Як би того не хотілося скептикам, яким заважають на вулицях тварини, в Україні вже давно існує закон, який захищає права тварин. Закон вимагає нас повернутися обличчям до цієї проблеми, тобто стати людьми по відношенню до собак. І справді - силами громадських благодійних організацій і волонтерськиї акцій, звичайно, проблему вирішити неможливо. Але у всьому світі - громадські організації - це рупори суспільства. Вони своєю діяльністю заставляють владу працювати. Не знаю, чи я вам про це казала, але наша міська Рада ще в 2007 році прийняла Програму регуляції чисельності бродячих тварин гуманними методами. Але до цього часу у неї "не доходять руки" почати її здійснювати. Але вона рано чи пізно змушена буде перейти від бездіяльності до справи. Бо це, між іншим, також є однією з умов, які Україна має виконати на шляху до вхоження в Європейський союз. Звичайно, тим тваринкам, які сьогодні бігають по місту краще, щоб це було раніше. У цьому і полягає головне завдання громадських організацій - змусими владу взятися за справу вже сьогодні. Це, як то кажуть і "коню зрозуміло" що сама громадська організація не в силі вирішити проблему тварин у місті. Це має бути комплексна програма, яку зможе реалізувати тільки місцева влада. Бо крім бродячих тварин в місті потрібно буде зробити перепис і вакцинацію і стерилізаціє ВСІХ тварин, що утримуються громадянами. І не тільки в місті, але і в районі. Тільки тоді ця справа матиме видимий ефект. Бо тоді "добрі" газдиньки не будуть привозити щенят в випускати на базарі і т. д.
P.S. Всіх, кого ця тема хвилює - не тільки тих, хто поділяє мою думку, але і тих, хто її не розділяє - раджу перш ніж робити свої дописи - перечитати тему від початку. Тоді ви зможете зробити свої висновки, і, можливо, знайдете відповідь на якісь Ваші запитання. А мені тоді не потрібно буде повторювати, те, що я вже писала щоб відповісти особисто Вам. Мені не важко, просто тема стане надно засміченою, а тому нецікавою. А я б хотіла навпаки. Дякую за розуміння.