Я проголосував за не задля утисків і репресій, а виключно задля самовизначення. А то що правильно роблять то видно по їх рівню життя. Таке є у кожній країні крім нашої (що більше своїх підтримують). А раз так, то мабуть таки ми неправильні, бо ми в великій меншості.
Якось я помітив, як німець (муляр) з яким ми працювали на будові, не надто добре висловлювався на адресу Свєтки (росіянки, що жила там же бо вийшла заміж за німця), котра приїжджала з малим у колясці (провідати мене на роботі).
На моє запитання чому? він відповів. А що вона тут робить? Чого вона тут живе?
Я кажу, Та заміж вийшла, от і живе.
А він каже. Німець має брати німкеню за жінку.
Я йому, ну а може він гарнішу хотів.
І тут він каже останню фразу яка мене спершу обурила, але проаналізувавши я дійшов до висновку, що він таки правий.
Каже, з росіянками одружуються лише алкаші, придурки і ті шо не хочуть робити і у карти грають.
У них настільки національна свідомість укорінена, що міжнаціональні шлюби рідкісні. І чхати вони хотіли на те, що міжнаціональні діти здоровіші, що нація не відтворюється (бо мало родять і бо багато безплідних), вони все одно підтримують своє. Зате там нема страху, що прийде чех і забере кавалок Німеччини і німці будуть сидіти тихо.
Не думаю, що там є графа національність.
Але ми не там і ми не вони. Тим більше у час коли сусід хоче у нашій хаті порядки робити, мотивуючи то тим, що у нашій хаті самі лиш його родичі живуть.