Вчора була біля Українського дому десь о 18 годині після "прийняття" Закону.Прийшло багато людей до 23 години вже було біля 1000 до ночі ще більше. 5 ро депутатів оголосили голодування. Оскільки цивілізованими політичнами методами вже нічого ніхто довести в ВР не може. Порушується Закон ще на стадії його прийняття.
Є декілька моментів якимим хочу поділитися:
Перший, зрозуміло що більшість в Раді настільки поставила собі за мету провести цей закон перед виборами що могли піти не лише по трупах.
Для чого?
Думаю по-перше щоб знову розділити країну перед виборами і відволікти свого традиційного виборця від нагальних проблем розпаливши гостре питання, яке насправді не є гострим а лише питанням культури і поваги.
ПО -друге - відволікти знову таки весь народ від питань економічних і прийняти одним скопом наприклад зміни до бюджету на секундочку в 250 мільярдів, які пройшли практично непоміченими через мовний закон.
Про третє - як показав пікет усі хто відреагував не стільки обурився, скільки потер долоні бо мав у своїй опозиційній боротьбі також козир. Адже ось нарешті та яскрава картинка. Обманута опозиція товче каски беркутівцям які хто зна чого приперлися на мирну демонстрацію. Завчені лозунги "мусора", "ганьба" і таке інше, екзальтовані бабусі, що трощать на голові беркутівця флагшток з вудочки і все це під пильними ліхтариками камер.
При цьом звісно не забули захопити політичні прапори. Фіг з тим що питання стосується всієї України.
УСі хто прийшов підтримати голодуючих депуатів і висловити протест в першу чергу від такого лицемірного законотворення тримались трохи на відстані від політичних прапорів, але інформацію що видаавали голодуючі можна було отримати лише примаазвшись до прапороносців.
Але наскільки усі наші поітичні актори залишились вірні собі
Литвин, вийшов з заявою "Мене підставили і я образився і йду" при цьому він прекрасно усвідомлює, що коли він прийшов( трохи раніше на Голову ВР), то щоб його не "пішли", він змінив регламент і тепер щоб ображено піти потрібно щоб в залі фізично було 233 депутати більшості
але ж йопті!! А як бути як ходить тільки 10?
Тут не можна простимм натисканням кнопки, бо мають бути роздані бюлетені і підписатися під роздачею мусить кожен.
Партія регіонів, спочатку як завжди "застерегла" звичка в неї така - застерігати. І тут про своє, мовляв, а що такого що за істерика? З повним нерозуміння обличчям заявили що і Литвин, а за ним і ТОменко погарячкували. ОГолосили перерву і по бізнесовому вирішили:
Раз більшість від більшості зібрати фізично неможливо, а Литвин хоче - значить потрібно змінити регламент
Чудненько, так і зробили. Внесли зміни так би мовити в Статут і прийняли, але ж бліііііііін, а зміни ж теж має підписати Голова (Литвин тобто)..
Литвин тут розуміє йопті, але таки ж знімуть, вжек і придумали як і подумав, а я тоді зроблю так:
Я ж хороший бо не підписую закон і відмовляюсь від посади - значить мене вже весь народ знрову любить бо мене підставили
Ая тепер щоб ніхто не образився і щоб ненарооком не зняли скажу, що може і підпишу Закон, якщо вони його приймуть по всій формі і порядошно
А за два дні вони точно не встигнуть, а я і Головою залишусь і типу компроміс запропонував і закон лажовий не підпишу
О круто і всім добре..
Одним словом Литвин у своєму репертуарі.
Томенко ніби поки відмазався і подав в відставку, але здається ця жертва була даремною бо Литвин вже повертається а у Томенка аргументів для повернення ніби не знайшлось
Попандоз
Ще один плюс для регіонів. Бо ми ніби ж хочемо все як в Європі і виконати дану обіцянку російськомовним, що ложили на цю Україну з її українською і ця бандери ж бачите ніяк не дадуть...І електорат повернули і героями залишились
І знову все путьом, але є й ганий момент.
Гражданін Янукович дуже гостро згадав 2004 рік, коли він був впевнений, що пройшли його каруселі і що він на коні але на щорічну офіційну прес-конференцію не приїхав, біля Українського дому точились бої (в буквальному сенсі) . От саме для цього його відчуття реальності, я вважаю і потрібно виходити і висловлювати свою позицію. Щоб йому гражданіну Януковичу усвідомлювалось, що Україна не Росія, і не Бєларусь і навіть о сюрприз не Донбас. А народну масу як котят не слід розводити, бо у відповідний момент її можна гарно дістати.