ви не зрозуміли . мені особливо не до фєні. мене цікавить істина і християнство в тій формі яку воно набрало сьогодні істиною не є точно.
Я знаю, що вам не до фені. Тому так і сказав.
Але, для того, щоб заявляти, що являється істиною, а що - ні, треба принаймні мати більш-менш чітке уявлення, що воно таке є.
Навіть, якщо розглядати слова Христа, про те, що Він є і Істина, і Шлях, а також Його зауваження про те, що судити про будь які явища можна тільки "за плодами", то ми бачимо, що все далеко не однозначно. З одного боку...
А з іншого -- все гранично просто.
Тільки, як казав Чапаєв, є один нюанс...
Вирізною рисою християнства (і не тільки) є така життєва позиція людини, коли вона в першу чергу зайнята "видаленням колоди з власного ока", тобто займається собою, а не критикою тих, хто їй "не подобається" за тими, чи іншими ознаками.
Ось і виходить, що коли ми зайняті тим, що кажемо: от ті брехуни та й ті ні чим не кращі... в цей момент ми ще дальше від істини, ніж ті, кого ми намагаємось "вивести на чисту воду". Пригадайте притчу про митаря та фарисея: фарисей дякував Богу, за те, що він "хоча б не такий грішник, як той митар..." Пам'ятаєте, що на це сказав Христос?