Різне > Віра, релігія, філософія, світогляд

Церковні традиції та обряди

<< < (55/108) > >>

Lyolik:
Смерть і поховання не припиняють стосунків християнської любові, що зв’язували живих із померлими під час земного життя останніх. Продовження цих зв’язків і здійснюється у молитовному поминанні покійних. За євангельським вченням, «Бог не є Богом мертвих, але живих. Бо у Нього всі живі». Христос помер і воскрес, аби володіти мертвими і живими, і Сам зійшов у пекло, щоб врятувати душі, які з вірою очікували на Його пришестя. Молитовне поминання вважалося богоугодною справою ще в старозавітній Церкві. Так, наприклад, пророк Варух молився за померлих, кажучи: «Господи Вседержителю, Боже Ізраїля! Вислухай молитву за тих в Ізраїлі, що померли, і синів їхніх, які згрішили проти Тебе... Не згадуй неправди батьків наших» (Вар. 3, 4–5)

ДДК:

--- Цитата: Lyolik від 05 Березня 2013, 12:56:08 ---Смерть і поховання не припиняють стосунків християнської любові, що зв’язували живих із померлими під час земного життя останніх.
--- Кінець цитати ---
Чому ж тоді церква забороняє спілкуватися з духами мертвих(наприклад, своїх батьків) тим, хто має здатність чути від них посилання і вести розмому на рівні думок?

Lyolik:
Так для роздумів, цитата:
31 Тому кажу вам: Усякий гріх, усяка хула проститься людям; але хула на Духа не проститься. 32 І коли хтось каже слово проти Сина Чоловічого, йому проститься. Коли ж хтось скаже проти Святого Духа, йому не проститься ні в цьому світі, ні на тому. Мт.12; 31-32
Відповідь від: 09 Березня 2013, 00:19:58
--- Цитата: ДДК від 05 Березня 2013, 16:49:44 ---Чому ж тоді церква забороняє спілкуватися з духами мертвих(наприклад, своїх батьків) тим, хто має здатність чути від них посилання і вести розмому на рівні думок?

--- Кінець цитати ---
А ви будете певні, що почуті  послання не від злого?
--- Цитувати (вибране) ---Любі, не кожному духові вірте, а випробовуйте духів, чи вони від Бога, - багато бо лжепророків прийшло на світ. 2 З цього спізнавайте Божий дух: кожен дух, який визнає, що Ісус Христос прийшов у тілі, той від Бога. 3 А кожен дух, що не визнає Ісуса, - той не від Бога, але антихриста, про якого ви чували, що він прийде, та й тепер уже у світі. Перше послання апостола Івана
--- Кінець цитати ---
Спіритизм, вщунство і т.д. заборонені були ще в  Старому Заповіті.

Сонечко+:

--- Цитата: Lyolik від 09 Березня 2013, 00:27:59 ---Спіритизм, вщунство і т.д. заборонені були ще в  Старому Заповіті.
--- Кінець цитати ---
Ну, віщуни були у старому заповіті і до них зверталися царі. У НЗ ткож віщуни\волхви прийшли по знаку Божому - різдв"яній зірці. ДДК казав не про спіритизм. Отримувати інформацію від померлих у двоїчно-десятичному коді(рівень думки\телепатії) - то природне явище\здатність для декого, яке не вимагає спіритичних сеансів викликання не відомо яких духів.
--- Цитата: Lyolik від 09 Березня 2013, 00:27:59 ---А ви будете певні, що почуті  послання не від злого?
--- Кінець цитати ---
По тому, яка йде інформація, думаю, можна зробити висновок про те злий чи ні.

ДДК:

--- Цитата: Lyolik від 09 Березня 2013, 00:27:59 ---Спіритизм, вщунство і т.д. заборонені були ще в  Старому Заповіті.
--- Кінець цитати ---
Всім було заборонено крім Моісея. Згадайте звідки він виник і тоді стане ясно чому йому все дозволено.

--- Цитата: Lyolik від 09 Березня 2013, 00:27:59 ---А ви будете певні, що почуті  послання не від злого?
--- Кінець цитати ---
Злі або добрі - то лише у дитячих казках. А насправді - це залежить від вашого сприйняття, бо лише наша свідомість фарбує їх у такі кольори.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Перейти до повної версії