Різне > Віра, релігія, філософія, світогляд

Про віру

<< < (99/303) > >>

newroman:

--- Цитата: yaro my від 20 Липня 2011, 18:12:06 ---Не перебільшуйте, або якщо так заявляєте, то предоставте перелік тих свідоцтв, написаних реальними істориками тої епохи.
А по правді кажучи, ви знаєте зовсім не реальну історичну особу, а лише персонажа книжки "Новий Заповіт". І не забувайте, що в газетах і на парканах теж усяке пишуть, та чи варто у все вірити?
 Треба розуміти, що реальна історична особа може відрізнятись від того образу, який потім описали "пейсатєлі" в Писаніях.
 Остап Бендер - літературний персонаж, мав реального прототипа, який дуже відрізнявся від того, якого ми знаємо з творів Ільфа і Петрова.
--- Кінець цитати ---

Згодьтеся всіх ці літературні творіння створили недурні люди - письменники, котрі були освідчені
люди котрі займалися розумовою діяльністю, в яких добре працювала уява, аналіз і т.д.
А тепер подивимось хто були авторами Нового Завіту? - простодушні рибалки, без освіти, а до
філософів їм взагалі далеко було. Звідки ж вони взяли це вчення про Христа ??? Вигадали !!!?
НЕ стало би розуму придумати таку релігію яка заповнила весь світ простим рядовим рибалкам трудягам.
А що вони кажуть самі звідки вони взяли це вчення ???
Вони кажуть - так говорив Христос !
Ось тому і християнство не є творінням людським, не є якимось новим релігійно-філософським вченням,
а одкровенням самого Бога людям. А тому християнство є істиною релігією бо в ньому є вчення про істинного Бога
яке людині відкрив сам Христос через апостолів.

Тепер щодо історичності постаті Ісуса Христа.
До нас дійшли авторитетні джерела які точно датуються першим століттям нашої ери, тобто після народження Христа
Це Євангелія і послання апостолів, науково доведено, що саме рукописи ці належать першому століттю, не другому і не
третьому як дехто хотів довести, але докази ці були не серьозними і не науковими.
Одночасно ВІСІМ авторів у першому столітті починають свідчити про Ісуса Христа, Сина Божого який воплотився
заради нашого спасіння, став людиною, проповідував, творив чудеса, був розіпятий і воскрес.
Скромно і просто описуються моменти життя Ісуса. Момент простоти і лаконічності привів дослідників, що саме
цим простолюдинам належать ці творіння.
Далі ученики апостолів - мужі апостольські пишуть те саме про Христа, що їхні вчителі. Це 2 -3 століття.
Бачимо скільки свідоцтво про Христа відразу в перших століттях.
До прикладу про Сократа існоє всього два свідоцтва до того ж такі які протирічать одне одному. Але про існування
Сократа чомусь ніхто не сумнівається. А про Христа виникають сумінви. дивно трохи.
АЖ у 18ст. деякі "просвітителі" додумались твердити, що буцім то Христос міф.
Цілий ряд памяток свідчать про Христа, який жив на землі Ізраїльській. Коли ви приїдете
в Єрусалим вам проведуть екскурсію по тих місцях де Христос ходив, творив чудеса, місце Розпяття і Воскресіння
і т.д. і не тільки в Єрусалимі а і Галілеї, Палестині, Іорданії. І так продовжується вже ДВІ тисячі років.
Далі, археологічні знахідки в катакомбах древнього Риму, зображення на стінах катакомб про життя Христа.
Все це факти від яких нікуди дітись.
Якщо і зявились були скептики у Франції до прикладу, то весь їхній скепсис грунтувався тільки на їхньому бажання
заперечити Христа, і не має ніяких наукових доказів." Що хочу те і говорю" писали вони.

Відповідь від: 20 Липня 2011, 20:01:48Саме у 18ст. вийшло з тіні масонські рухи, які мали на меті знищення саме християнства, при чому інші релігії
воно не чіпало. Море безвинної християнської крові було пролито під час революції у Франції, це і Французька
комуна, і знаємо що було в СССР з християнами. При чому все це робилося без причини, тотальне знищення, сатанізм
в натуральному вигляді, в реальному вигляді гігантські жертвоприношення християн. Все це захопило Європу, СССР, рев
революціїї в цих країнах фінансувались з одного центру масонства. Потім і пішла брехня про міфічне походження
християнства. Дорогу собі прокладав так званий атеїзм (сатанізм.)
Позахристиянські свідчення про Христа - про Христа говорили древні автори, при чому навіть ті, які вороже ставилися
до постаті Христа. І дуже нелогічно би виглядало щоб про Христа було створено міф в язичному тодішньому світі
чи іудейському, які були ворожими до християнства. Чому? Бо християни заперечували багатобожжя і викривали
сухе буквальне законництво іудеїв. Принципова інша позиція щодо моральних цінностей, смислу існування людини на
землі.

bornslippy:

--- Цитата: newroman від 20 Липня 2011, 20:24:29 ---А тепер подивимось хто були авторами Нового Завіту? - простодушні рибалки, без освіти, а до
філософів їм взагалі далеко було. Звідки ж вони взяли це вчення про Христа ??? Вигадали !!!?
--- Кінець цитати ---
ви перекручуєте. авторами були апостоли. але редакторами були суспільно політичні діячі. котрі в свою угоду крутили євангеліями як хотіли і навіть поставили під сумнів євангелія деяких апостолів. мабуть через те що ті не вписувались в необхідну доктрину.
--- Цитата: newroman від 20 Липня 2011, 20:24:29 ---НЕ стало би розуму придумати таку релігію яка заповнила весь світ простим рядовим рибалкам трудягам.
А що вони кажуть самі звідки вони взяли це вчення ???
Вони кажуть - так говорив Христос !
--- Кінець цитати ---
отож вони писали те що бачили. та діячі церкви перекрутили їх слова. зрештою уявіть собіщо ви наприклад потрапляєте десь в нульовий рік з мобільним телефоном з камерою і тачскріном. на машині мерцедес с500 і тд. вас би сприйняли богом. а ще трохи медицинської освіти і ви виступаєте в ролі цілителя. Ісус був видатною історичною особою з надзвичайними здібностями. ось і все хтось описав його діяння. ось і все, а хтось перекрутив...

--- Цитата: newroman від 20 Липня 2011, 20:24:29 ---До прикладу про Сократа існоє всього два свідоцтва до того ж такі які протирічать одне одному. Але про існування
Сократа чомусь ніхто не сумнівається. А про Христа виникають сумінви. дивно трохи.
--- Кінець цитати ---
пмро Ісуса також протирічать просто ви чуєте тільки офіціюну церкву.

--- Цитата: newroman від 20 Липня 2011, 20:24:29 ---Цілий ряд памяток свідчать про Христа, який жив на землі Ізраїльській. Коли ви приїдете
в Єрусалим вам проведуть екскурсію по тих місцях де Христос ходив, творив чудеса, місце Розпяття і Воскресіння
і т.д. і не тільки в Єрусалимі а і Галілеї, Палестині, Іорданії. І так продовжується вже ДВІ тисячі років.
Далі, археологічні знахідки в катакомбах древнього Риму, зображення на стінах катакомб про життя Христа.
Все це факти від яких нікуди дітись.
--- Кінець цитати ---
звісно це історичні факти про історичну особу а не про божество.

--- Цитата: newroman від 20 Липня 2011, 20:24:29 ---Саме у 18ст. вийшло з тіні масонські рухи, які мали на меті знищення саме християнства, при чому інші релігії
воно не чіпало.
--- Кінець цитати ---
ну не починайте! а ще масони світ захопили. 
--- Цитата: newroman від 20 Липня 2011, 20:24:29 ---Море безвинної християнської крові було пролито під час революції у Франції, це і Французька
комуна, і знаємо що було в СССР з християнами. При чому все це робилося без причини, тотальне знищення, сатанізм
в натуральному вигляді, в реальному вигляді гігантські жертвоприношення християн. Все це захопило Європу, СССР, рев
революціїї в цих країнах фінансувались з одного центру масонства. Потім і пішла брехня про міфічне походження
християнства. Дорогу собі прокладав так званий атеїзм (сатанізм.)
--- Кінець цитати ---
ви мабуть забули скільки безневинною ЛЮДСЬКОЇ (не християнської) крові пролила ваша церква. просто щоб утримати свою владу над людською свідомістю і страхом.
--- Цитата: newroman від 20 Липня 2011, 20:24:29 ---Позахристиянські свідчення про Христа - про Христа говорили древні автори, при чому навіть ті, які вороже ставилися
до постаті Христа. І дуже нелогічно би виглядало щоб про Христа було створено міф в язичному тодішньому світі
чи іудейському, які були ворожими до християнства. Чому? Бо християни заперечували багатобожжя і викривали
сухе буквальне законництво іудеїв. Принципова інша позиція щодо моральних цінностей, смислу існування людини на
землі.
--- Кінець цитати ---
та всі в курсі що в кількох релігіях є пропрок, мессія і навіть імя в нього схоже. все це свідчить про унікальність тієї історичної постаті.

newroman:
Я вже писав вище, що у 18 ст. почали виникати ідеї міфічності постаті Христа.
Родоначальник міфологічної школи був Дюпюі так званий "просвітитель".Він говорив що християни
поклоняються сонцю і що Христос це сонце. Короче що спало на його хворий розум то і писав. За те
був добре розрекламований. Та логіки та доказів в його "працях" було НОЛЬ.
Вольней, якого називають "сподвижником" Дюпюі казав що християнство це буддизм, а Євангелії це книги Персидських і Сирійських Єссеї,
а самі вони були буддистами тільки троха на такі. Просто смішне бездоказове твердження.
В Німеччині проф. філос. Древс написав 2 тома міф про Христа 1909р. Були публічні спори де його було стерто
як ученого.але потім знову почав писати. Потім писав свої статті в радян. журнал безбожник.
Так створювалась міфологічна ідея про християнство, яку ви шановні противники християнства тепер сповідуєте.  "ЩО ХОЧУ ТЕ І ГОВОРЮ". Доказів ноль!
В кінці 50х років до цих міфологічних ідей почали добавлятись соціально економічні ідеї.
1910р два автори випустили дві сатиричні статті що лЮтера і бісмарка ніколи не існувало. А бісмарк недавно помер
тільки був. Перес доказував що наполеона ніколи не було.
Так користуючись методом міфологічної школи можна "доказувати" не існування будь якої історичної особи. Чим ви шановні опоненти Христа та Християнства продовжуєте займатися.


 А тепер про історичних постатей, ворогів християнства що говорили про Христа та християнство.
  Найдревнішим є письмо Маре Бар Сірапіони сирійського філософа. Лист цей було написано в кінці 1 ст.
Лист збережено до тепер і  досліджено вченими.В якому він говорить про Христа. вказуючи точно істор. період
і географію.
  Римський діяч Пліній молодший друг імператора Траяна гонителя христ. Жив до 114р.н.е. Пліній також був противником
християн. У 110р. написав листа імп.Траяну. від Плінія молодшого. Пліній молодший був істриком. В письмі писав про наказання християн
за якими критеріями наказувати. Свідчення оригінальне і визнане. З листа випливає що Пліній чув про Христа як про історичну
особистість а не тільки як Бога християн.
  Римський історик Тацид, книга Аннали. Про пожар Рима при Нероні.64рік.  було звалено всю вину на християн.
Вказано дані про Христа,якого при Тиберії казнив Прокуратор Понтій Пилат звідки пішло християнство і в Римі воно є.
  Римський історик Світоній який описував життя імператорів. Труд "Життя дванадцяти Цезарів". В житті імп. Клавдія про іудеїв
які були християнами і яких Клавдій вигнав з Риму. Пише про Христа через якого євреї хвилювались і який був євреєм. За дослідженнями ні один єврей ніколи не носив імені Христос. В життєописі імп. Нерона що були наказані християни. А ше імп.Неро любив Фелікса з іудеї про якого пише Діяння апостолів.
 Єврейський історик Іосиф Флавій. Іудейські древності 93 рік. Дані про ісуса мужа мудрого якого не можна назвати
тільки людиною, який творив чудеса. Христос за яким ішли люди. Про Пилата який Йог присудив. Про явлення після воскресіння і що донині існують християни названі його іменем. Рукописи зберег. дотепер. Флавій христ. не був. Ще є в книзі 20 тій первосвященник Анна зібрав суд на Якова брата  Господна Ісуса і прикзав бити їх камінням. Йдеться і про Іоанна Хрестителя.
  В Талмуді є ненависть до Ісуса Христа як єретика. Його імя є два рази в Талмуді повне а в решті скорочене, більше
нема таких скороень в Талмуді. Це так призренно відносились до Ісуса жиди. Є також дані там що Ісус народився від Марії і Йосифа,
 був чародієм,тікав в Єгипет, був розпятий. ніхто за Нього не заступився.
 Також про Христа згадують в своїх працях Порфирій, Цельс, Юліан відступник
Відповідь від: 20 Липня 2011, 22:27:50
--- Цитата: bornslippy від 20 Липня 2011, 21:39:07 ---ви перекручуєте. авторами були апостоли. але редакторами були суспільно політичні діячі. котрі в свою угоду крутили євангеліями як хотіли і навіть поставили під сумнів євангелія деяких апостолів. мабуть через те що ті не вписувались в необхідну доктрину.
--- Кінець цитати ---
Нє ну це вже завал просто.  Докажіть. Історичні свідчення будьласка чи тексти з Нового Завіту наведіть хоча би в доказ вашого твердження. Або я подумаю що ви прихильник наукової радянської школи міфологічності існування Христа. ЩО ХОЧУ ТЕ І ГОВОРЮ.
Звісно це форум і тут можна писати що хотіти, але це все таки Христос і Святе Письмо.
Відповідь від: 20 Липня 2011, 22:34:23
--- Цитата: bornslippy від 20 Липня 2011, 21:39:07 ---звісно це історичні факти про історичну особу а не про божество.
--- Кінець цитати ---
Весь Старий Завіт проникнутий ідеєю очікування Месії. Спасителя ще Бог Адаму і єві в Раю пообіцяв. Всі пророки, царі писали про Месію і Спасителя. Це не могла бути просто історична постать. Навіщо тоді жертва Христа. Хто би Йому повірив, якщо після розіпяття Христа усі ученики порозходились зі словами, " а ми думали що Він прийшов спасти Ізраїль. А Він взяв і помер. Усе ніякої надій. Якщо би не було Воскресіння і явлення Христа учням.
Відповідь від: 20 Липня 2011, 22:42:51
--- Цитата: bornslippy від 20 Липня 2011, 18:37:48 ---звідки ви це взяли ?
 а хіба збулося те що ви писали?
--- Кінець цитати ---
Збулося, почитайте Євангеліє від Іоана наприклад.

yaro my:

--- Цитата: newroman від 20 Липня 2011, 20:24:29 ---про існування
Сократа чомусь ніхто не сумнівається. А про Христа виникають сумінви
--- Кінець цитати ---
Ще й як виникають, є версія, що Сократ існував лише в творах Платона.

--- Цитата: newroman від 20 Липня 2011, 20:24:29 ---Коли ви приїдете
в Єрусалим вам проведуть екскурсію по тих місцях де Христос ходив
--- Кінець цитати ---
Коли ви приїдете в Лондон, вам теж покажуть місця, де ходив Шерлок Холмс, і покажуть квартиру на Бейкер стріт, у якій він нібито жив.

--- Цитата: newroman від 20 Липня 2011, 22:57:15 ---В Талмуді ... Є також дані там що Ісус народився від Марії і Йосифа
--- Кінець цитати ---
А ви ж вірите, що він не від Йосифа народився, а непорочним зачаттям після відвідин діви Марії архангелом. Тай зверніть увагу, виходить, що усі інші зачаття порочні, тобто ваше також. Ви вже якось визначтесь, чому вірити: Талмуду, усій Біблії чи лише Євангеліям?
Написання євангелій рибаками і мінялами сумнівна. Дуже дивно, як змогли прості люди взнати родовід Ісуса до надцятого коліна, який описаний в двох канонічних євангеліях, хоча там є розбіжності :duvno, думаю ви про це мали б знати.
І звідки дізнались пейсатєлі про відвідини Марії архангелом, про спокушання Ісуса під час 40-денного посту. Він же там був сам один, в пустині. Припустимо, що вони розказали. Але ж є багато людей, які розказують про те, що їх забирали інопланетяни. Ви можете в це повірити?
Щодо вказаних істориків, то ось заперечте таку цитату:
--- Цитувати (вибране) ---в защиту существования Иисуса упоминают 4-х историков – Плиний младший, Светоний, и Тоцит – это первые троя. У каждого из них есть лишь несколько строк, в лучшем случае, и они упоминают слово «Христос», которое есть не имя, но эпитет, обозначающий «помазанник». Четвертый источник – Иосиф Флавий, но еще столетие назад было доказано, что этот источник вымысел, к сожалению его до сих пор считают реальным.
--- Кінець цитати ---

newroman:

--- Цитата: yaro my від 21 Липня 2011, 15:06:47 ---А ви ж вірите, що він не від Йосифа народився, а непорочним зачаттям після відвідин діви Марії архангелом.
--- Кінець цитати ---
Талмуд це жидівське тлумачення пятикнижжя Мойсея. Ця книга не є авторитетом для християн ба навіть навпаки. Тому те що там написано це проблеми жидів. Але сам факт історичного засвідчення життя Ісуса там є.
Діва Марія зачала в утробі від Духа Святого після відвідин архангела.

--- Цитувати (вибране) ---Тай зверніть увагу, виходить, що усі інші зачаття порочні,
--- Кінець цитати ---
Звертаю вашу і свою увагу! Ви зробили логічний і правильний висновок. Тільки Христос народився через непорочне зачаття. Що таке непорочне. Це зачаття в якому немає пристрасті, без участі чоловічої половини, тобто без усякого пороку. І це зачаття через яке не передається первородний гріх від Адама. Ісус Христос народився без гріха. Усі люди народжуються в гріху, за словами псалмоспівця Давида : "... і в гріхах породила мене мати моя..." (50 псалом). Під час хрещення людина звільняється від первородного гріха.

--- Цитувати (вибране) --- Ви вже якось визначтесь, чому вірити: Талмуду, усій Біблії чи лише Євангеліям?
--- Кінець цитати ---
Я давно визначився. А у ви мабуть ще в пошуку. Вірити можна Біблії, туди входить і весь канон Новозавітніх книг.

--- Цитувати (вибране) ---Написання євангелій рибаками і мінялами сумнівна
--- Кінець цитати ---
Правда !!! Самі придумати не могли такого прості рибаки. Та і бачивши всі чудеса Христа також були нестійкі. Поки Христос не Вознісся на небо і прийшов Утішитель - Дух Святий, Дух істини через дію якого прості рибалки стали дійсно апостолами і почали проповідувати, і говорити різними мовами. Первосвященники казали, - давайте їх пошугаємо і відпустимо надіючись на їхню простоту і страх. Та не так сталося. Усі апостоли за винятком Іоана Богослова закінчили життя мученицькою смертю сміливо проповідуючи Євангеліє. В той же день коли на апостолів зійшов Дух Святий, це свято Пятидесятниці, стався великий шум навколо того будинку де були апостоли. Багато народу зійшлося подивитися туди що сталося. І коли апостоли вийшли звідти і почали говорти різними мовами, люди почали казати що вони пяні, хоча був день, коли в ті часи не заведено було споживати спиртного. Тоді апостол Петро став і почав проповідувати. Кому ? Іудеям і еллінам! І в той день за свідченням книги Діянь навернулося близько 3 тис. народу. Це був початок Церкви Христової.
І з натхнення Духа Святого були написане Чотириєвангеліє, та послання апостольські.
Відповідь від: 21 Липня 2011, 19:04:52
--- Цитата: yaro my від 21 Липня 2011, 15:06:47 ---в защиту существования Иисуса упоминают 4-х историков – Плиний младший, Светоний, и Тоцит – это первые троя. У каждого из них есть лишь несколько строк, в лучшем случае, и они упоминают слово «Христос», которое есть не имя, но эпитет, обозначающий «помазанник». Четвертый источник – Иосиф Флавий, но еще столетие назад было доказано, что этот источник вымысел, к сожалению его до сих пор считают реальным.
--- Кінець цитати ---
Що тут заперечувати. Я вже писав про це. Що це науково обгрунтовані праці, які в рукописах дійшли до наших днів.
"Іудейські древності" Флавія також дійшли до наших днів.  Христос це Помазаник. Ніхто з іудеї не насмілювався брати це імя бо ніхто не був Спасителем крім Ісуса Христа. Це тільки підтверджує, що мова йшла про Ісуса який був Христом.
А цю цитату ви напевне взяли у якогось прихильника міфологічної ідеї та й усе.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Перейти до повної версії