мене суттєво понизились....і за семемстр 8 ну добре думаю, нічо, а за рік таж 8 хоть 11 і 8 це мінімцм 9, ну я в мами перша дитина, ми не знали що є таке як апеляція, це вже під час навчання в гімназії я про таке дізналась... ну я ніяк не м огла вїхати що то таке, мама мені розказала і знаєте в мене вдійсності відбилось бажання до вивчення англійської... через ту вчительку, ну і взагалі...от такий приклад...
А щодо додаткових перед вступом, ну я наприклад за них, важко самому узагальнити весь пройдений матеріал за кілька років, можливо є і щось опущене , бо кожен хворіє час від часу... ну і загалом все систематизувати всі знання .... але для мене дико чути таке як от , дитина навчається в 4у класі, він пропустив тиждень, через хворобу , майже підтягнув все, але все ж ше не на той рівень, а вчителька каже, ти краще в школу не приходь поки не знатимеш, а мамі каже шо йому обовязково репетитор потрібен... ну як таке в школу не приходь поки не знатимеш? ну це для мене дуже дико...
Ще один негативний момент.... вчителька з мови...за 10й клас є подані неї тільки 2 теми.... це тако вдійсності...далі сказала купити книгу за 50 грн і звідти дає параграфи, викликає по одному додошки і питає всі правила і ти маєш говорити як програма, говориш своїми словами і не впорядку книги, то 9 , а як хочеш почути чому так , тоді бо я так сказала і все...правда, якщо відстоювати своє ще трохи то можна довести що і більше знаєш... але все ж... діло не втому, правила то теж добре, хоть і не те що потрібно випускникам , як на мене, сухе знання теорії це не добре... ну але найбільше мене злить те що посеред уроку вона може 5-15 хвилин розмовляти з своїм сином ... а як зробиш зауваження , що в нас урок , то наші вуха вянуть від крику і докорів не зрозумілої суті... В мене всередині сидить непереборне бажання справедливості, але за мною клас не піде... ну хоча вони проти цієї вчительки....точніше її методики викладання,якщо це можна так назвати, але всі бояться... ну і ми просто терпимо ці кілька місяців...
Щодо ЗНО, то як з якого боку, з одного воно добре з іншого не дуже... просто ці тести не дають належного оцінювання, можна просто вгадати, чи навпаки відповідаючи допустити помилку, через хвилювання і не акуратність... я більше схиляюсь до розгорнутої форми оцінювань знань, навіть краще усної, але кожному своє, хтось може боятись виступати на публіці...ну і зно теж купується...(
Загалом мені багато чого не подобається в нашій освіті, є багато зайвого ... а те що потрібно береться дуже поверхнево...я тут висловлювалась загалом про негатив, але все ж є такі хороші вчителі... є що на урок ти йдеш так ...ммм...просто ну не знаю...ну з таким очікуванням на щось нове , цікаве ....а виходиш якись такий наївно щасливий....
Здається цього року в 11 школі буде набирати така вчителька як Друк, правда ініціалів не памятаю... мене колись вчила , ну не керівництво , а так після уроків, група продовженого дня, а потім пішла в 11 школу, дуже приємна людина...