Думаю, що цим постом ми закриємо дану тему, тож підведемо підсумки:
Всі наведені вище переваги говоріння іншими мовами свідчать про щедрість Божих дарів людині, про прояв Його великої любові і про бажання допомогти кожному пройти земний шлях життя так, щоб прославити Царя царів і Пана панів.
Тож, хрещення Святим Духом і говоріння іншими мовами
- звільнює нас від минулих звичок і комплексів;
- дає можливість постійно перебувати в Божій присутності;
- підкріплює в немощах;
- дає можливість необмежено і без перешкод молитися;
- оновлює душу;
- проявляє в нас дари духовні;
- дає можливість говорити з Богом чистою, незабрудненою мовою.
Що ж необхідно людині, щоб отримати хрещення Святим Духом? Перш за все, потрібно присвятити своє життя Богу – адже це Він нам його дав. Біблія говорить:
Итак, если вы, будучи злы, умеете даяния благие давать детям вашим, тем более Отец Небесный даст Духа Святаго просящим у Него.
(Лук.11:13)
Бог дає Свого Духа кожному, хто попросить про це. Єдина умова, яка є обов`язковою, - щире покаяння.
Якщо ви ще не прийняли Ісуса Христа своїм Господом і Спасителем, ви ніколи не молилися молитвою покаяння, я закликаю вас прямо зараз це зробити. Бог дасть вашій душі істинну радість, мир і щастя. Лише в Ісусі ви знайдете всі відповіді на ваші питання. Жити з Богом, вірити Йому – це справжнє щастя. Бог любить вас. Ви Йому потрібні. Прямо зараз зверніться до Того, Хто полюбив вас більше власного життя, скажіть:
Отець Небесний! Я прихожу до Тебе в молитві і визнаю, що я грішний. Я вірю Твоєму Слову. Я вірю, що Ти приймаєш кожного, хто приходить до Тебе. Господь, прости всі мої гріхи. Я не хочу жити як раніше. Я хочу належати Тобі, Ісус! Увійди в моє серце, очисти мене. Будь моїм Спасителем і Пастирем. Скеруй моє життя. Я визнаю Тебе, Ісуса Христа, Своїм Господом. Я дякую Тобі за те, що Ти чуєш мене, і я вірою приймаю Твоє спасіння. Дякую Тобі, мій Спасителю, що Ти прийняв мене таким, який я є. Амінь.
Якщо ви щиро молилися, то Бог почув вас і простив ваші гріхи. Тепер Бог – ваш Батько, а Ісус – ваш Друг. Ви можете звернутися до Нього, щоб Він наповнив вас Духом Святим:
Дорогий Ісус!
Відтепер Ти – Господар мого життя. Моє серце назавжди належить Тобі. Ти обіцяв, що Твій Дух стане моїм Утішителем вжитті. Господь, я вірю, що Ти сповнюєш мене зараз Духом Святим, як говорить Твоє Слово. Я запрошую Тебе, Дух Святий, наповни мене і перебувай в мені. Прослав моїми устами Господа, промовляючи іншими мовами. Я вірю, що отримаю знамення Твоєї присутності в мені, в Ім`я Ісуса Христа.
Ні про що не задумуючись, забажайте всім серцем прославити Бога, відкрийте свої уста для молитви Духа Святого – і починайте молитися мовами.
Відтепер Дух Святий завжди буде з вами, щоб підтримати в будь-яку хвилину, розвіяти сумніви, «підказати» правильне рішення і настановити вас на істинний шлях – шлях слідування за Ісусом Христом.