Якщо міський голова справді це сказав, то він сам розписався, що він, мяко кажучи людина не зовсім освічена, бо ще в школі в курсі зоології вчать, що тільки людина і (не доказано, тільки припущення - дельфіни) отримує задоволення від сексу. Я ж думаю, що міський голова мав на увазі саме секс для задоволення, без якого він "не хотів би жити", бо інакше тоді у нього мало б бути щороку по дитинці, якщо він для цього тільки використовує свою репродуктивну функцію. Собаки ж свою репродуктивну здатність використвують за призначенням, і не думаю, що якийсь пес буде дуже страждати від того, що у нього нема дітей. Власне він взагалі не цікавиться своїм потомством. А про самок взагалі мови нема, так, інстинкт заставляє їх турбуватись про потомство, але подивіться, які нещасні ті самки, які годують, вони худнуть, линяють, їм важко прогодуватися самим, а тут ще і потомство, невже не буде гуманніше позбавити їх цього обовязку і дати їм у спокої дожити відведений їм час? Так як мер говорять тільки ті, яким насправді наплювати, як там собі дають раду ті нещасні тварини, байдуже, що їх убивають тільки за те, що вони собі живуть. Інакше, вони б знали, що тварина, позбавлена репродуктивної здатності зовсім не нещасна, а скоріше навпаки.
PS. Наскільки я знаю, у людей, чоловіки - євнухи зовсім не були позбавлені здатності займатися сексом, просто дітей, звичайно, після цього не могло бути. Є чоловіки, стерильні через медичні причини, але ж вони не хочуть померти, як висловився наш шановний мер. Так само є жінки, котрі свідомо ідуть на стерилізацію. Власне вони також це роблять для того, щоб займатися сексом, але не мати дітей.