Різне > Віра, релігія, філософія, світогляд

Глосолалія - що це таке?

<< < (6/15) > >>

Juli:
Думаю, що цим постом ми закриємо дану тему, тож підведемо підсумки:

Всі наведені вище переваги говоріння іншими мовами свідчать про щедрість Божих дарів людині, про прояв Його великої любові і про бажання допомогти кожному пройти земний шлях життя так, щоб прославити Царя царів і Пана панів.
Тож, хрещення Святим Духом і говоріння іншими мовами
-   звільнює нас від минулих звичок і комплексів;
-   дає можливість постійно перебувати в Божій присутності;
-   підкріплює в немощах;
-   дає можливість необмежено і без перешкод молитися;
-   оновлює душу;
-   проявляє в нас дари духовні;
-   дає можливість говорити з Богом чистою, незабрудненою мовою.

Що ж необхідно людині, щоб отримати хрещення Святим Духом? Перш за все, потрібно присвятити своє життя Богу – адже це Він нам його дав. Біблія говорить:
Итак, если вы, будучи злы, умеете даяния благие давать детям вашим, тем более Отец Небесный даст Духа Святаго просящим у Него.
(Лук.11:13)
 
Бог дає Свого Духа кожному, хто попросить про це. Єдина умова, яка є обов`язковою, - щире покаяння.
Якщо ви ще не прийняли Ісуса Христа своїм Господом і Спасителем, ви ніколи не молилися молитвою покаяння, я закликаю вас прямо зараз це зробити. Бог дасть вашій душі істинну радість, мир і щастя. Лише в Ісусі ви знайдете всі відповіді на ваші питання. Жити з Богом, вірити Йому – це справжнє щастя. Бог любить вас. Ви Йому потрібні. Прямо зараз зверніться до Того, Хто полюбив вас більше власного життя, скажіть:

Отець Небесний! Я прихожу до Тебе в молитві і визнаю, що я грішний. Я вірю Твоєму Слову. Я вірю, що Ти приймаєш кожного, хто приходить до Тебе. Господь, прости всі мої гріхи. Я не хочу жити як раніше. Я хочу належати Тобі, Ісус! Увійди в моє серце, очисти мене. Будь моїм  Спасителем і Пастирем. Скеруй моє життя. Я визнаю Тебе, Ісуса Христа, Своїм Господом. Я дякую Тобі за те, що Ти чуєш мене, і я вірою приймаю Твоє спасіння. Дякую Тобі, мій Спасителю, що Ти прийняв мене таким, який я є. Амінь.

Якщо ви щиро молилися, то Бог почув вас і простив ваші гріхи. Тепер Бог – ваш Батько, а Ісус – ваш  Друг. Ви можете звернутися до Нього, щоб Він наповнив вас Духом Святим:

Дорогий Ісус!
Відтепер Ти – Господар мого життя. Моє серце назавжди належить Тобі. Ти обіцяв, що Твій Дух стане моїм Утішителем вжитті. Господь, я вірю, що Ти сповнюєш мене зараз Духом Святим, як говорить Твоє Слово. Я запрошую Тебе, Дух Святий, наповни мене і перебувай в мені. Прослав моїми устами Господа, промовляючи іншими мовами. Я вірю, що отримаю знамення Твоєї присутності в мені,  в Ім`я Ісуса Христа.

Ні про що не задумуючись, забажайте всім серцем прославити Бога, відкрийте свої уста для молитви Духа Святого – і починайте молитися мовами.
Відтепер Дух Святий завжди буде з вами, щоб підтримати в будь-яку хвилину, розвіяти сумніви, «підказати» правильне рішення і настановити вас на істинний шлях – шлях слідування за Ісусом Христом.

NetomaN:

--- Цитувати (вибране) ---Втім, "говоріння мовами" діє на кожного по-різному. Люди улюлюкають, танцюють, регочуть, кричать, шепочуть, посміхаються, плачуть, червоніють, напружуються, розслабляються - хто як. Одна фаза може переходити в іншу, якщо "молитва" достатньо тривала
--- Кінець цитати ---

У всіх сектантів така поведінка під час їх зборів, думаю їм би не помішало з'їздити у м.Коломию в Миколаєво-Успенський собор або в Почаївську Лавру на вичитку, там би не тільки говоріння різними мовами проявилось  :=)

Спаси Господи!  :)

doktor-maks:
"Шикала бахаям о о ра ма ма сикала ба ба ба шикала ла бахала ла бахалор жи жа ла бахаям. Ей а я ла баре ба ба сикала махая бара сикала малор баба сикала…" Этот бред пятидесятники из секты черного пастора Аделаджи называют даром "говорения на ангельских языках". Хотя, скорее, тут нужна помощь психиатра. Выше процитированную "пургу" нес с пасторской кафедры в мае 2001 года народный депутат Украины Шушкевич. Кстати, подобная практика "бредолепетания" в секте "Посольство божье" считается обязательной. Это, так сказать, признак присутствия в человеке "духа божьего". Не удивительно, что во время выступления "харизмата" Черновецкого в парламенте, его коллеги и слушательская аудитория не всегда могут "догнать" смысл сказанного. По всей видимости, банкир в это время переполнен "духом" и внутренне дополняет свои доклады всяческими "бабами и мама сикала".

Повний текст http://www.cripo.com.ua/index.php?sect_id=2&aid=8647

doktor-maks:
Настав час пояснити мою позицію. Спочатку скажу як я проголосував - я обрав два варіанти: видавання беззмістовних звуків ротом + психопрактика (медіумізм, шаманізм).
На даний час більшість християнських конфесій приймають молитву на інших мовах. Навіть такі, що раніше не приймали – баптисти, адвентисти, католики (офіційна позиція Католицької Церкви). В Католицькій Церкві цей рух називається Харизматична Онова або "Milites Christi Imperatoris" або українською - «Воїни Христа Царя»
http://www.christusimperat.org/uk/node/35

На мою думку, дар інших мов - неоднозначне явище. Джерелом говоріння може бути Дух Святий (підтвердження можемо знайти у Новому Заповіті), але є і інші джерела - демони, падші духи (Православна Церква називає їх "бісами"). Підтвердженням тому є шаманські практики і культи, в тому числі серед народів Сибіру (евенки, тунгуси і т.д.). Щоб (не дай, Боже) не возвести хулу на Духа Святого і не образити почуття католиків-харизматів, назвавши їх сектою, а також щоб не образити інші деномінації, які почали практикувати дар інших мов (сучасні баптисти, адвентисти) і тих, хто завжди практикував (п'ятидесятники, харизмати), переміщую тему в основний розділ
Відповідь від: 08 Жовтня 2008, 21:27:33Я прийняв позицію Православної Церкви, яка вважає дар мов (ґлясолялію) хворобливим явищем.

Juli:


--- Цитата: doktor-maks від 08 Жовтня 2008, 22:51:34 ---Щоб (не дай, Боже) не возвести хулу на Духа Святого
--- Кінець цитати ---

--- Цитата: doktor-maks від 08 Жовтня 2008, 22:51:34 ---Я прийняв позицію Православної Церкви, яка вважає дар мов (ґлясолялію) хворобливим явищем.
--- Кінець цитати ---

Ти вже похулив Духа Святого. Тепер тобі потрібно каятися, а покаяння означає: відкинути свою позицію і прийняти позицію Бога, Його думку. Лише в такому випадку можна буде вважати, що ти покаявся.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Перейти до повної версії