Різне > Віра, релігія, філософія, світогляд

Про віру

<< < (48/303) > >>

Кітка_Проня:
коли православний священик проганяє від себе людину, яка прийшла на сповідь до нього, тільки через те, що та католицької віри - то це, по-моєму, не нормально  :fool
але є й такі, як мають бути
навіщо така ворожість?

і ще я не розумію того, що ркц ставлять у один ряд з протестантами :fool

newroman:

--- Цитувати (вибране) ---Просто нерозумію для чого церква.
--- Кінець цитати ---
Ну для цього вам необхідно знати катехизис. Я би міг вам дещо тут із нього викласти, та чи буде це для вас цікавим, і чи вплине на вашу думку ???

--- Цитувати (вибране) ---люди вірять а церква тільки проблеми створює?
--- Кінець цитати ---

Чи спасе ця віра їх, бо і біси вірують, мало того вони точно знають і бачили Бога коли були ангелами. Та чи спасає їх ця віра. Зовсім ні.

--- Цитувати (вибране) ---Хіба католики і православні вірять в різні речі?
--- Кінець цитати ---
Говорити з вами про це можна тільки тоді буде коли ви будете знати основу - Закон Божий чи катехизис, православний чи католицький. Та якщо коротко, то вірять вони в Єдиного Бога-Трійцю, але йдуть різними шляхами. В цьому винна сама людина внаслідок своєї гріховності. Головна різниця в догматах про Трійцю та шанування Богородиці, ну і багато чого іншого.

--- Цитувати (вибране) ---коли православний священик проганяє від себе людину, яка прийшла на сповідь до нього, тільки через те, що та католицької віри - то це, по-моєму, не нормально 
але є й такі, як мають бути
навіщо така ворожість?
--- Кінець цитати ---
Священники є такі самі люди із своїми внутрішніми духовними переживаннями, характерами. Є розумні пастирі, які все роблять для спасіння грішної душі, а є занадто радикальні, ті які бачать перед собою тільки букву закону та власну гордість. По-різному буває і від цього ніхто незстрахований. Та за догматами Церкви які і повинні виконувати священники у православних та католиків немає євхаристійного єднання, тобто католик неможе причащатися в православному храмі і навпаки. А все через відмінність у догматах про Святу Трійцю.
Та зараз у нас достатньо храмів і католицьких і православних, так, що вибір є. Вибирайте !!! і йдіть до Бога. Не думайте, що він у вас у серці та як сектант.
Госпдодь сказав:"Я створю Церкву Мою". Про цю Церкву говорить Дух Святий через апостола Павла:"...Церква Бога Живого, стовп і утвердження істини".

bornslippy:
отже вірять в одне і те ж. Але свідомо розділяють людей?! Хіба це добре? Кожен вірить по свому. А з ваших слів виходить що кожна церква намагається заманити людину у свій табір. Бо людина може вірити не правильно?!

newroman:

--- Цитувати (вибране) ---Але свідомо розділяють людей?!
--- Кінець цитати ---

Церква складається з людей - тіло Церкви. Люди внаслідок своєї гріховності засліплені гордістю та впливом диявола постійно воюють один з одним.

--- Цитувати (вибране) ---А з ваших слів виходить що кожна церква намагається заманити людину у свій табір
--- Кінець цитати ---
Знаєте є проповідь, тобто місіонерство. А є прозелітизм, навязування своєї віри. Якщо почитаєте історію Церкви, зможете прослідкувати, які гілки Церкви Христової в основному займалися прозелітизмом, тобто заманювали до себе, як ви говорите.

Кітка_Проня:
цікаво, що якщо католик присмерті, а, через певні обставини, висповідатись в кого немає, окрім якраз такого радикального православного пастиря..

 

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Перейти до повної версії