То все прикольно, але (може, я й не правий) хотілося б бачити тут власноруч форумчанами (або їхніми знайомими, друзями) зроблені фотки - без фотошопу і не"позичені" з Інтернету . Для останніх можна відкрити окрему тему.
Зі слів можна зрозуміти, що Ви звинувачуєте учасників цього конкурсу у плагіаті (плагіат – умисне присвоєння авторства чужого твору науки або думок або мистецтва або винаходу). Для такого роду звинувачень, та й взагалі, будь-яких звинувачень, потрібні, на сам перед, підстави. Або спробуйте навести факти цього явища. У випадку відсутності підстав і фактів Ваша заява зводиться до банального наклепу. Або спроби невдалого самопіару.
Що стосується фотошопа, то скажу словами одного художника та фотографа, його ім’я, напевно Вам,Tavr, не знайоме, це Олег Саломакін: «Мистецтву (творчості) все одно, як його зробили – каменем на скелі, пензликом на полотні, чи шопом». Отже, фотошоп є тільки інструментом і не більше.
А взагалі, факти застосування фотошопу (на жаль не знаю, що таке «фотошоп» у Вашому розумінні) до фотографічних знімків отриманих на електронний світочутливий матеріал (матрицю) теж треба довести. Дуже часто буває, що кінцевий варіант фотографії отримується лишень «проявкою» (конвертацією) RAW-знімка без застосування будь якої постобробки.
Будь які докори стосовно виставлених фоторобіт, на мою думку, повинні носити, перш за все, конструктивний характер. В інакшому випадку, наявність критики без конструктивної основи нівелює «критика» до рівня деструктивного елементу.