Я розумію, що песиків шкода, але ці песики вважатимуть Ваш двір своїм і можуть покусати перехожих які "зазіхнуть" на їх територію.
Шкода не тільки песиків. Шкода будь-яке Боже створіння, яке є живим. Песики не винні, що їх природа створила саме такими. Вони виконують своє завдання, свою роль в природі. Людина ж більше шкодить природі, ніж та тваринка, яка не розуміє - за що її нищать - вона ж виконує своє призначення - захищає свого господаря.
Людина нищить землю своєю діяльністю, людина є ворогом тварин, бо нищить їх територію проживання. Жоден хижак не полює, коли він не голодний, людина ж ходить на полювання заради розваги. Хижак і його жертва обидва беззбройні. І в жертви, є принаймні шанс втекти і врятуватися. Від озброєної групи мисливців які ідуть ланцюгом і заганяють жертву в безвихідь - врятуватися майже неможливо.... Але це лірика, яка всього лиш покликана показати, що людина не завжди права, коли хоче показати, що їй треба захищатися від невинних беззбройних тварин. Справа в тому, що людина МУСИТЬ нести відповідальність за отих песиків, які полселились в дворі. Їх або там не має бути, або хтось має за них відповідати. Власне для вирішення цього головного завдання і створювалася організація "Захист" у Калуші. Щоб запобігти безконтрольному розмноженню і бездумному знищенню живих створінь. Щоб жити поряд було комфортно і нам і тваринам.
Так от, Горець дав мені навідне запитання. Насправді він знає це все, про що вінзапитує, бо знає від початку цю ситуацію, яку я описала в попередньому пості, нажаль. І, нажаль він намагався допомогти нам її вирішили, та, також нажаль невдало. Щоб було зрозуміло в чому проблема - дійсно, треба показати, як падказує Горець в чому ж розбіжність бачень - нашого і п Ольги Тарханової - голови ГО "Захист". Статут організації містить саме ті положення і завдання які я, наприклад, взялася виконувати, коли захотіла приєднатися до організації. Ось вони
- Виховання у громадян гуманного, бережного,
відповідального ставлення до.... тварин, попередження та боротьба з жорстоким ставленням до них;
Організація та пропаганда ветеринарно- санітарних та ззогігієнічних знань, сприяння формування культури зооветеринарного утримання домашніх тварин у місті;
здіснення громадського контролю за утриманням та використанням тварин.... у відповідності з діючим законодавствомта заходи з охорони тварин та їх захисту від жорстокого поводження
;
.......
-
розробка гуманнихметодів регулювання чистельності тварин у місті-сприяння службам ветеринарного та санітарного нагляду міста в проведення профілактичних заходів повязаних з безпритульними тваринами
- Де тут є про те, що члени "Захисту" просто годують 9 чи 15 чи 17 ( більше там жити не буде, бо умови не створені) собак, немитих, нестерилізованих і т.д.?
В Статуті є ще ціла сторінка де розписані завдання і цілі організації,
серед яких є і один рядок - створення притулку. Але це одне із завдань! Так воно важливе, але самим створенням притулку тим більше такого, в якому вигляді він так би мовити існує два роки і справа ніяк не змінюється і нажаль на найближчому горизонті зміни не передбачаються -
проблема безпритульних тварин НЕ ВИРІШИТЬСЯ
Найголовніше - це співпраця з місцевою владою - розробка рекомендацій - громадський контроль, розробка та здійснення планів по популяризації гуманного ставлення, популяризація серед населення гуманного ставлення та гуманного регулювання чисельності тварин. Адже не секрет, що свою долю в збільшення чисельності безпритульних тварин вносить і населення, коли викидають приплід від своїх домашніх тварин, замість того, щоб застерилізувати їх. Нажаль, притулок у такому вигляді як він на сьогодні існує не вирішує жодної із проблем. Таких мініпритулків у місті є багато. Скажімо я у свому утримую сьогодні 9 собак. Знаю людину (також колишнього члена "Захисту", яка в квартирі має по-моєму 6 і ще в домі своєї дочки здається 14. За свій кошт власники таких тварин лікують, утримують, стерилізують і віддають у добрі руки. Та як ви бачите відчутного впливу на вирішення проблеми такі притулки не дають- лише покращують долю тих тваринок, яким пощастило туди потрапити. Так званий притулок п Олі - це лише один із таких. З тією лише різницею що всі інші це роблять мовчки і самі і за свій рахунок а п. Оля претендує і на робочу силу і на гроші жертводавців жодним чином не відрізняючись від них... Крім того - "притулок" п Олі не може утримувати безпритульних котів. Чому? А здогадайтесь - що роблять собаки які не закриі у вольєрах а вільно гуляють із котами.... От така сумна історія....
А щодо сайту - то я його можу зробити безкоштовно, або за свій кошт як робила багато для "Захисту" Я платила робітникам, які працювали, возила що треба своїм легковим і вантажним автомобілем.... і знаю багатьох людей, які також робили і далі готові фінансувати і робити багато. Це не проблема - проблема в тому, що те, що робить п. Оля - безглуде використання сил і ресурсів. Нема ні плану заходів, ні мети... Тому ми вирішили робити це по-своєму. Хто однодумці - пишіть мені в приват. Зберемося і разом подумаємо ЯК.