Продуктовий кошик і купівельна спроможність -Вам відомі.
Мені - відомі А Вам? Те, що Ви назвали - категорії соціологічні, а не економічні і Державою не регулюються ніде в світі. Раз вже пишете - розбирайтесь в предметі.
Можна і украінських-мінімальна зарплата,закордонних за всі незнаю а по швейцатііі,австріі ,німетчини мінімальна плата за місяць-кожен рік галузеві профспілки ведуть переговори з роботодавцями.
Мінімальний дохід у всьому світі встановлюється Державою
без участі, як Ви кажете, галузевих профспілок. Не плутайте праведне з грішним. В Україні вона, доречі, міняється навіть не раз в рік, а частіше.
Ми говоримо про кількість роботошукачів чи зарплати які мусять покривати видатки
Ми? Не знаю про що говорите Ви, а я стверджую що зарплати в Україні ніким штучно не обмежуються (в недержавному секторі як мінімум) і залежать виключно від пропозиції і попиту на РИНКУ праці.
не стандарт
а рівень заробітної плати, який полягає
у законодавчому регулюванні оплати праці працівників підприємств усіх форм власності
шляхом встановлення мінімальної заробітної плати
Саме так.
Здавалося б, що може бути простіше - давайте регульнем питання на державному рівні: видамо Закон чи Указ і встановимо мінімальну зарплату на рівні, скажімо, 10000 грн. А що? Не шкода. Людям допоможемо. А заодно і бензин регульнем і становимо максимальну ціну в 1 грн. за літр. Ділов то - прийняти постанову Кабміну... І чого ж влада така тупа?...