Різне > Людська поведінка

Християнські свята. Радіємо в Господі без горілки і пива

<< < (25/37) > >>

Svit:
А я знаю,що в Калуш1 коли священник мав благословляти молодят,то засп1вав 1м За упокой.! знято це було на в1део,ой який жах був.
  А ще,для людини,яка страдае в1ж алкогол1зму нав1ть 16% це подразник,тому багато протестанських церков в1дмовились в1д вина,а використовують виноградний с1к.
  Щодо Свята Пасхи.То сам Бог запов1дав його святкувати.Це свято зв1льнення в1д рабства.За час1в фараона,це було ф1зичне зв1льнення,а зараз ми маем ще й духовне,через 1суса Христа.Напиватись чи не напиватись,то це д1ло кожного християнина.Православним легко.Спочатку нап ються,пот1м обматюкають ж1нку,пот1м ще й поб .ть трошки,а вже пот1м п1дуть покаються 1 причастяться.
  Я наперед вибачаюсь перед newroman ,бо в мене не категоричне в1дношення до православ я.Просто статистика якраз б1льша в цю сторону.1 в1дродження 1стинно1 в1ри в поодиноких випадках.

Juli:
«И сказал Моисей: так говорит Господь: в полночь Я пройду посреди Египта»
(Исх.11:4)

Пасха Господня мала бути приготовлена до того моменту, коли ангел губитель пройде посед Єгипту. І їли її вночі,  до ранку вже нічого не мало лишитися:

« …пусть съедят мясо его в сию самую ночь, испеченное на огне; с пресным хлебом и с горькими [травами] пусть съедят его; не ешьте от него недопеченного, или сваренного в воде, но ешьте испеченное на огне, голову с ногами и внутренностями; не оставляйте от него до утра; но оставшееся от него до утра сожгите на огне. Ешьте же его так: пусть будут чресла ваши препоясаны, обувь ваша на ногах ваших и посохи ваши в руках ваших, и ешьте его с поспешностью: это - Пасха Господня. А Я в сию самую ночь пройду по земле Египетской и поражу всякого первенца в земле Египетской, от человека до скота, и над всеми богами Египетскими произведу суд. Я Господь.»
(Исх.12:8-12)

Ісус з учнями їли пасху, а не квасний хліб, бо дні опрісноків наступали ще до дня самої Пасхи (Исход 12:14-15), тому православні в ці дні мають піст. Ісус не міг порушити цей закон, бо прийшов виконати його. Про це написано в Біблії:

«В первый день опресноков, когда заколали пасхального [агнца], говорят Ему ученики Его: где хочешь есть пасху? мы пойдем и приготовим. И посылает двух из учеников Своих и говорит им: пойдите в город; и встретится вам человек, несущий кувшин воды; последуйте за ним и куда он войдет, скажите хозяину дома того: Учитель говорит: где комната, в которой бы Мне есть пасху с учениками Моими? И он покажет вам горницу большую, устланную, готовую: там приготовьте нам. И пошли ученики Его, и пришли в город, и нашли, как сказал им; и приготовили пасху.»
 (Мар.14:12-16)

Крім того, в жодному з чотирьох Євангелій не вказано, що Христос пив квасне вино. Вказується лише те, що вони вживали плід виноградної лози. Зрозумійте нарешті, що Христос – Бог Святий! Від Нього іде лише добре,  те, що збудовує, а не те, що руйнує, святість, а не гріх. Я думаю, що не випадково слово «вино» не вживається в даних місцях Біблії, щоб не було приводу думати, що  Ісус пив алкоголь. Потрібно ретельно читати Біблію і вдумуватися в те, що там написано. Це допоможе глибше пізнати сутність Бога, Його характер, мотиви і вчинки.

newroman:

--- Цитувати (вибране) ---"А першого дня Опрісноків учні підійшли до Ісуса й сказали Йому: Де хочеш, щоб ми приготували пасху спожити Тобі?"
--- Кінець цитати ---

Тлумачення цього вірша, а також паралельного із євангелієм за Марком не є складне, але громіздке, бо тут треба вникнути спосіб приготування тодішніми євреями пасхи, їх звичаї та обряди. І все нормально пояснюється.
Тому, як хто захоче то я видрукую це тлумачення.

Juli:
Тобто, ви надаєте перевагу вживанню спиртних напоїв, і тому намагаєтесь перефразувати Біблію. Після цього стає зрозумілим, чому ви постійно наголошуєте, що ваші плоди - це постійні гріхи. Думаю, що настав час покаятися перед Богом і більше не грішити (робити все, що залежить від вас, щоб не грішити).

newroman:
Так, дійсно за тиждень настає благодатний час, час Великого посту, час покаяння. Як зможу так і буду каятись.

--- Цитувати (вибране) ---і тому намагаєтесь перефразувати Біблію
--- Кінець цитати ---
Я вас прошу!
Не треба "з хворої голови перекладати на здорову", умовно кажучи. Перекручуєте верх дригом тут звичайно саме ви, а я подаю тільки позицію Православної Церкви.
До речі, за деякий час викладу досить цікаву інформацію про  вино у євреїв.

--- Цитувати (вибране) ---Тобто, ви надаєте перевагу вживанню спиртних напоїв.
--- Кінець цитати ---
Надаю перевагу перед чим ?

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Перейти до повної версії