Різне > Віра, релігія, філософія, світогляд

Про віру

<< < (5/303) > >>

doktor-maks:
Так, і Іуда зробив свій вибір. Бог про це знав наперед. Ісус також знав, бо мав ведення Отця. Взагалі вираз "знав наперед" не зовсім вірний з точки зору всезнання Бога. Бог існує поза часом, для Нього всі події відбуваються немов одночасно. Важко уявити, але Бог бачить одночасно всі події: створення світу, вихід євреїв з Єгипту, зраду Іуди, страту Христа...
Зрада Іуди саме в той час, коли це було необхідно для здійснення пророцтва, свідчить про Боже всезнання. Так само як і започаткування Римською імперією страти на хресті.
Тому я цілком погоджуюсь з наведеними Вами словами Артура Гука  :)

newroman:
Дві тисячі мусульман перейшли у християнство :horovod

Близько ста улемів Йемену звернулися до президента цієї країни Абдалле Салеху з проханням вжити заходи по запобіганню переходу мусульманського населення в християнство. “Президент, втрутіться, це ж тероризм!” - з такими словами ісламські богослови звернулися до глави держави.
Як повідомляє італійське щоденне видання “Джорнале” з посиланням на палестинську газету “Аль-Кудс аль-Араби”, тільки в старій частині Сани “за останній час дві тисячі мусульман звернулися до християнської віри”.
“Ви повинні узяти на себе релігійну і етичну відповідальність відносно відхилень, які зараз розповсюджуються в державі і які роблять замах на суспільство Йемену”, - мовиться в посланні богословів владі.
Автори документу також висловили незадоволення минулим в країні показом мод, а також молодими людьми, які під час народних гулянь танцювали з дівчатами, пише Релігія інтерфаксу.
Зустрічі християн для сумісної молитви в Йемені проходять в приватних будинках іноземців в строгій секретності, оскільки за законом цієї країни відхилення від норм шаріату карається стратою, відзначає видання.
http://logos.at.ua/news/2007-10-16-39

doktor-maks:
Вернімося до теми.
Віра - це неухильний рух до невидимої Божої цілі через перешкоди видимого світу.
Віра - це спосіб життя у Божому Царстві. Світ живе за своїми законами, пропонує нам сподіватись на свої сили, багатство, на інших людей. Але для тих, хто викуплений і відроджений Господом, законом життя повинна стати віра, що основана на Божому Слові

newroman:
ПРО ВІРУ І ЖИТТЯ ХРИСТИЯНСЬКЕ
ПРИЗНАЧЕННЯ ЛЮДИНИ
Бог створив нас, людей, за образом і подобою Своєю дав нам розум, волю і безсмертну душу для того, щоб, пізнаючи Бога й уподібнюючись Йому, ми ставали усе кращими і добрішими, все більше удосконалювалися й успадкували вічне блаженне життя з Богом.
Тому існування людини на землі має глибокий сенс, велике призначення і високу мету.У Божій світобудові немає і не може бути чогось безглуздого. І якщо людина живе без віри у Бога, не за заповідями Божими, не для майбутнього вічного життя, то й існування такої людини на землі втрачає сенс. Людям, які живуть без Бога, життя здається незрозумілим і випадковим, а самі такі люди часто бувають гірші за звірів.
Кожній людині, щоб виконати своє призначення на землі й здобути вічне спасіння, необхідно: по-перше, пізнати істинного Бога і правильно вірувати у Нього, тобто мати істинну віру, і, по-друге, жити за цією вірою, тобто любити Бога і людей і чинити добрі справи.
Апостол Павло каже, що "без віри догодити Богові неможливо" (Євр. 11, 6), а апостол Яків додає: "віра, коли не має діл, сама по собі мертва" (Як. 2, 17).Отже, для нашого спасіння необхідні правильна віра і життя за цією вірою (добрі діла).Істинне вчення про те, як слід правильно вірувати у Бога і як жити людям, міститься у християнській вірі, бо вона ґрунтується на Божественному одкровенні.
Божественним одкровенням називається усе те, що Сам Бог відкрив людям про Себе і про правильну істинну віру в Нього.
Своє одкровення Бог сповіщає людям двома способами: природним і надприродним.                          
Природним одкровенням   називається таке одкровення Боже, коли Бог відкриває Себе звичайним природним способом кожній людині через видимий нам світ (природу) і через совість нашу, яка є наче голос Божий у нас  підказуючи нам, що добре, а що погано, а також і через життя – історію усього людства.
Увесь навколишній світ є велика книга одкровення Божого , яка свідчить про всемогутність  та премудрість Бога Творця.
Однак одного природнього одкровення недостатньо, бо гріх затьмарює в людині розум, волю і совість. Доказом цього є усілякі язичницькі релігії, в яких істина змішана з хибними людськими вигадками.
Тому Господь доповнює природне одкровення надприродним.
Надприродне одкровення – це коли Бог відкриває про Себе безпосередньо Сам або через ангелів. Це Божественне одкровення
   Оскільки не всі люди можуть приймати одкровення від Самого Бога через свою нечистоту гріховну і немочі духу й тіла, то Господь обирає особливих, праведних людей, які можуть прийняти це одкровення. Першими провісниками одкровення Божого були Адам, Ной, Мойсей та інші праведні люди. А у повноті і досконалості Боже одкровення приніс на землю Сам втілений  Син Божий, Господь наш Ісус Христос і поширив його по всій землі через Своїх апостолів та учеників.

doktor-maks:
Кожна людина, викуплена і відроджена Господом, може бути Його учнем

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Перейти до повної версії