Через нашу байдужість і те, що боїмося втрутитися і дати зауваження якраз все і діється.
Спочатку звісно батьки своїм "гарним" прикладом вчать дітей матюкатися, знаю по собі, що мені було значно простіше не звикнути до матів, бо вдома я того ніколи не чув, а далі садок, школа, робота. Всі ланки суспільства потурають тому.
Звісно, коли компанія відпочиває ізольовано, то ...
А коли таке буває? У сауні, ну ще у кабаку із кабінками. А в переважній більшості випадків ми знаходимося у безпосередній близькості з іншими людьми.
До 1939 року тут у зах. Україні ніхто не матюкався ВЗАГАЛІ! Не вірите? Попитайте старожилів. Не матюкався бо то просто не з нашої мови слова і не з нашого діалекту і історично ніколи не вживалися місцевим населенням.
Влада має боротися?
Яка?
Міліція?
Та перші мати і їх комбінації, що я їх чув, були у виконанні мєнтів, бо коло мої хоти була "Позавідомча охорона" і там якраз добре було поповнювати словники матів.
Вони не можуть виховувати молодь, бо крім фєні і матів ні на якій нормальній мові здебільшого спілкуватися не вміють.
А їх керівники при затвердженні на посаду вимушені як Янукович українську, вчити нормальну людську мову. Але спробуйте лише вивести їх з рівноваги і одразу почуєте їх рідну мову.
Важко, прикро, але таки доведеться не лише виховувати і вчити власних дітей, а і інколи повчати чужих, якщо хочемо, щоб щось змінилося.