Чи потрібна в Калуші літературна студія?
Цікавить думка перш за все тих, хто пише, а не має з ким порадитись чи поділитись.
Якось мене запросили до літературної студії "Бистрінь" в м. Надвірна, якою керує поет Нестор Чир, де молоді поети могли прочитати свої твори і отримати кваліфіковану пораду щодо власної творчості від тих людей, які професійно займаються творчістю. Колись давно і в нашому місті була подібна студія, проте, на жаль, занепала. Причини цього мені невідомі, але я точно знаю, що в Калуші є багато молоді, яка пробує себе на терені літератури, а є і такі, що вже склались, як поети чи письменники. Тільки я не можу зрозуміти, чому в Надвірній та Коломиї творчі здатні згуртуватись, а в Калуші вони самі по собі і нікому крім них не потрібні?
Отже, висуваю пропозицію до небайдужих - створити літературну студію, учасники якої збирались би в якомусь приміщенні, обговорювали власну творчість, її плюси та недоліки з ціллю вдосконалення. А вже з часом можна буде подумати і про видання власної газети чи альманаха, як вже вийде.