http://www.vikna.if.ua/news/article/yakscho_ne_gospodar_to_hoch_reklamodavec/
WestUA, извини, я только нынче прочла эту статью.
Фактически случилось ровно так, как я и предполагала, ему здесь не хватает только одного - надо было поздравить работников ТБ с профессиональным праздником, в этом случае он бы предстал и вовсе "ангелом небесным".
Ребята - вы проиграли, и как мне стало сегодня понятно - он выиграл.
Дальше - молчу, потому как лежачих не бьют.
М-дя, ЯЯ... У тебе щось не склалося як з логікою, так і з розумінням...
Ти дійсно читала ту статтю чи тільки переглянула?
Спершу прокоментую слова "так званого менеджера всіх часів і народів" викладені у статті, а далі виведу висновок.
Згадав він також і Бурштинське телебачення, яке за останній рік взагалі не отримувало дотацій з міського бюджету.
Бурштинська телерадіокомпанія РАІ є приватною структурою однієї особи: Русиняка Андрія Івановича. У структурі РАІ є: телекомпанія "РАІ", ФМ-радіо "РАІ-FM", кабельне телебачення "РАІ-кабель" та інтернет-провайдер.
За словами власника, телекомпанія є збитковим підрозділом, радіо є неприбутковим (тобто виходить на 0), а заробляють гроші тільки кабельне ТБ і інтернет-провайдер. У загальному балансі телерадіокомпанія "РАІ" є прибутковим бізнесом.
Отже наш .мер, як завжди, сплів брехню, обгорнувши її в яскравий фантик. (ФАНТИК 1)
Щодо дотації Бурштинському ТБ. Оскільки РАІ є приватною власністю, про яку дотацію можна говорити?! (ФАНТИК 2)
Однак, РАІ підписало угоду з Бурштинською міською радою на 60000 грн. в рік на висвітлення роботи Бурштинської МР. Крім того, РАІ має аналогічну угоду з Галицькою районною радою на 100000 грн. в рік. Звідси питання, так отримує РАІ бюджетне фінансування чи ні? (ФАНТИК 3)
За підрахунками мера, річний прибуток міського телебачення мав би скласти 720 тис. гривень.
Отже, 720000 ділимо на 12 місяців і отримуємо 60000 грн. в місяць.
Тепер, КМТ за ліцензією виходить 3 години середньодобово (про години виходу зараз ще не буду говорити). Звідси 3 год. помножимо на 30 днів і отримуємо 90 год. в місяць.
Значить година ефіру мала б приносити за ідеєю .мера 60000 / 90 = 666 грн. (ЖАХ, яке число. Але .меру не дивуюсь!)
Тепер дивимось на Закон "Про телебачення і радіомовлення" та "Державну підтримку ЗМІ..." і бачимо, що обмеження на рекламу - 15% від астрономічної години, а тобто 9 хв. на годину.
Звідси, за ідеєю .мера реклама повинна коштувати 666 грн. / 9 хв. = 74 грн./хв.
Зараз хвилина реклами на КМТ вартує 36 грн., а рекламодавців не знаходимо "днем з вогнем". І ті, яких затягуємо, кажуть, що це дуже дорого. І цікавить їх час тільки прайм-тайму, тобто вечірній.
Тепер розпишу час виходу КМТ за ліцензією. Зразу ж повідомляю, що дана схема нам дісталась у спадок від часів колишніх директорів КМТ.
Понеділок, середа, п'ятниця: 4:50-6:50, 10:30-12:30, 16:00-17:00, 19:50-20:50.
Субота: 10:30-12:30, 19:50-20:50.
Отже, в тиждень маємо АЖ 4 години вечірнього часу, тобто 9 хв. * 4 = 36 хв. реклами в прайм-тайм.
У місяць у середньому 4,2 тижні, а отже 36 * 4,2 = 151,2 хв. реклами в прайм-тайм.
За ідеєю .мера 60000 грн. ми мали б в основному заробити у ці хвилини.
Ну хай дві третини: 60000 * 2/3 = 40000 грн.
40000 грн. / 151,2 хв. = 265 грн./хв.
Чи може собі дозволити КМТ виставити таку ціну за рекламу? Звичайно, що ні.
До речі, вартість 1 хв. на обласному каналі "3-я студія" вартує 100 грн. за хв.
Порівняйте кількість аудиторії на область і кількість аудиторії КМТ...
Пане .мер. Вчіть елементарну математику за 2-3 клас і хоч деколи радьтеся з юристами щодо чинного законодавства!
(ФАНТИК 4)
Проте, Ігор Насалик таки запропонував вирішити проблему з невиплатою заробітних плат працівникам телебачення. І — досить оригінально:
— Я профінансую як фізична особа виплату заборгованості. І зроблю це дуже просто. Я готовий купити весь прямий ефір за три місяці: березень, квітень, травень.
На сьогоднішній день заборгованість КМТ по дотації з бюджету за 2008-2009 рр. складає 115200+214000=329200 грн.
Дану суму .мер хоче заплатити за 3 місяці (березень, квітень, травень)?!
Отже, хоче купити рекламний час за 3 місяці: 3 міс. по 30 днів, у день - 3 години ефіру (середньодобово), у годину - 9 хв. реклами: 3 * 30 * 3 * 9 хв. = 2430 хв. реклами за 3 місяці (незважаючи на час виходу).
Звідси, за ідеєю .мера, він викупить у нас рекламу за 329200 грн. / 2430 хв. = 135 грн./хв. УРА! Слава .меру! "Пацан сказал, пацан сдєлал"!
Я, чесне слово, 1 березня піду до нього і зажадаю 329200 грн.!
З цього приводу, нагадаю шановному "вождеві" про чинне законодавство, а саме Закон "Про вибори", який забороняє надавати перевагу одній політичній силі і забороняє продавати рекламний час тільки одній політичній силі. А також, цікаво як він себе поведе у зв'язку із відміною місцевих виборів 30 травня?
А отже, ФАНТИК 5!
Що стосується керівництва, то я пропоную пропорційно до депутатського корпусу створити на комерційному підприємстві редакційну раду.
"КОМЕРЦІЙНОМУ"!!!
Він навіть не пам'ятає, що КМТ - комунальне, і 100% власником є Калуська міська рада!!! (ФАНТИК 6)
Те, що .меру невідомо про існування рішень Калуської міської ради - це для мене не новина. Як і те, що він плює на них "з Говерли", якщо не "з Евересту".
Нагадую пану .меру. Рішення Калуської міської ради № 762 від 03.12.2008 року, п.4 :
"4. Відповідно до Редакційного Статуту ДС КМТ призначити до Редакційної ради ДС КМТ за квотою Власника - Калуської міської ради наступних осіб:
- Климентія Володимира Степановича - депутата міської ради (це фракція Наша Україна);
- Тиху Оксану Йосипівну - депутата міської ради (це фракція БЮТ);
- Кирилович Лесю Омелянівну - депутата міської ради (це позафракційна)."
Так що, панове, Редакційна рада створена і у її складі давно є пропорційно представники фракцій...
ФАНТИК 7!
ЯЯ, я тобі дивуюсь... Ти вже не мала дівчинка, а ще віриш у "доброго царя". І я, і колектив КМТ уже неодноразово заявляли: НЕ ВІРИМО ЖОДНОМУ СЛОВУ ЦЬОГО .МЕРА!
Здається, два абзаци висловлювань "так званого" .мера, а скільки Фантиків!!!
Брешете .мер! "Аки пес..."
Як ця брехня нагадує висловлювання пані прем'єр-міністерки... Чи не подібно? Але це вже інша тема.
ЯЯ, раджу навчитись розрізняти правду і брехню. І не вподоблюватись "люмпену"...
А про .мера: мені наср@ти на слова Наср@лика! Сорі, інакше за цей весь час висловитись не можу. За ці всі роки: що не слово, то брехня...
PS: ЯЯ, а що ж це ти вже перейшла на російську? "Якунович - президент"?!