Багато написано... Не все так, як бачиться збоку...
Що ж... Спробую пояснити і я.
Спочатку екскурс у недалеку історію. Десь наприкінці 2006-го року виникла така собі пані Попадюк. Де вона була до цього і чим займалась, я добре не знаю та й бажання знати не маю. Ця пані знайшла спільну мову з тодішньою керуючою справами міськвиконкому а заодно і в.о.
першого заступника мера п.Бабій Н.Й. Пані Бабій взагалі славиться вільним відношенням до права і законів. А тут - і поготів. Оскільки перед цим була проведена певна "кампанія" щодо роз'яснення міському голові неправильності і навіть шкідливості перебування на посаді директора КМТ п.Мороза І.М. то виникла ідея зробити директолром Попадюк. Було видано - увага -
розпорядження міського голови про її призначення
директором. Підпис під цим розпорядженням - Бабій (!!!) З якої радості вона себе уявила мером і яке вона право мала підписати такий документ...? Бог з ним. Коли про це взнали депутати, піднявся маленький шумок. Розпорядження замінили,
під тим самим номером стало вже інше розпорядження про призначення
в.о. директора КМТ, за підписом Насалика. Копії обидвох документів - наявні
Колектив КМТ участі у цих "движухах" не приймав і нікого не підтримував. Попри те, що призначення керівника ЗМІ то є повноваження
виключно міської ради і призначати його
не може ні голова, ні, тим паче, його зами - ніхто з депутатів спочатку не піднімав бучу. Пройшов певний час - взвили журналісти і працівники КМТ. Чим їм не вгодив керівник - питати в них. Але вони звернулись до депутатів міської ради по захист (згідно Закону, як до роботодавця). Тоді вже виникло питання законності призначення Попадюк і чи було це в повноваженнях голови. Більше того, було виявлено крадіжки керівником КМТ коштів (18тис.грн.) Насалик запропонував провести "конкурс" і його провели. Як - про це було багато написано, а я навіть мав можливість бути відповідачем в суді за те, що дав оцінку цьому "конкурсу". Згідно його результатів - краще Попадюк не було в Калуші і околицях керівника. Проте сесія
не проголосувала її кандидатуру. Що далі? Треба було шукати когось іншого? Та ні, міський голова придумав краще - не затвердили її, ну і не треба, нехай далі так працює! Все продовжувало тягнутися певний час. Потім, коли з числа опальних заступників мера боротьбу продовжив лише ваш покірний слуга - настала черга вдарити по моєму оточенню...
Жертвою став Віталій Крохта - на той час керівник КП "МІЦ". Хто він такий? Він
калушанин, батьки його і родина живуть тут. Ми з ним разом вчилися в ЧДУ, потім я повернувя до Калуша, а він з сім'єю залишився в Чернівцях. Проте зв'язок ми підтримували, у Віталія в Калуші був і свій бізнес. Під час виборів міського голови у 2006-му він керував моїм штабом. Після мого приходу на посаду заступника, я запропонував голові його кандидатуру для реалізації
нашої з Віталієм ідеї щодо наповнення бюджету міста доходами з зовнішньої реклами. Ідея полягала в наступному: місто повинно пробувати заробляти само, а не жити лише з податків. Ринок зовнішньої реклами - унікальний для для такого "міського" бізнесу. Адже "місто" сидить на цій жилі і давати комусь її розробляти було б нерозумно. Доречі,
"місто повинно заробляти, а не продаватися" - це дослівно пункт з моєї передвиборчої програми. Минулої... Так от, Віталій взявся за роботу, ним особисто були розроблені всі положення і рішення сесії, повністю структуризована схема надання дозволів на розміщення конструкцій і плати за них і т.д. За цією схемою місто мало мало встановити контроль над всіма конструкціями,
75% з яких повинні були належати місту. Було створено КП "МІЦ", було прийнято рішення про виділення йому
200тис.грн. статуного фонду. Міський голова, як розпорядник, сплатив лише
100тис. які згідно плану пішли на закупівлю і встановлення лайт-боксів - коробів на опорах освітлення. Інші
100тис. мали піти на встановлення
10 біг-бордів. Але вони так і не прийшли.... Саме те, що "МІЦ" не встановив 10 конструкцій (причому з вини голови) дало змогу голові звинуватити Крохту у поганому керівництві і провести публічне його "покарання". Віталія було звільнено з роботи, а на його місце призначено "свою" людину...
Так от... Маємо таку дипозицію: на КМТ нелегальний керівник, з "МІЦ" без вини звільнено керівника. Голова взяв під повний контроль ЗМІ і рекламу, в місті створюється викривлений образ "доброго царя" і "злих депутатів", організовується референдум по недовірі раді. Саме це і творилося тоді... Що робити міській раді, приниженій і обпльованій? Вона робить дуже простий і ефектний крок - користується
своїми повноваженнями і призначає Крохту директором КМТ! Насалик накладає вето (причому,
без вказання причин), рада його пробиває! Крохта стає керівником КМТ. Що далі? Яка доля Попадюк? Вона чекає, що Насалик щось зробить і її поновить - принаймні певний час вона про це всім говорила. Але зробити нічого не можна - ні міліція, ні прокуратура, які
рвучко взялися мочити Крохту не добились нічого, адже рада
діяла в межах Закону. Попадюк чекала-чекала і пішла до суду. Адже її трудова книжка чомусь і досіі лежить у відділі кадрів міськвиконкому! Бо міський голова досі
не скасував своє перше незаконне ропорядження про її звільнення! Тому суд і присудив виплатити їй компенсацію! І ще раз присудить, і ще. І платити їй буде КМТ. З чиєї вини? Правильно, мера.
Щодо Крохти і й відношення до нього Насалика. Все дуже просто - призначення Віталія мер розцінює як маленьку перемогу Очкура і міської ради... а з поразками він не мириться ніколи. Навіть, якщо для цього потрібно буде "убити" міське ТБ і посадити сім'ї його працівників на голодний пайок...
Питання:
ЯЯ, з чого Ви взяли, що депутати "кинули" Крохту?
Відповідь від: 12 Жовтня 2009, 13:03:36
Поки писав - вже роз'яснили