Різне > Віра, релігія, філософія, світогляд

Неправдиві свідчення свідків Єгови

<< < (5/13) > >>

doktor-maks:
Єресь свідків вже давно викрита, як і методи їх діяльності. Тепер в Україні поширюється більш небезпечне вчення - "Експансія і Вторгнення Царства Божого". На відміну від свідків, що не визнають світську владу, нові сектанти вперто в ту владу лізуть  http://www.godembassy.org/ru/contacts_/politica.php
Див. також http://www.pravednost.com.ua/

newroman:
В політиці се так. Посли рвуться до влади всіма силами.
Кличко тут недавно виступив щоб забрати  дитячий спортивний манеж у Посольства де воно збирається.
Та в Калуші поки, що упевнено лідерство тримають єговісти, навязчиво пристаючи до людей. Протестанти вже давно зрозуміли. що цей метод вербовки дискредетує їх і відмовились від проповідництва на вулицях і по квартирах.

doktor-maks:
У свідків відвідування людей є служінням, години і проведений за розмовою час реєструється, книги відсилаються в Бруклін, а звідти самому Господу Богу

newroman:
Недавно у нас сталася кумедна ситуація зі свідками. Недалеко від їхнього залу царства є озеро, як на Пійло їхати. Свідки там хотіли організувати, щось вроді зїзду обласного. Про це звідкись довідався один батюшка православний. І перед тим як вони мали там збиратися забив на тому місці хреста. Ті прийшли побачили хреста і мусіли іти геть і шукати інше місце для зборів. А то бач захотілось їм на природі зібрання влаштувати, зали їм мало своєї.  :=)

newroman:
Імя Бога.

Нагадаємо, що будь-який прохристиянський напрямок, секта утворювалися внаслідок розколу з Православною Церквою чи внаслідок відокремленняч від подібних собі угруповувань. Однією з причин цього було неправильне розуміння, а, значить, і трактування їхніми адептами тої чи іншої догматичної істини Церкви. Наприклад, так звані свідки Єгови, найчастіше запитують у свого співрозмовника, чи знає він імя Бога? Що б людина не відповіла (насправді відповідь їх не цікавить), вони обовязково зазначають, що справжнє імя Бога - Єгова.
Кожна назва, термін чи імя певним чином характеризує той обєкт, якому належить. Для прикладу, термін "автомобіль" складається з двох латинських слів, які взяті разом означають "той, хто рухається сам". Також усім відомо, що імя Петро перекладається як "камінь". Але й справді, яке імя має Бог? Чи можливо взагалі дати Йому якесь одне імя і Його охарактеризувати? Певно, що ні! Тому ще в Старому Завіті ми зустрічаємо багато термінів, імен для характеристики Бога : Адонай (Господь), Елохім (Дух, Бог) та інші. Але, безперечно, щонайкраще характеризує Бога імя Яхве (Єгова - його неправильна транскрипція) - Сущий. Юдеї ставляться до нього з такою великою пошаною, що намагаються навіть не промовляте це імя і заміняють  у своїх молитвах іншими, наприклад Адонай. Так звані ж свідки Єгови, видно, схожої пошани до імені Яхве не виявляють, оскільки друкують його на кожній сторінці будь-якого свого видання. Тому, згадуючи про них, ми зазначаємо: так звані свідки Єгови. Справжніми ж свідками Єгови, точніше, Яхве, залишаються вірні Православної Церкви. Саме в практиці Православної Церкви це імя з поваги до нього ж згадується вкрай рідко. Очевидно людей які пропонують перехожим часопис "Вартова башта" чи "Пробудись", не варто називати єговістами чи свідками Єгови, оскільки відійшовши від єдиної, заснованої Богом Яхве Церкви, вони відійшли від Бога і тому ні в якому разі не можуть про Нього свідчити.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Перейти до повної версії