Тоді де соціальна справедливість, чому тоді лікар не може також мати такі статки, він що гірший, від нього менше фаховості вимагається? а вчитель, чим він гірший? а дільничний міліціонер? Підвищення зарплати - це надто спрощений підхід до проблеми. Звичайно, суддя не має бути жебраком, але і не треба надіятись, що велика зарплата при відсутності належного контролю вирішить справу з хабарями.
Не потрібно перекручувати, бо я і веду мову про те, що то несправедливо, що у лікарів, вчителів в тому числі суддів такі зарплатиі я зазначила, що то є причиною хабарництва і небажання працювати. Бо людина не думає про роботу, а лише де взяти хліб, але не тільки хлібом живе людина, адже так? Вона тваринка соціальна і живе серед людей
Мова йде не про мерседеси, а про середньостатистичний автомобіль, думаю, що Вам також хотілось би їздити на Мерседесі, але Ви живете у суспільстві - де кожен третій їздить на... припустимо фольксвагені чи Пежо або Нісані, то чому людині, яка слугує державі, несе таку високу відповідальність, не може хотітися елементарних речей для її рівня... Можливо не відразу "Диво" від ЗАЗу (то було б жорстоко) але може він розраховувати за свою заробітну плату на пристойне життя...До речі про "будиночок" я не забула і про нього згадала
Крім того зарплати у 50 тисяч гривень на місяць, то не така диковинка, але звичайно не на державній службі...
Чому просто не зробити так, щоб будь хто міг провести ревізію Судового Рішення і висновок цієї ревізії - став підставою для Прокуратури для винесення відповідного рішення? Так, судді мають бути незалежними. Але хоч чогось вони мають боятися! (Бо при існуючі системі одна надія, що вони побояться Бога)
Ну Ви певне маєте на увазі не будь хто. а той кого це стосується ( сторони по справі), але такий орган є, то Вища Рада юстиції, але вона не дієва, бо не має повноважень карального характеру, вона дає висновки рекомендованого характеру а Прокуратура і зараз є тим органом, який може робити висновки але не щодо законності Рішень, а щодо скарг на злочинні дії судді при прийнятті таких рішень (хабарі наприклад)
Крім того як Ви собі уявляєте, прокуратура буде приймати Рішення про законність Рішення суду, для цього є система перегляду Рішень судами Вищих інстанцій...
Але "Прокуратура на сторожі Закону" частіше виглядає як анекдот, ніж правда, вона часто взагалі не реагує
При цьому хабарництво то окрема проблема і стосується не тільки судів, а усієї владної системи, ця проблема не сьогодні з'явилась і думаю не зникне бо за тисячоліття її не побороли...
Потрібно створювати умови до того, щоб вона була меншою...