Власне, що ті пісні їм виконували люди, яким ці пісні як не приший кобилі вухо, їх тупо заставили грати те, що не понутру, і танцювали діти нагорі, теж примусово, могли відпочити, бо влада вважає цей день вихідним... та не для всіх....
А ще - день для роздумів, як це було і чому такі великі жертви поніс український народ?
100%, память про голодомор - той самий день! і на площі було втричіменше людей, ніж на 9 травня...
, от в таких днях, треба виховувати серйозні роздуми про ціну життя в молодих поколіннях.... а не святкування, воно - особисто для моєї родини - плювок у минувшину, прихід тоталетарного режиму, який "проїхався" по долях моїх рідних...., розлучив дітей з батьками, зробив багатьох сиротами, поселив цих сиріт за тисячі кілометрів від батьківщини, до цих пір не можна зібрати всіх до купи.... а скільки ще правди забрали в могилу мої предки, яких я через цей режим, і не побачив...
І знаю точно, вони просто хотіли жити в УКРАЇНІ, і до лампи їм була та вся політика, вони мали дітей, господарства, жили собі нормально....Поки край села не поставили Гармати, щоб швидше провести нову мобілізацію.... це щось подібно, як я не хотів святкувати на пагорбі слави 9 травня 2013р., так мої рідні не хотіли служити і воювати в лавах Радянської непереможної армії 1943-44рр..просто для них то була справжня трагедія!!!