Різне > Віра, релігія, філософія, світогляд

Про віру

<< < (269/303) > >>

Сонечко+:
Я от не розумію слів: "якщо віра ваша буде хоч з макове зернятко, то дано вам буде, що просите. Якщо скажете горі рушити -  то вона рушить". Може ті, що моляться за Україну не вірять у мир? Тим більше, кажуть, що молитви у час посту має більшу силу. Бо у цей час ми більше приділяємо часу духовному, менше розвагам чи мирському. Чи у словах з Біблії є ще якийсь таємний смисл? :( І взагалі чи є така ВІРА у когось окрім Бога чи Христа? А може то не слова "віра" мало бути написане (наприклад, помилка перекладу)? Може - самонавіювання чи творення образу бажаного? Чи наприклад - По самогіпнозу і дано вам буде? Таким чином наприклад виліковуються від деяких хворіб чи позбавляються шкідливої залежності. Чи може мало віри тисяч людей, що хочуть миру? Треба їхні дії. Тоді мало би бути  - По діям вашим воздасться вам? Що саме я тут не розумію?

newroman:
Слова Ісуса Христа тут мають образний зміст звичайно. Є два схожі вірші в Єванг. від Матф. і Луки Матф. 17,20 і Лк. 17,6. В одному згадується гора в іншому смоковниця.
В Біблії, а точніше Євангелії немає словосполучення "макове зерня", тоді дійсно було би незрозуміло.
Є "гірчичне зерня", а це пояснює, як ви кажете, "таємний смисл". З маленького гірчичного зерня може вирости велике дерево. З макового зерня одне маковиння..  Зміст в тому, що проста чиста віра може дати великі плоди і творити великі справи.

yurko:
Яким чином пояснює?
Гірчичне зернятка більше за макове.
Махаріші також казав,  що спільна молитва (медитації) може зупинити всі війни. Може просто замало людей моляться?

asin:
На Бога надійся але й сам ну ви короче в курсі.Непогано можуть тут помогти багатотисячні мітинги з вимогою припинення війни і дипломатичним рішенням.Але видко молитися то більше ймовірно. Бо не дадут вже нахаляву чаю і пиріжків .Ті спонсори шо давали вже свого добилися.

romashkin:
на мітинги прийдеться в Москву їхати.  ;)

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Перейти до повної версії