хммм якщо я не помиляюсь то 1+1 інтер іств та інші це приватні телекомпанії!!!??? подруге я чомусь думав некабельне телебачення заробляє на рекламі і тому говорити про збитковість для приватного власника недоцільно, і для того щоб заробити гроші приватник буде розвивати його!!! що і відрізняє приватну форму від державної!!! що значить замовлення власника???? ви репортери чи ви виконавці волі власника???
Ха, заробляє на рекламі і т.п. Місцеве телебачення, хоч громадське, хоч приватне - це зразу ж збиткове підприємство. ФМ-радіо - не сперечаюсь, це прибуткова штука.
Скільки є місцевих рекламодавців? Можна порахувати на пальцях однієї людини... А зовнішньому рекламодавцю місцеве телебачення цікаве тільки у випадку політичної реклами. Оскільки рейтинг місцевого ТБ в конкретному регіоні є все ж вищим, бо своє ТБ.
Скільки вартує реклама в плюсів, Інтера і т.п.? Мільйони за хвилину. Але й споживачів - мільйони.
Хтось заплатить хоча б 1000 грн. за 1 хв. місцевому ТБ? Ніколи. Бо в місяць треба показати хоча б 150 разів рекламний ролик, щоб він дав результат і відклався в умах (це 5 разів у день). Хто заплатить 150000 грн. у місяць?
Реальна ціна - ну 1000, ну 2000 в місяць...
Ділимо на 20 днів (хоча б) і маємо 50-100 грн. в день. А хоча б 5 разів показати - 10-20 грн./хв.
Різниця відчутна? Мільйон і 20?
Видаткова ж частина відрізняється між місцевим і загальноукраїнським не в 50000 раз, а десь разів у 100 напевне, хай в двісті... Тепер зрозуміла різниця?
По ФМ, видатки у порівнянні мізерні, отримав ліцензію, закупив апаратуру, найняв 2-3 людини з непоганим голосом і швидким мисленням, збирай рекламу і крути будь-яку музику (за 300 грн. в місяць за договором про суміжні авторські права). При потребі можеш давати новинний проект, а можеш і не давати... Навіть журналістів не треба.
Щодо Бурштина, то там власник виживає на комплексі послуг. Він власник ФМ (прибуток), студії ТБ (збиток), кабельного ТБ (прибуток), провайдера Інтернет (прибуток).
Щодо Коломиї, то там власник виживає за рахунок продажу ефірного часу іншій загальноукраїнській телекомпанії, тобто чиста оренда. Має власну ТБ студію, яка висловлює владну думку, щоб не дай бог не прикрили оренду.
Наводити інші приклади? 3-я студія живе також з оренди (власного часу - 4 години в день), а також з продажу трансляції для висловлювання як владної, так і опозиційної думки, і грає на ціні як монополіст. Бо це єдина обласна телекомпанія.
В області залишилось тільки 8 місцевих телекомпаній: Рогатин (районне, державне), Бурштин (приватне), Коломия (приватне), Надвірна (районне, державне), Тисмениця (районне, напівдержавне), Снятин (районне, державне), Калуш (міське, комунальне), Калуш (районне, напівдержавне).
У всій області залишилась єдина комунальна телекомпанія - КМТ. А як я вже писав, це фактично єдина можлива форма громадського телебачення. І тільки в такому випадку можуть існувати ще якось незалежні журналісти.
І тому шум і гам - тільки у Калуші, і тільки навколо КМТ... Бо думка, що висловлюється журналістами КМТ, завжди буде не подобатись якщо не раді, то - голові, якщо не голові, то - виконкому, якщо не виконкому, то місцевим олігархам. І т.д.
----
Що значить замовлення власника?!
Вибач, якщо ти не будеш працювати за правилами приватного власника, то ти не будеш отримувати гроші від власника.
Ти будеш платити людині, яка буде працювати проти твого бажання, твого іміджу, і приносити тобі не прибутки, а збитки?
ви репортери чи ви виконавці волі власника???
Я - ні, я - не репортер, я - менеджер.
Моя місія полягає у забезпеченні потреб творчого колективу, в його захисті та можливості нормально працювати...
А журналісти... Вони також люди, у них також є сім'ї, у них також є потреба нормально жити і радуватись людським радощам. А не жити постійно на вулкані. І вони завжди будуть виконавцями волі власника.
А нормальним журналістом в твоєму баченні може бути тільки дві категорії людей:
1. Монах. Якому все пофіг, сім'ї не має, на своє життя наплювати, потребу має тільки в забезпеченні власного его, і щоб усі його боялись.
2. Олігарх. Якому все пофіг, має купу бабок, має службу охорони, потребу має тільки в забезпеченні власного его, і щоб усі його боялись.
----
Я знову розваявся
Мабуть треба припиняти так багато писати
Сорь...
Відповідь від: 27 Листопада 2008, 20:07:51
Прошу модераторів придумати приз за найдовші пости, і присудити його мені