Різне > Людська поведінка

Дошлюбні сексуальні стосунки - це гріх...Як вважаєте Ви?

<< < (23/54) > >>

doktor-maks:

--- Цитата: Ksenja від 29 Грудня 2007, 00:32:24 ---А якщо не приваде- то гріх, на твою домку???
--- Кінець цитати ---
Смертний гріх і мерзота перед Господом


--- Цитата: Ksenja від 29 Грудня 2007, 00:32:24 ---Життя- занадто складна штука, щоб прогнозувати...
--- Кінець цитати ---
Треба навчитись довіряти Богу


--- Цитата: Ksenja від 29 Грудня 2007, 00:32:24 ---Та й , як на мене, справа не в цьому-шлюб, не шлюб, а в особистому ставленні до таких понять як Любов, Честь,Вірність.
--- Кінець цитати ---
Особисте ставлення в кожного різне, тому і занепадає особиста і державна мораль. Окремий індивід вважає, що він (вона) достатньо свідомий, багато книжок прочитав, Бога за ногу спіймав і думка Бога для нього (неї) неважлива. Така поведінка - ознака культурного дегенерата

doktor-maks:

--- Цитата: Ksenja від 29 Грудня 2007, 00:32:24 ---Можна вважати себе подружжям,будучи не скріпленим інститутами шлюбу, і відчувати при цьому Боже благословення, можна навпаки.
--- Кінець цитати ---
Можна тільки вважати, бо шлюб тільки тоді визнається дійсним у Бога, коли він визнаний перед церквою і перед суспільством


--- Цитата: Ksenja від 29 Грудня 2007, 00:32:24 ---А біблейні тексти стосовно шлюбу, та й загалом всі, не слід читати і сприйати прямолінійно.
--- Кінець цитати ---
Де у Святому Письмі хоч щось сказано прямолінійно? Для чого вказуються паралельні місця?


--- Цитата: Ksenja від 29 Грудня 2007, 00:32:24 ---А біблейні тексти стосовно шлюбу, та й загалом всі, не слід читати і сприйати прямолінійно.Їх смисл іноді заглибокий для нашого примітивного розуміння.
--- Кінець цитати ---
Моліться про прочитане і незрозуміле, Господь відкриє Вам зміст.
І взагалі, читання Слова і молитва мають іти поруч

doktor-maks:

--- Цитата: Ksenja від 28 Грудня 2007, 22:23:40 ---Як на мене, великого гріха в дошлюбних секс. стосунках нема, якщо людей зв'язує істинна любов, що є і Любов'ю-агапе,і Любов'ю-ерос. Всяка любов є освячена Господом,слід лиш розрізняти Любов і розпусту.
--- Кінець цитати ---


--- Цитата: doktor-maks від 29 Грудня 2007, 00:40:00 ---Так, треба ходити Духом, а не обрядами і ритуалами. Тільки Дух Святий може відкрити людині таінство шлюбу, який в Господі
--- Кінець цитати ---

Так, категорична заборона на секс перед офіційним укладанням шлюбу в ЗАГСі або вінчанням, на мій погляд, у багатьох випадках протирічить природньому розвитку стосунків між закоханими. Але поєднання тіл має бути виключно наслідком поєднання душ. Тільки в цьому випадку шлюб укладається на небесах і схвалюється Богом. Тісячоліттями люди жили без ЗАГСу і сім'ї були міцними і багатодітними. Обряд вінчання також існує декілька віків. Обряд був заснований церквою у Середніх віках. Але в Біблії цей обряд не описаний.

doktor-maks:

--- Цитата: doktor-maks від 29 Грудня 2007, 12:05:56 ---шлюб тільки тоді визнається дійсним у Бога, коли він визнаний перед церквою і перед суспільством
--- Кінець цитати ---
Визнаю, що не все так однозначно. Зрештою, вирішувати Богу. Але офіційне оформлення шлюбу - це також благо, це усвідомлення відповідальності перед державою і церквою

newroman:
Життя у цивільному шлюбі, церква визнає як шлюб цивільний, якщо він зареєстрованим, тому життя у такому шлюбі церква не називає вже блудом, але такий шлюб немає тієї повноти і благословення що може мати, якщо буде благословенний цекрвою, бо тоді змінюється сам зміст і мета життя двох людей.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Перейти до повної версії