Різне > Віра, релігія, філософія, світогляд

Церковні традиції та обряди

<< < (53/108) > >>

newroman:

--- Цитата: Сонечко+ від 25 Лютого 2013, 00:46:30 ---вимолити хтось щось для нас просто не здатен. Такий промисел Божий.
--- Кінець цитати ---
На основі чого такий висновок? і що це промисел.

doktor-maks:

--- Цитата: Сонечко+ від 25 Лютого 2013, 19:07:37 ---Бог не мінятиме під когось Свої плани на нас. Невже, якби мама Іуди помолилась за сина свого, то Бог переобрав для місії зради когось іншого?
--- Кінець цитати ---
Ось так людина своїми земними категоріями і своїм недосконалим розумом розсуждає про Бога. А те, що Бог усевідаючий, то не враховується?
Бог відає про минуле, теперішнє і майбутнє у матеріальному світі у кожен момент часу з точки погляду людини; бо Він є поза часом і простором в духовному світі. Уявіть собі, щоб Бог одночасно (для Себе) бачить наприклад, Каїна і Авеля, Якова і Ісава, Авраама і Ісаака, Вихід євреїв з Єгипту, втілення, земне служіння і розп'яття Христа, становлення Церкви, теперішні події і майбутні. То яка молитва за грішника може стати для Бога одкровенням, хай той грішник ще не народився?

Відповідь від: 01 Березня 2013, 21:28:39Богу відома кінцева доля людини у вічності. А навіщо тоді Суд, скажете Ви? Суд потрібен не Богу, а людині

Сонечко+:

--- Цитата: doktor-maks від 01 Березня 2013, 21:28:39 ---А те, що Бог усевідаючий, то не враховується?
Бог відає про минуле, теперішнє і майбутнє у матеріальному світі у кожен момент часу з точки погляду людини; бо Він є поза часом і простором в духовному світі. Уявіть собі, щоб Бог одночасно (для Себе) бачить наприклад, Каїна і Авеля, Якова і Ісава, Авраама і Ісаака, Вихід євреїв з Єгипту, втілення, земне служіння і розп'яття Христа, становлення Церкви, теперішні події і майбутні. То яка молитва за грішника може стати для Бога одкровенням, хай той грішник ще не народився?
--- Кінець цитати ---
Якраз це і враховується. Тому і написала, що все (до речі -минуле-теперішнє-майбутнє - то одне і те ж особливо для Бога) Бог знає і відає наперед(це так лише сприймаємо ми) і нічого людина без Його відома\волі не змінить...Молитва - не для Бога. Молитва - це для нас.
 Бо, як Ви правильно помітили для нього немає простору і часу. Якими обмежене наше земне існування. Але не наш Дух і не наша Душа. Бог є чимось більшим ніж Вищий Розум чи Всесвіт. Він присутній в кожній живій істоті і кожній найменшій частинці світу...І у кожного з нас є свої функції у цій Системі(житті\Божих задумах\...).Тому ми, коли набираємо свої гріхи, повинні від них очиститись самі, щоб стати ближчими до Нього, знов приєднатись до свого Божого Джерела. Інша людина не в змозі на цей процес вплинути після смерті нашого фізичного тіла. Я сприймаю вплив молитви за мертвих як ту ниточку, яка дає душам без щільних тіл відчути нашу Любов до них, відчувати, що про них не забувають. Але змінити карму і долю тим душам ми ніяк не зможем хоч би порозбивали у молитві лоби і коліна.
--- Цитата: doktor-maks від 01 Березня 2013, 21:37:56 ---Суд потрібен не Богу, а людині
--- Кінець цитати ---
Потрібен чи ні, але Ви праві - судить людина сама себе. Бог - не суддя, Він - Любов. А ми судимо себе тим, що відробляємо свої гріхи і проходимо процес очищення, а Бог просто допомагає нам пройти цей процес (самопокарання і очищення). Бо інакше нам не досягти навіть цього:
--- Цитата: doktor-maks від 01 Березня 2013, 21:37:56 ---кінцева доля людини у вічності.
--- Кінець цитати ---
Хоча я погано розумію, що саме Ви маєте під виразом "кінцева доля людини"?

--- Цитата: newroman від 01 Березня 2013, 20:20:41 ---На основі чого такий висновок?
--- Кінець цитати ---
Хіба у Біблії про це не йдеться?

doktor-maks:

--- Цитата: Сонечко+ від 02 Березня 2013, 03:55:56 ---Тому і написала, що все (до речі -минуле-теперішнє-майбутнє - то одне і те ж особливо для Бога) Бог знає і відає наперед(це так лише сприймаємо ми)
--- Кінець цитати ---
Чомусь не видно


--- Цитата: Сонечко+ від 02 Березня 2013, 03:55:56 ---нічого людина без Його відома\волі не змінить...
--- Кінець цитати ---
ось це певно людина не може знати, або Ви маєте божественний розум і збагнули всі таємниці Божого Промислу.
Див. також синергія (В православии под синергией понимается совместное усилие человека и Бога в деле подвига и спасения.)


--- Цитата: Сонечко+ від 02 Березня 2013, 03:55:56 ---Бог є чимось більшим ніж Вищий Розум чи Всесвіт.
--- Кінець цитати ---
Через кожних два твердження Ви кажете єресь (з погляду християнства). "Бог є чимось..." - тобто предмет або явище, аж ніяк не особа.
"Вищий розум" - а це звідки, яка релігійно-філософська течія?


--- Цитата: Сонечко+ від 02 Березня 2013, 03:55:56 ---Він присутній в кожній живій істоті і кожній найменшій частинці світу...
--- Кінець цитати ---
сповідуєте пантеїзм? чи Ви - християнка?
Див. також Трансцендентность Бога, Имманентность Бога
Відповідь від: 02 Березня 2013, 16:28:37
--- Цитата: Сонечко+ від 02 Березня 2013, 03:55:56 ---Інша людина не в змозі на цей процес вплинути після смерті нашого фізичного тіла.
--- Кінець цитати ---
«У Бога немає мертвих — у Бога всі живі».
«Бог - не є Богом мертвих, але живих».


--- Цитата: Сонечко+ від 02 Березня 2013, 03:55:56 ---Але змінити карму і долю тим душам ми ніяк не зможем хоч би порозбивали у молитві лоби і коліна.
--- Кінець цитати ---
"карма" - то з якої релігії?
"ми ніяк не зможем" - І “що неможливе для людини, – говорить Господь, – те можливе Богу”

yaro my:

--- Цитата: doktor-maks від 02 Березня 2013, 16:44:26 ---Через кожних два твердження Ви кажете єресь (з погляду християнства). "Бог є чимось..." - тобто предмет або явище, аж ніяк не особа.
--- Кінець цитати ---
Фразу вирвано з контексту і тут же ударив "правєдний гнєв"  А далі ж іде:

--- Цитата: Сонечко+ від 02 Березня 2013, 03:55:56 --- Він присутній в кожній живій істоті і кожній найменшій частинці світу...І у кожного з нас є свої функції у цій Системі(житті\Божих задумах\...).Тому ми, коли набираємо свої гріхи, повинні від них очиститись самі, щоб стати ближчими до Нього, знов приєднатись до свого Божого Джерела
--- Кінець цитати ---

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Перейти до повної версії