Кокотюха Андрій
Починаю звіт. Оце повернувся з Москви. Прекрасно розумію, що ми всі хочемо почути. Доволі стримано ставлюся до ескалації україно-російських проблем. Вони там, звичайно, кацапи... Але поза тим це не оцінка, це спостереження: в 10-мільйонній Москві чисто. Тобто, сміття на вулицях не валяється. Може, я не так дивився? Може, то лише фасад? Навіть якщо так, у нас у Києві куди не глянь, навіть у центрі міста - насрато і засрато. Не кажучи вже про інші міста, а ще вздовж залізничних колій... Купи сміття - на жаль, наша прикмета. Причому переконаний: жоден із нас на вулицях не смітить, викидає в смітник... якщо він, смітник, є. Мені пояснили: там все вилизують таджики. Так може, нам інтегруватися з таджиками, хай нам теж усе вилизують? Не знаю, чи врівноважує чистоту їхніх вулиць та величезний асортимент книгарень тотальний ренесанс сталінізму: вже не полиці, а цілі відділи присв`ячені, блядь, генію Сталіна
Але то вже проблеми сусідньої держави. Головне, аби такі книжки хтось на вищому рівні заборонив поширювати в нас як пропаганду фашизму. Цікаво, як це пов`язане - сталін у книгарнях на чільному місці та чистота вулиць? А можна так: чисті вулиці, щокварталу - сотні актуальних книжкових новинок, певний розвиток кіновиробництва - і без Сталіна? Кажуть, у Європі можна...