Пропоную вести рейтинг таких закладів по певних, встановлених шановним співтовариством форумчан, критеріях.
Наприклад, я не знаю як для кого, але кухня в таких закладах має стояти на першому місці, також має значення рівень обслуговування, атмосфера і тд. Пропоную наступні критерії:
1. Смачна кухня. Свіжі продукти, майстерність кухарів.
Бали: 0-202. Асортимент і його розвиток, багатство і відповідність (фрази типу " а сьогодні цього вже немає" не має бути) меню. Меню для людей з особливими потребами чи режимом харчування.
Бали: 0-103. Співвідношення ціна-якість кухні. Дисконтні програми для постійних клієнтів.
Бали: 0-204. Швидкість обслуговування, охайність та ввічливість персоналу.
Бали: 0-155. Чистота закладу (особливо кухні, посуду, приборів, скатертин тощо)
Бали: 0-206. Асортимент напоїв, робота бармена та офіціантів.
Бали: 0-57. "Демократичність" закладу (face control, дрескод, можливість "щось принести із собою", "мінімальне замовлення", WiFi тощо).
Бали: 0-108. Екстерєр, інтерєр, "фішка" та атмосфера закладу, стиль, смак, дизайнерські рішення, декор, світло і тд. Пристосування закладу до обслуговування людей з особливими потребами.
Бали: 0-159. Музика і танці. Бали:
0-1010. Наявність залів "для курців" і "не курців", їх робота і тд.
Бали: 0-1011. Репутація закладу і осовних відвідувачів.
Бали: 0-1012. Місце розсташування закладу. Можливість швидко дістатися закладу та покинути його.
Бали: 0-513. Робочий час закладу, промоції та акції закладу.
Бали: 0-1014. Можливість відпочинку із дітьми, парковка, свіжа преса та інші зучності.
Бали: 0-2014. Орієнтація на клієнта (ділові зустрічі, відпочинок, гучні застілля, романтичні побачення, "бухайлівка", їдальня, бар тощо)
15. Інші показники.
16. Субєктивне враження "польового ресторатора".
Буду радий, якщо ще хтось приєднається до створення такого переліку критеріїв.
А тоді гайда все перевіряти і складати рейтинги.
ВПЕВНЕНИЙ, що окремі власники закладів будуть здивовані оцінками... а дехто навіть і вражений..