Я так поняв вони мали так само робити, як ми, аби війни не було...
Юрко , я добре зрозумів це питання , попробую пояснити . Це мій погляд , тому просто скажу і не буду сперечатись . Так от є така наука як діалектичний матеріалізм , там чотко вказано що національно-визвольний рух це абсолютно прогресивний процес в колонізованих країнах. Тільки давайте зразу розділимо пряму колонізацію і вплив держави домінанта. Рух і боротьба ОУН -УПА в свій період була прогресивним явищем і воювали вони не з росіянами , а з комуністичною владою . В лавах УПА було досить росіян. І маскалями вони називали комуністів і комсомольців , це все я особисто чув від своїх близьких родичів , учасників подій. Ще раз наголошую - це був абсолютно прогресивний процес проти колоніального комуністичного режиму.
Що маємо на сьогоднішній день - країна самостійна вже 23 роки ,прямої колонізації нема . Є етнічний конфлікт на сході . Про який національно-визвольний рух можна говорити. Мені бридко порівнювати тих придурків в балаклавах , які зігують на фото з моїми пращурами . Мої пращури не зігували . На сьогоднішній день це банда телепнів , яка взяла на озброєння святу для нас ідею і під керівництвом жидови творить свої справи .
Навіть , якщо взяти майдан як елемент національної революції , то поясни мені чому у нас Тягнибок не президент , як лідер іменно національного руху на майдані ? Наша щира пропаганда перевернула мозги народу і тепер три жиди то наші сьогоднішні національні лідери
Тому не варто порівнювати ту війну УПА с сьогоднішнім штучно створеним етнічним конфліктом . То є дві великі різниці , так само як наші пращури і сьогоднішні дибіли в балаклавах , якими файно маніпулюють .
Тому ще раз кажу вчіть історію досконало і не піддавайтесь пропаганді . Тільки факти з історії можуть сформувати правильне бачення подій , а всілякі опуси з пропагандиськими коментарями тільки забивають мозги. От чому я проти сьогоднішньої війни , ця війна не для справжніх патріотів націоналістів .
А тепер ще трошки з науки , якщо після війни поділити територію держави не враховуючи етнос , який там проживає , то в майбутньому дуже легко організувати там конфлікт.Якраз цим скористувались америкоси в Югославії і організовуючи арабську весну . Ти подивись як нарізана карта територій арабського світу , під лінійку , а не по етносам . Задай собі питання - наш національний лідер Бандера бачив самостійну Україну в яких кордонах ? Від можа до можа як поляки , чи може з данбасом і Кримом ? Самостійна Україна може бути тільки в межах більшого проживання свого етносу. Тому й колонізатори і робили массові переселення народу , поляки в тому числі пересиляли лемків , аби не було в майбутньому етнічних конфліктів. А данбас і крим то штучно приєднані до українського етносу території. У нас , як у етноса , більше прав на південь Польщі ніж на крим і данбас.